RAJATTOMAN KIRVORI

 

RIP 31.7.2015

 

NimiRajattoman Kirvori "Iivo" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenpienhevonen Kasvattaja Rajaton
Skp & säkä Ori & 145cm Koulutus Koulupainotteinen, Vaativa B
Syntymäaika 10.05.2011  Rekisterinumero VH12-018-0723
Hevosen ikääntyminen sivun alaosassa / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

Champion, myönnetty 20.8.2011

SV-I rakenne 8, suku 10, käytöskoe 6,7 + 8 = 32,7 

KRJ-I 21 (7+7+7) - 40 - 25 - 10 - 6 = 102 p. 

KTK-III 17 + 17 + 17 + 17 = 68p
Alakaulainen, hieman vento selkä, käyrät kintereet, hyvä ph-leima.

 
30.6.2011 Tovoton +irtoSERT, Alina J.

20.7.2011 Solo, +irtoSERT, Isla P.

21.7.2011 Mabel, +irtoSERT, Shonna.

 

Jälkeläiset

20.10.2011 t. Viehättävän Lumiina (Siipirikko HUI) om. Viehättävä

01.03.2012 o. Viehättävän Kajosalama (Kieron Ruusa ) om. Malsamo

14.04.2013 t. Viehättävän Kantele (Aavan Kuiske)

30.09.2013 t. Viehättävän Kamomilla (Aavan Kuiske)

© Vibaja

LUONNE

Yleisesti ottaen Rajattoman Kirvori, eli näin meidän tuttujen kesken Iivo vain, on melkoinen tikittävä aikapommi. Varsasta lähtien tämä näyttävä herrasmies on ollut varsinainen vauhtiveikko, jonka kanssa niin rauhallisimmat ihmiset kuin hevosetkin ovat varmasti jääneet jalkoihin alta aikayksikön. Pienestä koostaan huolimatta Iivo osaa olla varsinainen pomottaja, eikä todellakaan helpolla luovuta johtajanrooliaan, jos kerran sellaisen saa – oli sitten kyse käsittelevästä ihmisestä tai toisesta hevosesta. Iivoa tulee käsitellä siis mahdollisimman määrätietoisesti ja pelottomasti, minkä ansiosta tämäkin villimpi oripoika nöyrtyy upeaksi yhteistyökumppaniksi. Muiden hevosten keskuudessa Iivo taitaa kuitenkin olla ikuisesti se niin kutsuttu ”musta lammas”, eikä sen kanssa tahdo juurikaan kukaan tulla toimeen, johtuen toki miehen omasta temperamenttisesta luonteesta sekä epäsosiaalisesta käyttäytymisestä laumassa: ellei Iivon mielestä sitten potkiminen, luimistelu tai uhittelu ole jollain tavalla tuttavallista.

SUKUSELVITYS

 Kirivoro ILO

   sh-o, 150cm

   SLA-II

ii  Käry-Kävi LIL
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2, KRJ-III
iii  Pilviponin Salamanteri
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ III, YLA2, SLA-I, KRJ III
iie  Huvikumpulan Helmi
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
ie  Dein Talvikki iei  Haperon Tihku
VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III
iee Kirveltäjän Kaisla
YLA2, KTK-III
e   Rajattoman Pakkasakka

    sph-t, 146cm

    VIR MVA Ch

ei Lakean Vänrikki
VIR MVA Ch, SLA-II, KTK-III
eii Muskotti-Huijari
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1, SLA-I*
eie ie. K.T. Kantele
KTK-II
ee Jemiino KAT
SLA-III
eei Julma-Jannu KIR
YLA1, ERJ-II
eee ESP Verimiino
YLA2, SLA-II, KRJ II

 

Iivon isä, Kirivoro ILO, on Rajattomassa asuva suomenhevosori. Tämä Ilomantsin kasvattama orimies on upean sävyinen rautias, säkäkorkeudeltaan 150 cm. Kouluratsastukseen painottunut Kiri on luonteeltaan melko orimainen, mutta kuitenkin kiltti ja erittäin mukava ratsastettava. Sillä on upeat askeleet ja se osaa olla todella näyttävä myös ulkopuolisen silmistä, erityisesti kouluratsastuksessa. Yhteistyökykyä ja taitoa ei takuulla puutu tältä orilta. Kouluratsastuksessa Kiri onkin kilpaillut sijoittuen jopa vaativa A-luokissa saakka, joten koulutustaso ei todellakaan ole alhainen. Kiri on ottanut osaa myös suomenhevosten laatuarvosteluun tammikuussa 2011, jolloin ori kaappasi itselleen SLA-II-palkinnon 71 pisteellä. Jälkeläisiä Kiriltä taitaa löytyä kaksi tällä hetkellä.

