Viehättävän Helmi

NimiViehättävän Helmi "Helmi"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 158cm Koulutus Yleispainotteinen, Va B & 120cm
Syntymäaika 25.07.12 Rekisterinumero VH12-018-0735
Hevonen on nyt 10 vuotta / tämä on virtuaalihevonen

   

Meriitit & näyttelyt

SV-I rakenne 7, suku 10, käytöskoe 15 = 32 

KTK-III 16 + 16 + 17 + 16 = 65p 
- Kaunis pää ja merkit. Vahva alakaula, hyvä rungon pituus, kovin pieni takaosa. Sivuttaissiirtymää takajaloissa, etujalat hyväasentoiset.

Jälkeläiset

07.03.2014 Viehättävän Helmisumu (Viehättävän Savusumu)

25.04.2015  t. Viehättävän Hehku (Sirkkeen Hurma)

19.12.2015 o. Viehättävän Lumous (Heinämäen Velho)

© Tallin omaisuutta

LUONNE

Hoitaessa Helmi on yleensä kiltti. Se seisoo paikoillaan ja liikkuu hoitajan käskystä sivuille ja eteen. Harjauksesta tamma pitää. Tosin Helmi on aika arka kaikkialta, joten se ei ole kovin mielellään paikoillaan ja harjattavana jos joku koittaa harjata siitä vaikka kuraa irti jollain vähän kovemmalla harjalla. Kaviot Helmi nostaa vähän haparoiden ilmaan, eikä aina tahtoisi nostaa kavioita ollenkaan. Kärsivällisesti yrittämällä saa kaviot ilmaan, mutta Helmi ei kauaa kavioitaan jaksa pitää ylhäällä, vaan laskee kaviot vaikka väkisin takaisin maahan. Silloin pitää nostaa kavio vain uudelleen ilmaan ja toistaa tätä niin kauan kunnes kaviot ovat puhtaat. Yleensä Helmi lopettaa kavioiden riuhtomisen kun sitä kieltää napakasti ja sen on muutaman kerran saanut kavionsa maahan ja todennut, että ne nostetaan aina vaikka tamma laskisikin kavionsa alas. Suojat ja pintelit saa tamman jalkoihin helposti, nimittäin Helmi ei sen kummempia huolehdi tai nostele kavioitaan. Satula pitää laskea sen selkään pehmeästi, koska tammalla on herkkä selkä ja se voisi olla Helmille katastrofi jos satulan erehtyisi laskemaan vähänkään liian kovin selkään. Satula kannattaa laskea ensin puoliksi kaulalle ja siirtää selkää pitkin oikealle paikalleen. Kuolaimet Helmi ottaa kiltisti suuhunsa, mutta voi tiputtaa ne helposti leuan alle, ellei suitsien laittaja ole tarkkana ja katso että kuolaimet pysyvät suussa.
  
Taluttaessa Helmi kävelee usein laiskasti, koska se tietää, ettei sillä ole kiire mihinkään. Jos Helmiä erehtyy käskemään liian napakasti kävelemään vauhdikkaammin se voi ottaa nokkiinsa ja kävellä vielä laiskemmin ja laittaa korvat luimuun. Helmi ei kuitenkaan kauaa mieti komennuksia vaan on taas hetken päästä hyvällä tuulella. Helmillä on usein kuitenkin tarhaan kiire ja sisällekin jos on ruokaa tiedossa. Silloin tammaa saa pidätellä melkein koko ajan, mutta tuskinpa onnistuu.
  
