Viehättävän Huijari

NimiViehättävän Huijari "Jari" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä
Skp & säkä Ori  & 165cm Koulutus Yleispainotteinen, Vaativa A & 110cm
Syntymäaika 13.04.2013  Rekisterinumero VH13-018-1194
Hevonen on nyt 9 vuotias / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

SV-II rakenne 7, suku 10, käytöskoe 10, ratsastuskoe 5,1 + 10 (75.534%) = 42,1

KTK-II 18 + 18 + 19 + 19 = 74p (Marraskuu 2015)

ERJ II (8 + 40 + 22,25 + 20 + 5 = 95,25 p.) 

Jälkeläiset

06.10.2015 t. Viehättävän Huvina (Huvin Havina)

22.10.2015 t. Viehättävän Humiina (Keinumäen Liitomiina)

09.01.2016 t. Viehättävän Hurmatar (Viehättävän Muru)

© Tallin omaisuutta

 

LUONNE

 

Viehättävän Huijari ei ole nimensä mukaan mikään huijaaja. Ori on itse asiassa hyvinkin rehellinen varsinkin selästä. Hoitaessa Jari saattaa vahingossa olla rajumpi kuin se tajuaakaan. Suuren kokonsa takia se ei aina tajua rajojaan ja saattaa tönäistä lempeästi hoitajaansa, mutta samalla heittää tämän seinää päin. Ori on muuten erittäin lempeä ja hyväkäytöksinen. Se pitää hoitamisesta ja nauttii joka harjanvedosta. Pesullakin ori tykkää olla, kunhan vain saa paljon huomiota. Satula ja suitset menevät selkään helposti, kunhan olet tarpeeksi pitkä. Satulahuopa jaa helposti vinoon lyhyemmillä ihmisillä ja otsatukka sekaisin suitsien alle. 

 

Taluttaessa Jari on taas lempeä, muttei tajua voimiaan. Kun Jari päättää käväistä välipalalla, ei siinä ole paljoa tehtävissä. Ori kiskaisee kerran lempeästi ja taluttaja on jo kontillaan maassa. Muuten Jari on helppo taluttaa talliin ja kunhan muistaa pysyä päättäväisenä, ei se lähde kokeilemaan onneaan ruohotupsulle. Tarhasta ori antaa helposti kiinni ja tulee useimmiten vastaan.

 

Ratsuna Jari on jälleen lempeä jättiläinen. Sen kanssa on turha lähteä kiskomaan ohjista ja Jari saattaa helposti jäädä kuolaimiin nojaamaan "kiitos että kannat mua<3". Se ei onneksi pelästy turhasta tai lähde käsistä. Pohkeita ja istuntaa se kuuntelee tarkasti ja isosta koostaan huolimatta se on helppo saada avuille. Kouluratsastuksessa poika osaa jopa Vaativan A:n asiat ja esteitä se könyää 100cm. Kouluratsastuksessa tämä lempeä jättiläinen yrittää aina parhaansa ja koostaan huolimatta jalat eivät mene ison rungon alla koskaan solmuun ja iso runkokin on yllättävän taipuisa. Esteillä ori ei edelleenkään hötkyile vaan menee maltillisesti ohjeiden mukaisesti. Joskus voi tulla erimielisyyksiä siinä mistä kolosta mahdutaan ratsastamaan. Ori ei pidä ahtaista tiloista. 

 

Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Jarille tuttuja ja se käyttäytyy hienosti. Kengityksessä saa joskus muistuttaa oria pitämään itse jalka ylhäällä, sillä sitä ei kukaan jaksa kauaa pitää. Muiden hevosten seurassa Jari on lempeä ja sen voi laittaa lähes kenen vain seuraksi. 