 

Käry-Kävi LIL on jo edesmennyt, Ilomantsissa asunut suomenhevosori. Ori menehtyi ollessaan 26-vuotias, vuoden 2010 alkupuolella. Vesaksi kutsuttu ori oli painottunut este – ja kouluratsastukseen, mutta kilpaili myös kenttäesteratsastuksessa jonkin verran. Painotuslajeissaan Vesa menestyi erittäin kattavasti ja saikin kilpakalenteriinsa runsaasti sijoituksia helpoista luokista. Eivätpä jääneet näyttelykehätkään Vesalta näkemättä, vaikka älyttömän moniin näyttelyihin se ei ehtinytkään ottaa osaa – ori nimittäin kaappasi itselleen hetimmiten VIR MVA Ch-arvonimen! Kantakirjatilaisuudesta Vesa sai III-palkinnon, minkä lisäksi se on käynyt laatuarvosteluissa ja meriittilistalta löytyykin YLA2 ja KRJ-III. Jälkeläisiä Vesa ehti saada seitsemän.

 

Pilviponin Salamanteri oli myös Ilomantsissa asuva suomenhevonen. Tämä 155 cm korkea ori oli väriltään myös rautias, rakenteeltaan erittäinkin korrekti ja komea. Terhakka, mutta kiltti ja rauhallinen oripoika olikin varmasti niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin ihmisiä ihastuttava. Tämä kouluratsastukseen painottunut, Sasseksi kutsuttu ori nähtiin kilparadoillakin erittäin tiuhaan tahtiin. Eikä pelkästään kouluratsastuskiemuroita vääntämässä, vaan myös valjakkoajossa, sekä rataesteratsastuksessa, sijoituksia tietysti mukaansa niittäen runsain mitoin. Meriittilista sen sijaan kertoo takuuvarmasti enemmän niin rakenteellisesta menestymisestä kuin kilpailuidenkin osalta taidoista: KTK-II, VIR MVA Ch, VVJ-III, YLA2, SLA-I, KRJ-III. Ihan hevillä ei moista listaa näyttelyistä saati kilpailuista saada, joten tätä oria voisi todellakin kutsua menestyneeksi ja monipuoliseksi!

 

Huvikumpulan Helmi oli yksinkertaisesti Helmeksi kutsuttu tamma Ilomantsista. 150 cm korkea neitonen oli äärettömän kaunis vaaleanpunarautias, omaten myös persoonallisen herasilmän. Helmi oli esteratsastukseen painottunut ratsu, mutta taitoi myös kouluratsastuksessa vaativienkin luokkien liikkeitä. Esteratsastuksessa Helmi hyppäsi ratana kuitenkin 100 cm, sijoittuen myös kohtalaisen hyvin lajissaan. Enemmänkin Helmi on kuitenkin niittänyt mainetta näyttelyissä, joista myös tämä tamma on saanut VIR MVA Ch-arvonimen. Kantakirjatilaisuudessa se pääsi vain III-palkinnolle, mutta palkinnoille kuitenkin! Luonteeltaan tamma oli melko kärsimätön, mutta kuitenkin loppupeleissä kiltti, ainakin helposti käsiteltävissä oleva. Helmi on saanut elämässään neljä jälkeläistä, joista vain yksi on ori ja muut tammoja.