Ratsastettaessa Helmi on reipas ja todella herkkä kaikille avuille. Helmi ei aina malttaisi kuunnella ja siksi onkin tärkeää muistaa kehua Helmiä aina kun se kuuntelee ja jaksaa keskittyä. Helmi on ketterä ja notkea hevonen. Vaikka Helmi osaakin olla oikukas niin se ei kuitenkaan keksi koskaan mitään temppuja millä voisi luistaa tyyönteosta. Helmi asettuu hyvin molempiin suuntiin, tosin vasen on sille hieman vaikeampi. Koulua Helmi menee myös mielellään. Kouluharjoituksissa tamma malttaa kuunnella hiukan paremmin vielä kuin esteillä ja vauhdinkin saa tippumaan helposti Helmiä rauhoittelemalla ja tekemällä paljon voltteja. Helmin käynti on joustavaa ja reipasta. Ravissa Helmi menee kauniissa muodossa, vaikka ratsastaja ei muotoa paljoa pyytäisikään, niin se hakee muodon ihan itsekin. Tamman ravin tahti on tasaista, mutta melko pompottavaa istua. Laukka on pehmeää ja sujuvaa. Helmi ylläpitää laukkaa hyvin. Laukannostoissa se saattaa yrittää rynnätä hieman, mutta laukan saa rauhoittumaan heti muutamalla nopealla pidätteellä.

  
Esteitä Helmi hyppää mielellään, eikä kiellä melkein koskaan. Se luottaa ratsastajaansa ja jos ratsastaja käskee hyppäämään Helmi hyppää rohkeasti ja mahdollisimman hyvin. Vaikka Helmi olisikin vaikeassa asennossa estettä nähden niin se yrittää silti aina olla tiputtamatta puomeja ja pitää jalat hyvin ylhäällä. Senn hypyt ovat lennokkaita ja se ponnistaa kovaa. Vaikka askeleet eivät aina osuisikaan esteelle niin Helmi pääsee siltikin välillä esteiden yli, ellei ajaudu liian lähelle estettä. Silloin saattaa tulla pudotus vaikka Helmi nousisikin vaikka pystyyn ja hyppäisi kahdelta jalalta jos ratsastaja käskisi. Esteillä Helmi siis tottelee ratsastajaa todella hyvin, vaikka vauhti olisikin kovaa ja Helmi menisi hieman omia polkujaan ratsastajasta välittämättä, niin määränpää on aina silti sama. Helmi on hyvin ketterä ja voi kääntyä todella ahtaassa tilassa esteradallakin vaikka tilaa ehkä olisi kääntyä suuremmassa tilassa.

  
Maastossa Helmi on samanlainen rauhallinen ja laiska hevonen kuin taluttaessa. Helmi mielellään kävelee vain rauhassa ja katselee maailman menoa ja kuuntelee linnun laulua. Helmi on täysin maasto- ja liikennevarma, joten sillä voi huoletta kävellä vaikka pitkin ohjin maastossa jos Helmi kävelee tuttua reittiä. Jos Helmin kanssa lähtee uudelle reitille, niin se vilkuilee melkein koko ajan asioita joita matkan varrella on ja silloin kannattaa pitää ohjia kädessä. Myös maastossa laukkailusta Helmi pitää, mutta ravaus maastossa on aivan turha Helmin mielestä. Se on joko kovaa tai rauhallisesti jos Helmi saisi päättää. Pitää kovasti myös uimisesta ja rantavedessä polskuttamisesta.
  
Juoksutuksessa Helmi toimii aluksi hyvin. Se kuuntelee käskyjä tarkkaan ja totteleekin niitä hyvin. Helmi kyllästyy kuitenkin puolen tunnin kuluessa ja silloin se ei enää jaksa kuunnella ollenkaan ja sen saa vaan ravaamaan piiskan avulla. Silloin on parempi lopettaa juoksuttaminen, nimittäin Helmin mielenkiintoa ei saa takaisin enää sillä juoksutuskerralla. Helmiä kannattaakin juoksuttaa usein ja pieniä määriä kerrallaan. Kuljetuksessa Helmi käyttäytyy hyvin, mutta trailerissa oleminen ei ole sen lempiasioita. Ensin se saattaa katsoa traileria hieman epäluuloisena ja koittaa väistää lastauslaudan viereen. Sivuille kannattaakin jo valmiiksi laittaa liinat ja taluttaa Helmi keskeltä lautaa sisään. Helmi ei tule ryminällä sisälle vaan seuraa kiltisti taluttajaa. Kuljetuksen aikana Helmi saattaa paukutella hieman trailerin lattiaa, mutta silloin siltä on heinät loppu, ei sen kummempaa.
  
