VIEHÄTTÄVÄN LUMIINA

RIP 03.05.2016

NimiViehättävän Lumiina "Iina"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenpienhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 145cm Koulutus Koulupainotteinen, Helppo A
Syntymäaika 20.10.2011  Rekisterinumero VH12-018-0737
Hevosen ikääntyminen sivun alaosassa / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

Champion myönnetty 02/13

KTK-III (Kesäkuun 2013)

KRJ-I 7 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107 p.

SV-II rakenne 7, suku 10, käytöskoe 10, ratsastuskoe 7 + 5 (51.185%) = 39

 

29.02.2012 Mabel'n the tommyk. - +irto-SERT, pt. Anniina K.

23.08.2012 Karmiva +irto-SERT  pt. Shonna S.

10.03.2012 Svärjade, +irto-SERT  pt. Shonna S.

Jälkeläiset

12.11.2013 o. Viehättävän Leonard (Viehättävän Leimu)

06.12.2013 o. Viehättävän Datsun (Riiviöiden Ooppeli)

07.04.2015 t. Viehättävän Lumetar (Viehättävän Joiku)

03.05.2016 o. Viehättävän Kuunkajo (Steekin Iltarusko)

© Tallin omaisuutta

 

LUONNE

Hoitaessa Iina useimmiten vain seisoo paikoillaan ja antaa hoitajan touhuta rauhassa omiaan. Se antaa harjata itseään kiltisti lähes mistä vain, mutta mikään hipsuttelija hoitaja ei kuitenkaan saa olla. Jos tammaa harjaa liian hellävaraisesti, niin että harja hädin tuskin osuu sen karvaan, alkaa Iinaa kutittaa helposti. Kutiamiseen se sitten vastaan äkkinäisellä rapsutusoperaatiolla, johon hoitajan ei kannata jäädä väliin. Harjalla saakin siis painaa välillä ihan kunnolla, jotta herkkänahkainen neiti ei turhaan kutiaisi. Huonoina päivinä Iina kannattaa sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, muuten muistoksi saattaa jäädä tamman hampaankuviot. Ilkeä tamma ei silti ole, mutta saattaa välillä osua uhitellessaan vahingossa hoitajaansa. Kaviot on yleensä helppo puhdistaa ja Iina nostaa jalkansa lähes automaattisesti. Toisinaan se kuitenkin unohtaa, ettei hoitaja ole mikään nojapuu, ja tukeutuukin häneen melkein koko painollaan.

 
Taluttaessa Iina seuraa hoitajaa kuin varjo. Se pysyttelee aivan hoitajan takana, turpa lähes kiinni hänen selässään. Tamman mieleen ei koskaan tulisikaan rynnätä hoitajan ohi, vaan se pysyttelee aina kiltisti omalla paikallaan. Muiden hevosten kanssa Iina on kiltisti ja se haluaakin olla kaikkien kaveri. Se pitää kiinni omasta paikastaan laumassa, mutta välttää ristiriitoja muiden laumanjäsenten kanssa mahdollisimman pitkään.

 

Ratsastaessa Iina on reipas ja eteenpäinpyrkivä, mutta samalla herkkä. Sen suusta ei saa jäädä vetämään yhtään, muuten tamma menee täysin lukkoon. Se vaatii myös vahvan ulko-ohjantuen, jotta ulkolapa ei karkaisi varsinkin ympyröillä. Alkutunnista Iina on usein melko jäykkä, joten se vaatii aina kunnon alkuverryttelyn lämmitäkseen. Toimiessaan tamma on todella upea; se kulkee kauniisti peräänannossa ja vastaa herkästi pienimpiinkin apuihin. Erilaiset koulukiemurat ja – liikkeet onnistuvat siltä leikiten, kunhan ratsastaja muistaa valmistella liikkeet kunnolla. Toisinaan tammalla on myös huonoja päiviä, jolloin se yrittää luistaa kaikin mahdollisin tavoin työnteosta. Onneksi näitä päiviä on kuitenkin todella harvoin ja useimmiten Iina onkin todella yhteistyöhaluinen. Vaikka koulu on tamman ehdoton ykkösjuttu, osaa se hypätä myös pieniä esteitä. Sen estekapasiteetti on kuitenkin melkoisen pieni, joten mikään esteratojen kuningatar ei Iina todellakaan ole. Se on hypätessä kuitenkin innokas ja usein vauhti hieman kasvaakin. Ratsastajan pitää myös huolehtia, että tiestä sekä lähestymisestä tulee hyvä, muuten tamma kieltää helposti. Lisäksi Iina hyppää usein myös liian kaukaa, mutta osaavan ratsastajan kanssa siitä kuoriutuu oikein mukava estehevonen. Maastossa Iina on rauhallinen, eikä se säiky tai edes hätkähdä lähestulkoon mitään. Se onkin maastossa todellinen luottoratsu, joka ei innostu edes muiden hevosten riehuessa. Tamma rakastaa reippaita laukkapätkiä, joissa se kiihdyttääkin vauhdin usein huippulukemiin.