 

Dein Talvikki onkin taas Virtuaalitalli Dein omistajan, Leandran kasvattama suomenhevostamma. Tämä kuvankaunis tamma ei ole ehkä rakenteeltaan sporttisin mahdollinen, mutta kuitenkin perikuvallisen suomenhevosen näköinen, kuten pitääkin. Vikiksi kutsuttu tamma on luonteeltaan melko utelias ja johtajan roolin helposti haaliva, mutta kuitenkin erityisen yhteistyökykyinen ja mahtava ratsastettava, varsinkin kouluratsastusradoilla. Kouluratsastukseen Viki onkin painottunut ja sijoituksia löytyy ihan kelpo määrä helpoista vaativiin luokkiin saakka. Jokunen sijoitus myös rataesteiltä löytyy, joten turha hevonen ei ole tämä tamma silläkään saralla – vaikka kouluratsastus onkin kuitenkin ehdottomasti se Vikin ykköslaji! Vikillä on jälkeläisiä kuusi, joista monet ovat syntyneet sen asuessa Ilomantsissa, missä tamma asustaa edelleenkin.

 

Haperon Tihku oli ehkä yksi hienoimmista suomenhevosista, joita onkaan olemassa. Hapaksi kutsuttu ori oli melko kookas, 158 cm korkea ja hyvässä lihaskunnossa aina näyttäytynyt herrasmies. Tämä väriltään rautias ori oli painottunut niin este – kuin kouluratsastukseenkin, joissa se on ilmeisen hyvin menestynyt aikoinaan. Koulutustasoltaan ori oli 110 cm rataesteillä, sekä vaativa B kouluradoilla. Monipuolinen ja hyvin taitava ori siis on ollut, eikä kapasiteettia ole uupunut suuriltakaan radoilta. Yleislaatuarvostelussa Hapa onkin napannut YLA1-palkinnon, mikä on varsinainen saavutus nykyään hevosille. Myös kantakirjatilaisuudessa vieraillut ori on palkittu sieltä III-palkinnolla, mikä ei ihan riitä saamaan jälkeläisiä ktk-kelpoisiksi, mutta palkintona on hyvä. Jälkeläisiä Hapa ehti saada huimat 18, joista monet ovat seuranneet isäorinsa jalanjäljissä.

 

Kirveltäjän Kaisla syntyi edesmenneessä suomenhevostallissa, Kirveltäjässä. Tamma asui kuitenkin miltei ikänsä Leandran omistuksessa Virtuaalitalli Deissä, missä tamma saikin viettää erittäin hyvän elämän – kaunis neiti starttasi jopa huimasti 673 kilpailuissa, sijoittuen yhteensä 75 kertaa. Kaislaksi kutsuttu tamma oli säkäkorkeudeltaan 154 cm, painotukseltaan koulupainotteinen. Kilpailumenestyksestään osittain johtuen Kaisla palkittiinkin yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla, minkä tamma ehdottomasti ansaitsi, vähintäänkin. Myös kantakirjatilaisuudessa vieraillut tamma sai palkinnoksi III-palkinnon, missä saikin maininnaksi nätin ulkomuotonsa. Valitettavasti Kaisla menehtyi 10.11.2007 eläen pitkän ja menestyksekkään elämän. Se ehti saada 10 upeaa jälkeläistä, joista jokainen on nykypäivänä jatkanut jollain tavalla emänsä mallia.
 
 

Iivon emä taas, Rajattoman Pakkasakka, on pienhevoskokoinen ja erittäin kaunis tamma - rautias ja 146 cm korkea tarkalleen ottaen. Tuttujen kesken Pinjaksi kutsuttu hevostamma asuu myös Rajattomassa, kuten Iivon isäkin. Tämä tamma on myös kotitallinsa oma kasvatti, hyvin suloinen ja hieman diivamainen persoonansa. Omalaatuisesta käyttäytymisestään riippumatta Pinja on kiltti ja helppo käsiteltävä, ja se takuuvarmasti ihastuttaa aivan jokaista tallilla käyvää. Kouluratsastukseen painottunut Pinja on kilpaillut aktiivisesti niin KRJ:n kuin VSHK:nkin alaisissa kouluratsastuskilpailuissa erittäin hienosti sijoittuen. Näyttelykehiäkin kierrelleellä tammalla taitanee olla jo plakkarissa VIR MVA Ch-arvonimi, tai ainakin tarvittavat sertit siihen. Pinja on ehtinyt saada jo kuusi jälkeläistä, mutta taitaa olla edelleen tarjolla suomenhevosjalostukseen.