Muiden hevosten seurassa Helmi on nirppanokkainen valitsija, joka valitsee kaverinsa huolella, eikä huoli kaikkia kavereikseen. Kun Helmi kuitenkin löytää kaverin niin se myös on sen kaveri. Helmi on omistushaluinen ja haluasikin omistaa yksin kaikki kaverinsa. Eläinlääkärin tarkastuksessa ja kengityksessä Helmi käyttäytyy hyvin. Tosin se pelkää eläinlääkärin neuloja paljon. Kun se on saamassa neulaa, niin sille kannattaa samaan aikaan syöttää vaikka porkkanaa, että se keskittyisi porkkanaan eikä neulaan. Kengittäjällä Helmi käyttäytyy yllättävän hyvin. Se nostaa kavionsa kiltisti ja pitää niitä ylhäälläkin, vaikka ei tavallisesti niin tekisi. Helmi saakin kengittäjältä aina namin kengityksen lopuksi, joten ei ihmekään, että se pitää kaviot ilmassa kengityksen ajan ja tottelee kengittäjää.

SUKUSELVITYS

i Eväs-Erkki HUI

sh-o, 158cm

 VIR MVA Ch, Ch-M, KTK-II

ii Viehättävän Viivakoodi 

  VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2

iii Kotikunnaan Viljo

SLA-II, YLA3, KRJ-II

iie Ristin Sydämetön

Ch, SLA-II, YLA2, KTK-III, KRJ-I  

ie  Haavelaakson Milka

  VIR MVA Ch, KTK-II, KRL-II

iei Hilu-Ässä
-
iee  Taikakuun Hämypilvi

VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-I

e Lempi UNI

  sh-t, 160cm 

 Ch, KTK-II

ei Pesonen VOE

  VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-I

eii Muskotti Huijari  VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1, SLA-I*
eie Bellin Vieno Tuuli

-

ee Tinakentätyttö U 

 VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, YLA1

eei Fiktion Niilo

-

eee Marjametsän Ensiaskel  VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III, KARJ-III

    

Eväs-Erkki HUI on upea suomenhevosori. Orin säkä on 158cm ja se on painotukseltaan koulupainotteinen, mutta kisannut hieman esteitä. Tasoltaan ori on vaativa B ja upeita sijoituksia orilta löytyy koulun parista yhteensä 44 kappaletta. Ori on menestynyt myös näyttelyissä ja siitä kertovat arvonimet Ch-M ja VIR MVA Ch. Ori on myös kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Luonteeltaan Eki on liiankin kiltti ollakseen ori. Se on helppo hoidettava ja talutettava. Ratsuna Eki on hieman omapäinen ja ratsastaja saa tosissaan tehdä töitä saadakseen Ekin liikkumaan oikein.

  

Isän isä Viehättävän Viivakoodi on todella hienosti menestynyt Viehättävän kasvatti. 157 senttisen orin meriittilista on mittava - VIR MVA Ch-arvonimi, kantakirjaus II-palkinnolle, KRJ-I ja YLA2 palkinto. Tuttavallisemmin Villeksi kutsutulta orilta löytyy myös sekä suomenhevostenkasvattajapäiviltä että rotunäyttelystä I-palkinto. Luonteeltaan Ville muistuttaa aika lailla perussuomalaista miestä - hyvät unenlahjat, ratsastaessa virkeä ja esteillä helposti kuumuva ja muuten vain käsitellessä ihan perusmukava. Orilta löytyy 42 sijoitusta KRJn ja 26 ERJn alaisista kilpailuista. Jälkeläisiä Ville on jättänyt maailmaan Ekin lisäksi neljä kappaletta. 