 

Kilpailuissa Iina on hieman jännittynyt, mutta se rentoutuu nopeasti verryttelyssä. Lämmitellessä kannattaakin tehdä vain tammalle todella helppoja asioita, eikä siltä saa vaatia liikaa. Radalla se sitten pistääkin parastaan ja usein liikkeet onnistuvat jopa paremmin radalla kuin kotikentällä. Toisinaan Iina saattaa tuijottaa tuomaria tai yleisöä, mutta kunhan sen pistää liikkumaan kunnolla eteenpäin, lopettaa se ihmettelemisen. Jos kunniakierrokselle asti päästään, Iina pistelee menemään niin kovaa kuin jaloistaan pääsee. Välillä tamma saattaa myös pukitella, eivätkä yhden käden sormet riitä laskemaan kuinka monta kertaa se on tiputtanut ratsastajansa innostuessaan kunniakierroksella.

  

Kengitys sujuu Iinan kanssa todella helposti ja tamma pystyisikin seisomaan paikoillaan vaikka koko päivän. Välillä se unohtuu nojailemaan kengittäjää vasten, mutta pieni töytäisy kylkeen auttaa asiaan. Eläinlääkäristä Iina ei taas pidä kovinkaan paljoa; useimmiten tamma peruuttaa karsinan takanurkkaan nähdessään lääkärin. Se kuitenkin antaa tutkia itsensä helposti ja alkujännityksen jälkeen se pystyykin jo rentoutumaan eläinlääkärin lähellä.

SUKUSELVITYS

i Rajattoman Kirvori

 145cm, koulupainotteinen

 Ch, KTK-III, SV-I

ii Kirivoro ILO

    SLA-II

iii Käry-Kävi LIL

VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2, KRJ-III

iie Dein Talvikki

 

ie Rajattoman Pakkasakka

    VIR MVA Ch, KTK-I

iei Lakean Vänrikki 

VIR MVA Ch, SLA-II, KTK-III

iee Jemiino KAT 

SLA-III

e Siipirikko HUI

 146cm, koulupainotteinen

   VIR MVA Ch, Ch-M

ei Aavan Sakari

 VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I

eii Rajattoman Sammakkoprinssi

  KTK-III, YLA3, SLA-II

eie Fiktion Tiinu 

  KTK-III, Ch

ee Toivolan Hilja

   VIR MVA Ch, KTK-III

eei Rääväsuu RÖK

  YLA2

eee Vaapukan Pinja

 

Isä Rajattoman Kirvori on 145 cm kokoinen suomenpienhevosori. Luonteeltaan tämä tummahko ori on temperamenttinen vauhtiveikko. Ratsunakin Iivo osaa olla haastava, mutta osaavan ratsastajan alla aivan korvaamaton. Painotukseltaan Iivo on koulupainotteinen ja taitaa koululiikkeet Vaativaan B:hen asti. Tällä tasolla Iivo on myös kilpaillut ja ansainnut upeita sijoituksia. Iivo on myös ansainnut Champion arvonimen ja se on kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Tulevaisuudessa Iivo tähtää vielä kouluratsastuksen laatuarvosteluun.