 

Lakean Vänrikki eli ”Väpä” on VIR MVA Ch-palkittu ja III-palkinnolla kantakirjattu suomenpienhevosori. Suomenhevosten laatuarvostelustakin II-palkinnon napannut kouluratsastukseen painottunut ori on väriltään rautias, säkäkorkeudeltaan 147 cm, eli juuri ponikoon rajoilla. Luonteeltaan Väpä on hieman hömelö, jos näin voi kutsua. Se hamuilee toisinaan vähän mitä sattuu, eikä tunnu aina olevan itsekään ihan hereillä. Kiltti se on kuitenkin, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Väpä on virtuaalitalli Lakean kasvattama suomenhevonen, mutta asustaa nykyään Rajattomassa Riellan omistuksessa. Jälkeläisiä Väpältä on tiedossa ainakin viisi, jotka ovat nykypäivänä jokainen omassa roolissaan erittäin menestyviä suomenhevosia.

 

Muskotti-Huijari on hyvin tunnettu suomenhevonen nykysuomalaisten suvuissa. Tämä Jenny K:n kasvattama, Lakealainen oripoika oli väriltään erikoisen musta, säkäkorkeudeltaan 156 cm. Koulu – ja esteratsastukseen painottunut ori teki elämänsä aikana vallan näyttävän kilpauran niin painotuslajeissaan, kuin myös kenttä – ja maastoesteratsastuksessa. Mielettömän meriittilistan keränneeltä orilta löytyykin ainoastaan mainittavan upeita palkintoja, sillä ensinnäkin ori on saanut näyttelyistä virtuaalisen muotovalion tittelin, ja se on kantakirjattu jopa I-palkinnolle. Yleislaatuarvostelusta se on napannut myös ensimmäisen palkinnon, kuten myös SLA:sta, josta se on myös saanut erityismaininnan upeasta hevosesta. Ei ole myöskään orin jälkeläissä moittimista, sillä Huijarille on myönnetty myös jälkeläisluokka A-maininta, eli paras mahdollinen. Jälkeläisiä orilta löytyykin 11, joista kaikki ovat hyvin palkittuja ja menestyneitä suomenhevosia nykyäänkin.

 

K.T. Kantele ei ollut aivan yhtä tunnettu suomenhevonen, kuin aikaisempi. Kertuksi kutsuttu tamma oli kooltaan juuri ja juuri pienkokoinen, 148 cm korkea. Kerttu oli väriltään punarautias, ja oikein sievä tamma olikin. Painotukseltaan se oli kouluratsastuspainotteinen, mutta monipuolisesti monissa eri lajeissa kilpaillut ja sijoittunutkin tästä huolimatta. Luonteeltaan tamma oli juurikin niin supisuomalainen kuin hevosen kuuluukin olla: varma, kiltti ja rauhallinen. Sen kanssa pystyi tekemään kuka tahansa mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, eikä tämän luotettavampaa tammaa helpolla löydy. Jälkeläisiä Kertulta jäi maailmaan kuusi, mutta valitettavasti tamma kuoli heinäkuussa 2008.

 

Jemiino KAT oli Jeminaksi kutsuttu, hyvin kaunis ja erikoisemman värinen suomenhevostamma. Tämä tummanrautias tamma ihastutti erityisesti ulkonäöllään, mutta myös rakastettavalla luonteellaan. Kouluratsastukseen painottunut tamma kilpailikin ainoastaan KRJ:n alaisissa kilpailuissa, joista olikin niittänyt yhteensä 45 huikeaa sijoitusta, niin helpoista kuin vaativistakin luokista. Jemina kierteli myös joissain rotunäyttelyissä, mutta juuri III-palkintoa parempaa se ei kuitenkaan saanut. Suomenhevosten laatuarvostelusta Jemina nappasi III-palkinnon syyskuussa 2009. Jälkeläisiä Jeminalta on jäänyt kahdeksan, mutta tamma itse siirtyi ajasta ikuisuuteen kaasuähkyn takia 20.10.2010, ollessaan 20-vuotias.