 

Kotikunnaan Viljo, isänisänisä on Kotikunnaksen kasvattama ja Viehättävän omistuksessa ollut hienno suomenhevosori. SLA-II, YLA3 ja KRJ-II palkinnoilla palkittu koulupainotteinen herra on luonteeltaan rento mutta reipas hemmo, joka ei ota turhaa stressiä elämästä. Tummanrautias ori on saanut kahdeksan varsaa, joista mainittakoot Ekin isän lisäksi myös hienosti menestynyt Jeanne U. Yhden KRJ Cup-sijoituksen ja 52 KRJn alaista sijoitusta napannut Viljo vieraili elämänsä aikana myös muutamassa valmennuksessa. Ori nukutettiin ikiuneen pahojen jalkavaivojen takia kisa- ja siitosuran jälkeen melko korkeassa iässä. 

 

Isänisänemä, Ristiriidan kasvattava tummanrautias Ristin Sydämetön oli koulupainotteinen suomenhevostamma, jolta löytyi säkäkorkeutta 152 senttimetriä. Kasvattajapäivillä Ristiriidan menestyneimmäksi kasvatiksi 72 pisteellä yltäneen "Emman" meriittilista on pitkä - Champion-arvonimi, YLA2, SLA-II ja KRJ-I palkinnot, sekä kantakirjaus III-palkinnolle. Luonteeltaan tamma on rauhallinen, ihmisystävällinen mutta ratsastaessa kuitenkin reipas menijä, joka herkästä suustaan huolimatta soveltuu myös aloittelijoiden käyttöön. Viisi jälkeläistä saanut Emma oli Viehättävän omistuksessa menehtymiseensä saakka. Kuollessaan tamma oli miltei 19 vuotias. 

 

Isän emä, Haavelaakson Milka on vaapun ja Haavelaakson kasvattama kaunis, 159 senttimetriä korkea koulupainotteinen tamma. Milka on kantakirjattu II-palkinnolla, ja siltä löytyy myös menestystä NJn alaisista näyttelyistä muutamien sertien verran. Luonteeltaan tamma on ystävällinen ja rauhallinen otus, jolta kuitenkin tarvittaessa löytyy myös rautaista tahtoa, suomenhevosmaista sisukkuutta sekä tammoille tyypillistä temperamenttia. Vaativan B:n tasolla parhaimmillaan kilpaillut Milka on saavuttanut KRJn alaisista kilpailuista yhteensä 52 sijoitusta. Tähän mennessä Milkalla on jo kuusi jälkeläistä, ja tamma pitää majaansa Viehättävässä. 

 

Isänemänisä Hilu-Ässä on varsinainen näyttelykehien kuningas. VIR MVA Ch-arvonimellä ja III-palkinnolla kantakirjattu, Haavelaaksossa asustava ruunikko ori on ulkonäöltään komea ja luonteeltaan suuren egon omistaja, toisinaan mahtailuun sortuva mutta ratsastaessa reipas ja ahkera suomenhevonen. Ceryn kasvattamalta "Ässältä" löytyy 44 KRJn alaista sijoitusta, joista 16 on voittoja. Jälkeläisiä Ässältä löytyy Milkan lisäksi vain yksi kappale, tamma nimeltään Haavelaakson Harmonia. 

 

Taikakuun Hämypilvi, eli Isänemänemä, on kaunis, hyvätapainen suomenhevonen, jolta löytyy säkäkorkeutta 162 senttimetriä. Väriltään tamma on punarautias. Taikakuun Kartanon kasvattama ja Haavelaakson omistama tamma yltää parhaimmillaan painotuslajissaan kouluratsastuksessa vaativan B:n tasolle saakka. Peräti kahdeksan jälkeläistä saanut, vuonna 2006 syntynyt Pilvi on palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä, sekä KTK-II ja SLA-I palkinnoilla. KRJn alaisista kilpailuista tammalta löytyy 26 sijoitusta, joista kolme on voittoja. 