 

Iivon isä, Kirivoro ILO, on Rajattomassa asuva suomenhevosori. Tämä Ilomantsin kasvattama orimies on upean sävyinen rautias, säkäkorkeudeltaan 150 cm. Kouluratsastukseen painottunut Kiri on luonteeltaan melko orimainen, mutta kuitenkin kiltti ja erittäin mukava ratsastettava. Sillä on upeat askeleet ja se osaa olla todella näyttävä myös ulkopuolisen silmistä, erityisesti kouluratsastuksessa. Yhteistyökykyä ja taitoa ei takuulla puutu tältä orilta. Kouluratsastuksessa Kiri onkin kilpaillut sijoittuen jopa vaativa A-luokissa saakka, joten koulutustaso ei todellakaan ole alhainen. Kiri on ottanut osaa myös suomenhevosten laatuarvosteluun tammikuussa 2011, jolloin ori kaappasi itselleen SLA-II-palkinnon 71 pisteellä. Jälkeläisiä Kiriltä taitaa löytyä kaksi tällä hetkellä.

 

Käry-Kävi LIL on jo edesmennyt, Ilomantsissa asunut suomenhevosori. Ori menehtyi ollessaan 26-vuotias, vuoden 2010 alkupuolella. Vesaksi kutsuttu ori oli painottunut este – ja kouluratsastukseen, mutta kilpaili myös kenttäesteratsastuksessa jonkin verran. Painotuslajeissaan Vesa menestyi erittäin kattavasti ja saikin kilpakalenteriinsa runsaasti sijoituksia helpoista luokista. Eivätpä jääneet näyttelykehätkään Vesalta näkemättä, vaikka älyttömän moniin näyttelyihin se ei ehtinytkään ottaa osaa – ori nimittäin kaappasi itselleen hetimmiten VIR MVA Ch-arvonimen! Kantakirjatilaisuudesta Vesa sai III-palkinnon, minkä lisäksi se on käynyt laatuarvosteluissa ja meriittilistalta löytyykin YLA2 ja KRJ-III. Jälkeläisiä Vesa ehti saada seitsemän.

 

Dein Talvikki onkin taas Virtuaalitalli Dein omistajan, Leandran kasvattama suomenhevostamma. Tämä kuvankaunis tamma ei ole ehkä rakenteeltaan sporttisin mahdollinen, mutta kuitenkin perikuvallisen suomenhevosen näköinen, kuten pitääkin. Vikiksi kutsuttu tamma on luonteeltaan melko utelias ja johtajan roolin helposti haaliva, mutta kuitenkin erityisen yhteistyökykyinen ja mahtava ratsastettava, varsinkin kouluratsastusradoilla. Kouluratsastukseen Viki onkin painottunut ja sijoituksia löytyy ihan kelpo määrä helpoista vaativiin luokkiin saakka. Jokunen sijoitus myös rataesteiltä löytyy, joten turha hevonen ei ole tämä tamma silläkään saralla – vaikka kouluratsastus onkin kuitenkin ehdottomasti se Vikin ykköslaji! Vikillä on jälkeläisiä kuusi, joista monet ovat syntyneet sen asuessa Ilomantsissa, missä tamma asustaa edelleenkin.

 

Iivon emä taas, Rajattoman Pakkasakka, on pienhevoskokoinen ja erittäin kaunis tamma - rautias ja 146 cm korkea tarkalleen ottaen. Tuttujen kesken Pinjaksi kutsuttu hevostamma asuu myös Rajattomassa, kuten Iivon isäkin. Tämä tamma on myös kotitallinsa oma kasvatti, hyvin suloinen ja hieman diivamainen persoonansa. Omalaatuisesta käyttäytymisestään riippumatta Pinja on kiltti ja helppo käsiteltävä, ja se takuuvarmasti ihastuttaa aivan jokaista tallilla käyvää. Kouluratsastukseen painottunut Pinja on kilpaillut aktiivisesti niin KRJ:n kuin VSHK:nkin alaisissa kouluratsastuskilpailuissa erittäin hienosti sijoittuen. Näyttelykehiäkin kierrelleellä tammalla taitanee olla jo plakkarissa VIR MVA Ch-arvonimi, tai ainakin tarvittavat sertit siihen. Pinja on ehtinyt saada jo kuusi jälkeläistä, mutta taitaa olla edelleen tarjolla suomenhevosjalostukseen.