 

Julma-Jannu KIR on lopetetun suomenhevostallin, Kirveltäjän hieno kasvattiori. Tämä melko pienikokoinen, 150 cm korkea ori oli painotukseltaan yleispainotteinen, koulutustasoltaan melko kovatasoinen: kouluratsastuksessa vaativa B ja rataesteillä hyppäsi jopa 100 cm. Nimestään huolimatta tämä rautias, ”Julmikseksi” kutsuttu hevonen oli todella kiltti ja suloinen herrasmies. Vaikka siltä löytyi omiakin tempauksiaan, se kuitenkin ihastutti aina herttaisella olemuksellaan. Kilpailuissa Julmis on niittänyt menestystä todellakin kunnioitettavasti ja se onkin palkittu yleislaatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla, sekä ERJ:n laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä Julmiksella on tiedossa kuusi.

 

ESP Verimiino oli Aynan kasvattama ori Espergardesta. Menmaksi kutsuttu tamma asui Katvustossa miltei ikänsä ja olikin omistajansa yksi silmäterä kuulopuheita uskoen. Tämä kauniin punarautias tamma oli rakenteeltaan melko siro ja pienikokoinen, mutta erittäin nätti ja suloinen tamma. Luonteeltaan Menma oli yleisesti ottaen hyvin mukava ja kiltti, ratsastaessa taas melko herkkä. Kouluratsastukseen painottunut Menma kilpaili aktiivisesti painotuslajissaan, mutta omaa myös runsaasti sijoituksia valjakkoajosta sekä kenttäesteratsastuksen vaativimmistakin luokista. Näiden ansiosta tamma pärjäsikin myös laatuarvosteluissa, sillä siltä löytyy YLA2, SLA-II sekä KRJ-II-kilpailukaapistaan. Jälkeläisiä Menmalta on tiedossa kolme, joista kaksi ovat oreja ja yksi tamma. Valitettavasti hevonen menehtyi vuonna 2008.

© Juli

IKÄÄNTYMINEN

Täysi-ikäinen, 3 vuotta: 01.10.2011 Ikääntyy VARL:in mukaisesti
syntynyt 10.05.2011
1 vuotta - 27.06.2011
2 vuotta - 14.08.2011
3 vuotta - 01.10.2011
4 vuotta - 18.11.2011

5 vuotta - 05.01.2012
6 vuotta - 22.02.2012
7 vuotta - 10.04.2012

8 vuotta - 28.05.2012

9 vuotta - 15.07.2012
10 vuotta - 01.09.2012
11 vuotta - 19.10.2012

MUUTA

Treeni varusteet
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

Vapaapäivä

1h Esteet/puomit  

Vapaapäivä

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Koulussa pintelit etusiin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (42)

16.09.2011 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
15.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
18.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
03.10.2011 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
19.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
23.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50

21.11.2011 KRJ kutsu, helppo a: 2/50

24.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
26.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
27.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
29.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50

19.12.2011 KRJ kutsu, helppo a: 5/50

20.12.2011 KRJ kutsu, helppo a: 7/50

04.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40

 

     

02.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
29.02.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
02.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/5004.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
17.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/60
18.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/60
19.03.2011 KRJ kutsu, helppo a: 6/5021.03.2011 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
29.03.2011 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
10.04.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60
11.04.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/40
12.04.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40

15.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
10.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/60
15.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/60
 

   

16.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/60
23.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
25.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
27.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 5/50

28.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
29.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
30.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
31.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
03.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40
01.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
02.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
04.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
05.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50

 