 

Emä Lempi UNI on tummanvärinen 160cm korkea suomenhevostamma. Lempi UNI eli tutummin Lempi on yleispainotteinen ja todella vaativan tason kilpahevonen. Tamma kilpailee jopa Vaativan A:n ja 120cm tasoilla. Sijoituksia kouluratsastuksesta Lempillä on 57 ja esteratsastuksesta 44. Yhteensä tamma on siis sijoittunut yli sata kertaa! Tammalla ei ole vain potentiaalia, vaan myös ulkonäköä, sillä tamma on palkittu Champion arvonimellä, sekä kantakirjattu toisella palkinnolla. Luonteeltaan Lempi on mukava tamma, joka on innokas ja eteenpäinpyrkivä ratsastaa. Se on hoitaessa hieman tammamaisen äksy ja ilkeä, mutta pohjimmiltaan kiltti ja sympaattinen.

 

Emänisä Pesonen VOE on upea, mustan karvapeitteen omaava suomenhevosori. Tätä 155 senttimetriä korkeaa suomalaista kutsutaan nimellä Repe. Orimaisen ja temperamenttisen luonteeseen kuuluu myös tulisuutta. Ratsuna se on herkkä ja sillä on aivan upeat liikkeet. Repe menee koulua helppo A'n tasolla, hyppää ratana 110 senttimetriä ja on painottunut esteille ja kouluun. Se on menestynyt upeasti molemmissa lajeissa kahmien hurjasti sijoituksia mukaansa. Upean ulkomuodon ansiosta Repe on ansainnut kantakirjaustilaisuudessa toisen palkinnon ja saavuttanut virtuaalinen muotovalio champion -arvonimen. Tällä hetkellä orilla on viisi jälkeläistä, joista kolme on oreja ja kaksi tammaa. 

Emänisänisä Muskotti Huijari on Lemmen isän tavoin väritykseltään musta. Lähes täydellisen rakenteen omistava suomalaisori on kerennyt saavuttaa elämänsä aikana paljon: kantakirjaustilaisuudessa ykköspalkinto, arvonimi virtuaalinen muotovalio champion ja yleislaatuarvostelussa ensimmäinen palkinto. Tämä Huijariksi kutsuttu oripoika on säkäkorkeudeltaan 156 senttimetriä. Luonteeltaan se on kiltti ja rauhallinen oriksi, vaikka tietysti orimaiset piirteet tulevat silloin tällöin esille. Kilpailla Huijari on myöskin kerennyt jo paljon. Se hyppää rataesteitä 110 senttiä ja koulua vääntää vaativa B'hen asti. Lisäksi sitä on käytetty useasti näyttelyissä, joissa se on menestynyt. Jälkeläisiä Huijarilla on kymmenen ja ori ei enää olekkaan jalostuskäytössä. Seitsämän jälkeläisistä on oreja ja loput kolme ovat tammoja.

Emänisänemä Bellin Vieno Tuuli on todella kaunis rautias tamma. Neitiä kutsutaan Vienoksi ja se on 157 senttiä korkea. Omistaja on kuvaillut tammaa häseltäjäksi ja seuralliseksi, joka on ratsastaa hyvin energinen. Vieno on painottunut esteille ja hyppääkin ratana jopa 120 senttimetriä, sekä maastoesteinä sataa senttiä. Koulua se osaa helppo A'han asti. Esteradoilta sijoituksia neiti on napannut yhteensä 21 kappaletta. Jälkeläisiä ei sivuille ilmeisesti ole merkitty, mutta ainakin yksi ori sillä kumminkin on: Lemmen isä.