 

Lakean Vänrikki eli ”Väpä” on VIR MVA Ch-palkittu ja III-palkinnolla kantakirjattu suomenpienhevosori. Suomenhevosten laatuarvostelustakin II-palkinnon napannut kouluratsastukseen painottunut ori on väriltään rautias, säkäkorkeudeltaan 147 cm, eli juuri ponikoon rajoilla. Luonteeltaan Väpä on hieman hömelö, jos näin voi kutsua. Se hamuilee toisinaan vähän mitä sattuu, eikä tunnu aina olevan itsekään ihan hereillä. Kiltti se on kuitenkin, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Väpä on virtuaalitalli Lakean kasvattama suomenhevonen, mutta asustaa nykyään Rajattomassa Riellan omistuksessa. Jälkeläisiä Väpältä on tiedossa ainakin viisi, jotka ovat nykypäivänä jokainen omassa roolissaan erittäin menestyviä suomenhevosia.

 

Jemiino KAT oli Jeminaksi kutsuttu, hyvin kaunis ja erikoisemman värinen suomenhevostamma. Tämä tummanrautias tamma ihastutti erityisesti ulkonäöllään, mutta myös rakastettavalla luonteellaan. Kouluratsastukseen painottunut tamma kilpailikin ainoastaan KRJ:n alaisissa kilpailuissa, joista olikin niittänyt yhteensä 45 huikeaa sijoitusta, niin helpoista kuin vaativistakin luokista. Jemina kierteli myös joissain rotunäyttelyissä, mutta juuri III-palkintoa parempaa se ei kuitenkaan saanut. Suomenhevosten laatuarvostelusta Jemina nappasi III-palkinnon syyskuussa 2009. Jälkeläisiä Jeminalta on jäänyt kahdeksan, mutta tamma itse siirtyi ajasta ikuisuuteen kaasuähkyn takia 20.10.2010, ollessaan 20-vuotias.

 

 

 Emä  Siipirikko HUI on kaunis 146cm korkea suomenpienhevostamma. Hyvästä rakenteesta kertoo arvonimi VIR MVA Ch ja nuorempana ansaittu Ch-M. Luonteeltaan tamma on rauhallinen ja utelias, mutta myös jokseenkin säikky.  Ratsastuksen salat Sisko on perinyt selvästi vanhemmiltaan, sillä näyttävyyttä ja taitoa löytyy yhtälailla kuin edellisessäkin polvessa. Sisko on koulutettu kouluratsastuksessa Vaativan B:n tasolle asti. Tällä tasolla se on myös kilpaillut hyvin ja kerännyt paljon sijoituksia. 

 

Aavan Sakari on upea 153cm korkea suomenhevosori. Tämä koulupainotteinen ori on kilpaillut koulussa tasolla vaativa b hyvällä menestyksellä. Lisäksi se on saavuttanut hyvän rakenteensa ansiosta VIR MVa Ch arvonimen. Luonteeltaan ori on utelias ja huomionkipeä. Hoitaessa poika on kiltisti ja ratsuna siltä löytyy upeaa liikettä. Kouluratsua Sami on rehellinen, mutta orimaisuus pilkistelee esiin ja tämän takia poika saattaa olla hieman arvaamaton. 

 

Samin isä, eli Rajattoman Sammakkoprinssi, on 159 cm korkea suomenhevosori, väriltään punarautias. Kilpailutuloksista ja koulutustasosta päätellen ori on melko pitkälti kouluratsastukseen painottunut ja sijoituksia tältä komealta herrasmieheltä löytyykin jopa vaativista luokista saakka. Luonteeltaan tämä Prinssiksi kutsuttu ori on melko orimainen, mutta tästä huolimatta kiltti ja jopa arkakin. Ratsastaessa se osaa olla todella näyttävä, mutta vaatii ratsastajaltaan melko paljon. Prinssiltä löytyy tähän mennessä kolme jälkeläistä, Sami mukaanlukien. Tästä orista tulee takuulla vielä jotain suurta!