PÄIVÄKIRJA

10.7.2011 Kouluvalmennus - Valmentaja: Reibili

Kun viimeksi näin sinut ja Iivon valmennuksessani, niin tällä kertaa olin lentää ällistyksestä takamukselleni. Olitte selvästikin harjoitelleet kehottamiani asioita, eli temponvaihteluja ja pysähtymisiä ja erilaisia siirtymisiä, sillä nyt kun Iivoa katsoin, se toimi kuin ajatuksestasi. Minulle ei oikeastaan jäänyt muuta huomautettavaa kuin sinun istuntasi pieniä vikoja, eli kantapäät alas ja pää ylös. Alkuverkkojen jälkeen ensimmäinen tehtävä oli voltit, sekä keskiympyrä laukassa. Voltit eivät Iivolle tuottaneet mitään hankaluuksia, vaan se kulki nätissä muodossa ja asettui hienosti. Laukannostossa se heitti ensin pienet pukit, ilmeisesti sitä ei olisi huvittanut rehkiä, mutta kun käskin sinun antaa napakammat avut niin Iivo nosti laukan oikein mallikkaasti ja näytti meille ensin hienot laukanvaihdot askeleessa, sekä symmetrisen keskiympyrän. Iivo oli selvästikin kehittynyt paljon sitten viime näkemän, ja oriissa on selvästi potentiaalia vaikka kuinka pitkälle kisakentillä. Yhteistyönne oriin kanssa oli saumatonta ja silmiä hivelevää katseltavaa. Vielä muutamat kerrat laukanvaihtoja, parit voltit ja keskiympyrät, niin saitte tehdä loppuverkat itsenäisesti.

   

8.7.2011 Kouluvalmennus - Valmentaja: Reibili

Ram saapui kentälle hieman hermostuneen oloisen suomenhevosori Rajattoman Kirvorin, eli Iivon kanssa. Sanoit heti alkuun että Iivo on hiukan hankala ratsastaa, ja tarvitsee tekemistä koko ajan jotta ei keksisi mitään typeryyksiä. Alkuverryttelyjen aikaan huomasin tosiaan miten vaativa Iivo oli. Käskin sinua ratsastamaan Iivoa voimakkaammin eteen, ja tekemään pieniä pidätteitä jotta se olisi enemmän kuulolla. Alkuverkkojen jälkeen Iivo alkoi olla jo hieman enemmän kuulolla ja kuolaimella, joten vielä ennen varsinaista harjoitusta pyysin sinua tekemään pysähdyksiä ennen kulmia. Parilla ensimmäisellä kerralla Iivo olisi vain tahtonut jyrätä eteenpäin, mutta kun käskin sinun tehdä vielä vähän voimakkaampia pidätteitä, alkoi Iivokin myödätä nätisti niskastaan ja pysähtyi sulavasti. Sitten olikin jo aika ensimmäisen varsinaisen harjoituksen: laukanvaihtoja askeleessa. Teitte ensin muutaman keskiympyrän laukassa. Iivo alkoi olla todella näyttävän näköinen ja polki oikein hienosti alleen ja oli kuolaimella. Käskin tehdä ensimmäiset vaihdot toisella pitkällä sivulla. Aluksi vaihdot menivät hieman mönkään, sillä Iivo teki vaihdot parin käyntiaskeleen kautta. Käskin antamaan napakat avut, ja hetken päästä Iivo näytti meille miten laukanvahto askeleessa tehdään kuin suoraan oppikirjasta. Ennen loppuverkkoja teitte vielä muutamat keskiympyrät ravissa. Loppukommentteina sanoin että sinun ja Iivon kemiat kohtaavat oikein hyvin heti kun oriin saa ratsastettua herkäksi niin että se on kunnolla kuolaimella, joten kehotin teitä tekemään paljon tempon vaihteluja, sekä pysähdyksiä.
   

20.5.2011 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Nuori Iivo saapui muutama päivä sitten Viehättävään. Aluksi ori vaikutti hyvin rauhalliselta, johtuneeko uuden paikan kummallisuuksista, mutta nyt kun ori on selvästi tutustunut paikkaan paremmin, se alkaa näyttämään kuka täällä on pomo  - nimittäin se. Muut nuoret hevoset ovat jo taipuneet sen määräysvallan alle, mutta onneksi taluttajat ovat vielä pitäneet pintansa. Hoitaessa poika on melko hyväkäytöksinen ollut, mutta juoksutuksissa ollaan nähty sellaista vauhtia ettei tosikaan. Poika on oikea vauhtihirmu. Liikettä kuitenkin piisaa paljonkin ja potentiaalia, eli eiköhän pojasta saada hieman karsittua nopeutta, kun ori on sen verran vanha että selkään päästään.

Webdesign © 2011 Ram.