Emänemä Tinakenkätyttö U on rautias, 154 senttiä korkea suomenhevostamma. Tinakenkätyttö, eli Tiina on hyvin itsepäinen ja ratsuna se on erittäin rehellinen ja kuuliainen, mutta vaatii kokeneen käsittelijän. Tiina on yleispainotteinen ja se on kilpaillut mukavasti niin esteitä kuin myös koulua hyvällä menestyksellä. Koulutustasoltaan se on vaativa B ja 110 senttiä. Ratsastuskisoissa menestymisen lisäksi neitä on käytetty näyttelyissä, ja se on saavuttanut virtuaalinen muotovalio champion -arvonimen. Ja kantakirjaustilaisuudessa se on saanut upeasti ensimmäinen palkinnon! Jälkeläisiä löytyy kolme kipaletta, kaikki niistä oreja. Kikalla on kolme tammajälkeläistä.

Emänemänisä on läsipäinen liinakko suomenhevosori, Fiktion Niilo. Se on älykäs, rehellinen ja kuuliainen yksilö, kuten omistaja siitä on kuvaillutkin. Säkää sillä on 157 senttimetriä. Ori on painottunut kouluun ja meneekin sitä vaativa B'n tasoa.

Emänemänemä Marjametsän Ensiaskel on rautias tamma, jolla on korkeutta 155 senttimetriä. Kikaksi kutsuttu neiti on yleisesti ottaen pirteä ja iloinen, sekä ratsastaessa reipas ja innokas. Tamma on painotukseltaan koulu- ja estepainotteinen. Se on koulutettu menemään vaativaa B'tä koulussa ja hyppäämään ratana 110 senttimetriä. Tamman kisaura on menestyksekäs; sijoituksia on hurja määrä kummastakin lajista. Neiti on vieraillut myöskin näyttelyissä ja saanut virtuaalinen muotovalio champion -arvonimen.

 

Isän ja emän sukuselvitykset (c) Ram.

Isän puolen sukuselvitys yukitora

Emän puolen sukuselvitys© Buzz

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1h estetreeni 

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h maasto/vapaa. liikunta  

1h Koulu

1h Esteet/puomit  

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit etujalkoihin, esteillä suojat etujalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus  (45)

29.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
01.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
02.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
02.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
07.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
08.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
09.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

13.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
15.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
18.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
21.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/60

30.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 4/50

06.11.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/60

 

17.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
18.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
08.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

10.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

 

14.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
15.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40

20.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40

01.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/70

03.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/70
04.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/70

06.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/70

08.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/70
07.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

02.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/30
03.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
04.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
04.09.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
08.09.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
25.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
26.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
30.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

30.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50


01.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
02.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
02.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40
05.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40
06.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
01.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
03.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
04.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
05.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
06.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

Esteratsastus (62)