 

Samin emä sen sijaan, kaunis Fiktion Tiinu, on pienhevoskokoinen suomenhevostamma. 147 cm korkea neitonen on väriltään hyvin näyttävän rautias, painotukseltaan myös kouluratsastuspainotteinen. Tiinu on myös Miljan kasvattama virtuaalitalli Fiktiosta, mutta nykyään tamma asustaa iloisesti ja menestyen Aavan Suomenhevosissa, Jessikan omistuksessa. Tamma on perusluonteeltaan melko haastava, mutta oikeassa käsittelyssä kyllä nöyrä ja fiksu hevonen. Jälkeläisiä Tiinulta löytyy Samin lisäksi vain yksi, mutta tulee varmasti toimimaan siitoskäytössä myös enemmän. Tähän mennessä Tiinu on ehtinyt niittää menestystä näyttelyistä ansaiten Champion-arvonimen, sekä kantakirjatilaisuudesta napaten III-palkinnon.

 

Ema Toivolan Hilja on kaunis pieni suomenhevostamma. Kokoa tammalla on 145cm ja väriltään se on rautias. Hilja on koulupainotteinen ja kisannut aina vaativan a:n tasolle asti. Tämä todella taitava koulutamma omaa myös näyttökelpoisen rakenteen ja onkin ansainnut monta serttiä näyttelyissä ja sille on myönnetty VIR MVA Ch. Lisäksi tamma on kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan tamma on melko neitimäinen ja rakastaa  olla huomion keskipisteenä. Hoitaessa tamma on todella kiltti ja ratsuna erittäin yhteistyökykyinen.

 

Emän isä on tummanpunarautias suomenhevosori Rääväsuu RÖK. Ramin säkäkorkeus on 155 senttimetriä ja se on koulupainotteinen. Luonteeltaan Rami on varma ja tasainen, kuten suomalaiset yleensäkin. Rami kilpailee kouluratsastusta Vaativa B -tasoisissa luokissa ja on menestynyt hyvin. Orin on kasvattanut Katiska RÖK :stä ja se on saanut elämänsä aikana kaksi jälkeläistä. Ori on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla.

    

Emänemä Vaapukan Pinja, tutummin Pinja, on kaunis punarautias suomenhevos tamma. Pinjan säkä on 155cm ja tamma on syntynyt vuonna 2008 Vaapukan kasvattamana. Pinjan omistaa daffy. Pinjan sivut ovat kadonneet mutta tamma löytyy VRL:n rekisteristä. Pinja on elämänsä aikana kilpaillut paljon koulua vaativa b:n tasolla ja sijoittunut hyvin.

IKÄÄNTYMINEN

Täysi-ikäinen,   4v - 29.04.2012 VARL
syntynyt 20.10.2011

1 vuotta - 07.12.2011
2 vuotta - 24.01.2012
3 vuotta - 12.03.2012

4 vuotta - 29.04.2012
5 vuotta - 16.06.2012
6 vuotta - 03.08.2012
7 vuotta - 20.09.2012
8 vuotta - 07.11.2012
9 vuotta - 25.12.2012
10 vuotta - 11.02.2013
11 vuotta - 31.03.2013

MUUTA

Treeni varusteet
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Esteet/puomit  

1-2h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

1h Esteet/puomit

1h Koulu  

Vapaapäivä

1h Koulu  

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit kaikkiin jalkoihin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (42)

29.11.2011 KRJ kutsu, helppo c: 1/50
04.12.2011 KRJ kutsu, helppo c: 5/50
02.12.2011 KRJ kutsu, helppo c: 3/50
05.12.2011 KRJ kutsu, helppo c: 3/50

03.03.2012 KRJ kutsu, helppo c: 4/30

02.03.2012 KRJ kutsu, helppo b: 1/40
04.03.2012 KRJ kutsu, helppo b: 1/40

01.03.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
10.03.2012 KRJ kutsu, helppo a: 4/50

13.03.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50

13.03.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
14.03.2012 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
17.03.2012 KRJ kutsu, helppo c: 7/60

29.03.2012 KRJ kutsu, helppo c: 3/40

 

01.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
02.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
04.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/50

04.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/50

06.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
09.04.2012 KRJ kutsu, helppo c: 4/60
07.04.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/40

14.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
11.05.2012 KRJ kutsu, helppo c: 5/60
27.05.2012 KRJ kutsu, helppo c: 4/50
01.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
04.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/50