13.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 1/50
16.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 5/50
17.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 4/50
03.10.2012 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
14.10.2012 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
25.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 4/40
14.05.2013 ERJ kutsu, 120cm: 6/50
29.11.2013 ERJ kutsu, 120cm: 6/50
02.12.2013 ERJ kutsu, 120cm: 2/50
09.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
11.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
12.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 4/30
15.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 3/30
30.12.2013 ERJ kutsu, 120cm: 4/40
01.01.2014 ERJ kutsu, 120cm: 1/40
26.12.2013 ERJ kutsu, 120cm: 5/50
06.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 1/30
29.01.2014 ERJ kutsu, 120cm: 3/40
30.01.2014 ERJ kutsu, 120cm: 5/40
13.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 6/50
14.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 4/50
14.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 2/50
21.12.2013 ERJ Moondance, 120cm, 4/40
22.12.2013 ERJ Moondance, 120cm, 3/40
25.12.2013 ERJ Mewian Welsh, 110cm, 1/50
13.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 120cm, 1/39
17.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 120cm, 4/36
18.01.2014 ERJ Moondance, 110cm, 5/40
19.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 110cm, 3/30
19.01.2014 ERJ Moondance, 110cm, 6/40
20.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 3/40
21.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 6/40
23.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 5/30
23.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 5/40
24.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 3/30
25.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 4/30
27.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 6/40
27.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 5/40
31.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 1/30
01.02.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 4/30
01.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 2/30
05.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 3/30
05.02.2014 ERJ Joogin Suomalaiset, 110cm, 5/30
06.02.2014 ERJ Joogin Suomalaiset, 110cm, 1/30
06.02.2014 ERJ Huvitutti, 120cm, 2/40
07.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 1/30
08.02.2014 ERJ Joogin Suomalaiset, 110cm, 4/30
09.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 5/30
10.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 1/30
10.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 3/30
18.02.2014 ERJ Ponipallero, 120cm, 1/40
20.02.2014 ERJ Ponipallero, 110cm, 1/40
20.02.2014 ERJ Ponipallero, 120cm, 6/40
04.03.2014 ERJ Zonneral, 110cm, 2/100
05.03.2014 ERJ Kisakeskus Weldon, 110cm, 7/100
07.03.2014 ERJ Rajamäen Suomenhevoset, 110cm, 10/100
07.03.2014 ERJ Swift Stud, 110cm, 3/100
11.03.2014 ERJ Kisakeskus Weldon, 110cm, 2/100
13.03.2014 ERJ Kisakeskus Weldon, 110cm, 6/100
23.03.2014 ERJ Ryövärin Ratsutila, 110cm, 2/39
12.03.2014 ERJ kutsu, 120cm: 2/40
29.03.2014 ERJ kutsu, 120cm: 1/40

PÄIVÄKIRJA

22.4.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Aurinko paistaa kuumana selkääni hakiessani Helmeä sisälle. Nyt on maanantai, eli minun pitäisi siis tamma liikuttaa. Helmi kävelee rauhallisesti talliin. Kiinnitän sen ja harjaan tuttuun tapaan. Kaikki sujuu ongelmitta ja pian olemmekin jo kentällä. Annan sen kävellä pitkin ohjin muutaman kierroksen. Alan sitten keräillä ohjia ja Helmikin lisää askeleidensa määrää, väärin. Ei saa kipittää. Istun rauhassa ja siirrän painoani hieman satulan takakaarta kohden merkiksi siitä, että tamman tulisi hidastaa tahtia. Nyt se kävelee taas hyvin. Painan pohkeella hieman ja tamma siirtyy raviin. Kevennän ja Helmi tuntuu kevyeltä edestä. Teen muutamia ympyröitä ja asetan paljon sisäänpäin. Haen ulko-ohjalle kunnon tuntumaa, joten asetuksen jälkeen annan hieman sisäohjaa merkiksi myös siitä että tamma on tehnyt oikein. Kun se taas unohtaa asetuksen, asetan ja rentoudun. Näin saan sen rentoutumaan selästä asti ja ravi alkaa näyttää hyvältä.

 

Teen muutamat pohkeenväistöt ja hieman taivutuksia. Ei mitään liian haastavaa, mutta kehittävää treeniä. Helmi tuntuu erityisen hyvältä tänään, ajattelen ja siirrän sen hetkeksi käyntiin lepäämään. Annan tamman kävellä pitkin ohjin muutaman kierroksen, kunnes kokoan taas ohjat. Haen samanlaisen ravin uudelleen ja nostan siitä laukan ympyrälle. Pidän pohkeet kiinni, asetan sisäänpäin ja pidän kunnon tuntuman ulko-ohjalla. Rentoudun taas hieman sisäohjasta, kun tamma on asettunut hyvin sisälle. Laukka on juuri sopivaa, pyörivää. Laukkaamme ympyrällä vähän aikaa ja vaihdamme suuntaa. Sama helppo harjoitus. Sitten siirrän sen taas raviin ja kevennän. Ravaamme hetkisen ja siirrän tamman käyntiin. Nyt annan sen kävellä loppuverryttelyjä muutaman kierroksen. Sitten ohjaan kaartoon ja laskeudun alas. Taputan tammaa kiitokseksi ja vien sen talliin.

 

1.3.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Reippaasti nyt, hoputin tammaa matkalla maneesiin. Ulkona meinasi nimittäin jäätyä. Onneksi maneesissa olisi vähän lämpimämpi. Ovi auki ja äkkiä sisään. Suljin oven perässäni ja otin tammalta talliloimen pois. Talutin sen keskemmälle, kiristin vyön ja laskin jalustimet. Nousin selkään. Pyysin tammalta käyntiä ja sitähän tuli. Muutaman kierroksen jälkeen ohjasin sen keskiympyrälle ja pyysin sen raviin. Huomasin heti että tamma oli tänään normaalia rauhallisempi. En ollutkaan ratsastanut sillä ihan lähiaikoina. Tein paljon asetuksen muutoksia, sisään ja ulos. Pistin tamman pohkeilla liikkumaan paremmin, mutta tein pidätteitä, jotta vauhti ei nopeentuisi. Kun se työskenteli kunnolla takasillaan ja oli pyöreä edestä, se meni peräänantoon. Laukassa työskentelimme myös ympyrällä. Tein useita siirtymisiä laukasta raviin ja ravista laukkaan, niin että kumpaakin tuli vain muutamia askelia. Helmi toimi oikein mukavasti ja treenin jälkeen se sai kävellä useamman kierroksen loimi päällä. Tallissa riisuin sen ja toin muutaman porkkanan palkaksi hyvästä työstä. Avasin tekemäni letin ja rapsuttelin Helmeä useamman tovin.

Illemmalla puin sille toppaloimen ja vein kavereiden kanssa laitumelle. Vaikka oli pimeää, lumi valaisi hyvin. Pakkasta oli muutama aste, mutta tiesin toppaloimien pitävän kylmän loitolla. Tammat kirmasivat ympäri laidunta iloisesti hirnuen.

  

 23.2.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Reippaasti nyt, hoputin Helmeä matkalla maneesiin. Ulkona meinasi nimittäin jäätyä. Onneksi maneesissa olisi vähän lämpimämpi. Ovi auki ja äkkiä sisään. Suljin oven perässäni ja otin tammalta talliloimen pois. Talutin sen keskemmälle, kiristin vyön ja laskin jalustimet. Nousin selkään. Pyysin tammalta käyntiä ja sitähän tuli. Muutaman kierroksen jälkeen ohjasin sen keskiympyrälle ja pyysin sen raviin. Huomasin heti että tamma oli tänään normaalia rauhallisempi. En ollutkaan ratsastanut sillä ihan lähiaikoina. Tein paljon asetuksen muutoksia, sisään ja ulos. Pistin tamman pohkeilla liikkumaan paremmin, mutta tein pidätteitä, jotta vauhti ei nopeentuisi. Kun se työskenteli kunnolla takasillaan ja oli pyöreä edestä, se meni peräänantoon. Laukassa työskentelimme myös ympyrällä. Tein useita siirtymisiä laukasta raviin ja ravista laukkaan, niin että kumpaakin tuli vain muutamia askelia. Helmi toimi oikein mukavasti ja treenin jälkeen se sai kävellä useamman kierroksen loimi päällä. Tallissa riisuin sen ja toin muutaman porkkanan palkaksi hyvästä työstä. Avasin tekemäni letin ja rapsuttelin Helmeä useamman tovin.


Illemmalla puin sille toppaloimen ja vein kavereiden kanssa laitumelle. Vaikka oli pimeää, lumi valaisi hyvin. Pakkasta oli muutama aste, mutta tiesin toppaloimien pitävän kylmän loitolla. Tammat kirmasivat ympäri laidunta iloisesti hirnuen.

Webdesign © 2011 Ram.