01.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 3/40
05.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/40

  

07.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/40
01.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
01.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
02.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
03.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
05.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
05.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
17.08.2012 KRJ kutsu, helppo c: 1/50
19.08.2012 KRJ kutsu, helppo c: 6/50
20.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
20.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
21.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
07.09.2012 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
08.09.2012 KRJ kutsu, helppo b: 6/50
 

PÄIVÄKIRJA

 

12.10.2014 kouluvalmennus, valmentaja: Pautsu.
Alkutunnista Iina oli vähä hankalan oloinen, joten verryttelitte vielä hetken, ennen kuin aloitimme valmennuksen. Tämä pelastikin päivän, sillä kun aloitimme,  Iina kulki jo hyvin ratsastajansa alla. Teimme pohkeenväistöjä. Aloitimme keskihalkaisijalta ja siitä vuorotellen suuntaa vaihtaen pohkeenväistö kummallekin sivulle.  Iina reagoi aluksi hieman heikommin pohkeeseen ja käskin sinua käyttämään sitä vähän enemmän, niin että pohjeapu meni lopulta hyvin läpi ja  Iina väisti vaivattoman näköisesti. Toiseen suuntaan se oli ensin vähän vino, mutta korjasit sen hyvin liikkeen aikana suoraksi.
Teimme pohkeenväistöä myös suoralla uralla, joka sujui  Iinalta hyvin. Laukka suoritettiin ympyrällä, niin että ensin siirsit tamman käyntiin, pohkeenväistöä ulospäin ja suoraan laukannosto. Iina tuli hyvin nopeaksi ja kuuliaiseksi. Laukka oli kaiken kaikkiaan sujuvaa ja tamma kulki hyvässä muodossa. Loppuravissa  Iina kulki oikein hyvässä muodossa ja rentona. Meno näytti erittäin vaivattomalta!
 

 

25.09.2014 kouluvalmennus, valmentaja Pautsu.
Olin jo toista kertaa teitä valmentamassa ja olitte onneksi jo verrytelleet hyvän aikaa, ennen kuin tulin paikalle.  Iina meni valmiiksi hyvässä muodossa. Tänään ohjelmassa olisi askellajin sisällä muutoksia, koottua ja lisättyä ravia, käyntiä sekä laukkaa.
Aloitimme käynnissä ensin lisäämällä askeleen pituutta. Alkuun  Iina olisi halunnut lisätä vain vauhtia, mutta onneksi sait sen kuuntelemaan itseäsi paremmin. Kun lisätty käynti oli hyvä, kokosit sen. Nyt  Iina hidasti vauhtia. Pyysin sinua pitämään pohkeita enemmän lähellä lyhentäessäkin, ettei vain vauhti hidastu. Vauhdin pitäisikin pysyä samana. Korjasit tilanteen hyvin. Teimme saman ravissa. Ensin kokorataleikkaat lisätyssä ravissa. Iina meinasi alkuun rikkoa laukalla, mutta kun lisäykset onnistuivat, ne olivat erittäin hyvät. Muista katsoa ettei Iina katoa hyvästä ravin muodosta. Lisätty ja koottu laukka olivat aluksi hieman hankalat, kun Iina innostui kunnolla ja olisi mieluummin laukannut kiitolaukkaa kootun laukan sijasta.
Nekin onnistuivat lopulta hienosti ja loppuraveissa oli taas hyvä ravi ja sait Iinankin rentoutumaan omalla olemuksellasi.
 

 

19.9.2014 Kouluvalmennus - valmentaja: Pautsu.
Olit hieman ehtinyt lämmitellä Iinaa jo ennen kuin tulin paikalle. Kerroit tamman tarvitsevan hieman aikaa lämmetä ja pehmetä, joten säästimme hyvin treeniaikaa. Aloimme ensiksi treenata hieman sulkutaivutuksia, jotka onnistuivat siinä määrin hyvin, että emme pakertaneet niiden kanssa kauaa vaan siirryimme harjoittelemaan keskiravia ja –laukkaa. Iina meni reippaasti ja sait kokoajan olla itse terävänä, jotta sen askel ei muuttuisi kipittäväksi. Kehuin suoritustanne paljon, koska sait tahdin ja terävyyden säilymään hyvin. Jatkoimme hieman kootun laukan ja käynnin treeniä, joissa sait tosiaan tehdä vatsalihaksillasi töitä, mutta sait tamman nätisti kuuntelemaan. Aikaa riitti hyvin vielä laukanvaihdon askeleessa treenaamiseen ja pääsitte lopuksi vielä erittäin hyvään tulokseen ilman minkäänlaista apupuomia. Treeni sujui hyvin ja ehdimme treenata monta asiaa kuntoon.
 

 

20.9.2014 Kouluvalmennus - Valmentaja: Pihlaja
Aloititte alkukäyntien jälkeen itsenäisen alkuverkan. Hevonen oli hieman kankea ja ei oikein tuntunut kuuntelevan sinua, joten pyysin teitä tekemään paljon voltteja ja kiemurauria. Vähitellen hevonen alkoi kuuntelemaan sinua hieman paremmin ja taipumaan vähän pehmeämmin. Suorititte näitä perusharjoituksia myös ravissa. Toinen suunta oli myös alkuun hieman jäykempi, mutta taivutellessasi sitä, se pikkuhiljaa pehmeni ja alkoi kuunnella sinua paremmin. Korjattuani hieman istuntaasi se myös hakeutui kauniisti muotoon muutaman kierroksen jälkeen. Alkuverkat tehtyänne otimme avotaivutusta ensin käynnissä ja sitten ravissa. Alkuun hevosella oli hankaluuksia hoksata mitä pyysit siltä, mutta korjattuamme hieman apujasi, se lopulta taipui kauniisti. Kun avotaivutukset sujuivat niin päin hyvin, otimme sulkutaivutuksia käynnissä ja ravissa. Niiden jälkeen saitte nostaa pariin otteeseen laukan, jonka jälkeen annoin teille tehtävän: toisella pitkällä sivulla neljän askeleen peruutus, siitä laukka ja toisella pitkällä sivulla sulkutaivutus laukassa ja seuraavalla lyhyellä harjoitusravia. Otimme tehtävää kumpaankin suuntaan, kunnes se sujui mallikkaasti. Sen jälkeen otimme vielä laukanvaihtoja yhden askeleen jälkeen ja annoin teidän lopuksi laukata pari kierrosta ja sen jälkeen ottaa loppuverkat. Valmennus meni teiltä oikein hienosti ja sait hevosen kulkemaan kauniisti muodossa. Siitä näki, että se selvästi halusi yrittää ymmärtää sinua ja tehdä tehtävät oikein.

 

 

3.12.2013 Kouluvalmennus - Valmentaja: Jaana K.

Tänään saavuin Viehättävään valmentamaan Ramia ja Iinaa. Saavuin tallille hyvissä ajoin, koska halusin nähdä ratsukon yhteistyön jo maasta käsin. Seurailin sivusta valmistautumista ratsastukseen ja kyselin pieniä kysymyksiä. Maneesiin mennessä minulla oli jo melko hyvä kuva heidän yhteistyöstä. Annoin ratsukon lämmitellä itsekseen ja seurailin taas sivusta. Lämmittelyn jälkeen käskin Ramia nostamaan ravin ja tekemään pohkeenväistöä samalla, kun tekisi kokorata leikkaan. Väistöt onnistuivat oikein näppärästi ja Iina oli hyvin kuulolla. Käskin ratsukkoa myös näyttämään avotaivutuksen pitkällä sivulla. Avotaivutus sujui ihan kivasti, mutta Iinan etupään olisi pitänyt olla hieman enemmän uran sisäpuolella. Tätä siis treenattiin siihen asti, että hevonen meni halutussa asennossa. Avotaivutuksen jälkeen olikin vuorossa sulkutaivutus. Sulkutaivutus onnistui huomattavasti paremmin, kuin avotaivutus ja tässä ei oikeastaan kummempaa korjattavaa ollutkaan. Kokonaisuudessaan valmennus sujui hyvin ja ratsukon yhteistyö sujui oikein mukavasti. Heitä oli myös ilo valmentaa, koska ratsastaja oli erittäin vastaanottavainen neuvoille.

 
Webdesign © 2011 Ram.