SUKUSELVITYS

 Verikosto HUI

VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, ERJ-II, YLA1, SLA-I

ii  Herpertti HUI

VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ I, SLA-I, YLA1

iii  Onnen Hermanni

VIR MVA Ch, KTK-II, KRL-II, YLA2

iie  Jeanne U

VIR MVA Ch, PRI-V, KTK-I, KRJ I, YLA2, SLA-I, ERL-II

ie  Emilia U

VIR MVA Ch, KTK-II, KRL-II, YLA2, ERL-III, SLA-II, ERJ-III

iei Kuisman Tatu

VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2

iee Marjametsän Ensiaskel

VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III, KRJ-III

e   Kieron Hipsteri

 KTK-II

ei Keijun Hysteeria eii Magnolian Myrskyluoto

VIR MVA Ch, KTK-II

eie PLA Pei Pei

KTK-III

ee Pilvimarjan Wempula eei MMS Pikku-Prinssi
eee Pimeän Neitokainen
 

Verikosto HUI, tutuille Ossi, on upea isokokoinen - niin korkeus kuin leveyssuunnassakin - suomenhevosori. Tummanpuhuva väri ja komeat piirteet ovat saaneet monet suunniltaan. Ori onkin näyttelyissä saanut itselleen VIR MVA Ch arvonimen ja se on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Ori on yleispainotteinen ja kilpailee niin esteillä kuin koulussakin. Kouluratsastuksessa se on niittänyt paljon menestystä Vaativan A:n tasolla ja esteillä se kisaa edelleen tasolla 100cm. Kouluratsastuksen laatuarvostelussa Ossi on palkittu ensimmäisellä palkinnolla. Luonteeltaan Ossi ei ole kaikkein helpoin hevonen, ja se tuppaa testaamaan uusia ihmisiä ja hankaloittamaan vanhojen tuttujenkin työtä aina aika ajoin. Orista saa kuitenkin hienon ratsun, jonka kanssa on mukava työskennellä, kun näyttää sille, että pahiksen leikkiminen on turhaa eikä hätkähdä vähästä.

 

ii. Herpertti HUI, tutummin Pertti on upea rakenteinen ori ja tästä onkin todisteena hyvä näyttelymenestys ja VIR MVA Ch arvonimi. Koulua Vaativa B tasolla paljon kilpaillut Pertti on luonteeltaan valloittava persoona. Hoitaessa Pertti on turvallinen ja ihmisystävällinen kaveri. Ratsuna Pertti on hieman pelokas, mutta kuitenkin melko taitava ja toimii upeasti ratsastajan avuista. Liikettäkin löytyy ja energiaa. Pertiltä voimme odottaa tulevaisuudessa paljon menestystä, sillä ori on vasta alkumetreillä elämässään.

 

iii. Koulupainotteinen Onnen Hermanni on komea, voikko suomenhevosori. Henkka on 156cm korkea ja ehdottoman hyvätapainen. Henkka on yritteliäs ja aina valmis oppimaan uutta. Se on toimelias ja todella utelias. Ori kisaa helposta B:stä vaativaan B:hen ja osaa todella hommansa. Henkka on saanut VIR MVA Ch-arvonimen 1.11.2009, se on kierrellyt monissa näyttelyissä ja sijoittunutkin monessa. Sillä on myös yhteensä 46 sijoitusta, joista yksi on KRJ Cup-sijoitus. Ori on myös viimeaikoina kantakirjattu toisella palkinnolla.

 

iie. Jeanne U on 157cm korkea, pirteä ja huumorintajuinen tamma. Anne on vieraiden ihmisten kanssa hieman arka mutta kun siihen tutustuu, se on upea kouluratsu. Ratsastaessa sen kanssa pitää olla tarkka, sillä tamma on herkkä suustaan ja toimii mainiosti melkeinpä pelkän istunnan ja pohkeiden avulla. Anne on yleispainotteinen ja se on mm. kantakirjattu I-palkinnolla, sille on myönnetty VIR MVA Ch ja onhan tamma saanut KRJ-I-arvonimenkin.

 

ie. Verikosto HUI:n emä Emilia U on vertaansa vaille kaunis tamma. Emilia U on Uniruudun kasvatti ja asuu tällä hetkellä Viehättävässä. Emiliassa, eli Millassa on paljon muutakin hyvää kuin ulkonäkö: Luonteeltaan tamma on rauhallinen, mutta eloisa ja taitava niin koulu - kuin esteratsastuksessakin. Koulua tamma on kilpaillut paljon Vaativa A:n tasolla ja esteitä se hyppää 120cm. Ratsuna Milla on miellyttävä taitavan ratsastajan alla ja taipuu hyvillä askeleilla vaikeisiinkin liikkeisiin kärsivällisenä. Este- ja koulukilpailuiden lisäksi Milla on käynyt paljon näyttelyissä ja saanut VIR MVA Ch-arvonimen ja kantakirjattu toiselle palkinnolle. Verikosto HUI on Millan kolmas varsa. 

 

iei. Kuisman Tatu on väritykseltään voikko ja se on korkea 148 senttimetriä. Aatua ollaan kuvattu luonteeltaan rauhalliseksi suomnehevosoriiksi, mutta ratsastaessa se saattaa olla joskus liiankin rauhallinen - laiskanpuoleinen. Ori on koulutettu vaativa B'n tasolle ja rataesteitä kaveri hyppää 100 senttimetriä. Orin painotus on kouluratsastus. Aatu on kilpaillut paljon ja sijoittunutkin monen monta kertaa painotuslajissaan. Menestys kilpailuissa ei lopu kouluratsastukseen: näyttelyissä ori on kahminut useita sertejä. Sertejen avulla tälle hyvärakenteiselle oripojalle onkin hankittu Virtuaalinen muotovalio champion -arvonimi. Jälkeläisiä Aatulla on tällä hetkellä neljä, kaksi oria ja kaksi tammaa.  


iee. on koulu- ja estepainotteinen Marjametsän Ensiaskel. Tämän neidin karvapeite on väriltään rautias ja säkää sillä on 155 senttimetriä. Kikka menee koulua vaativa B'tä ja hyppää rataesteitä jopa sataakymmentä senttimetriä. Tammalla on ollut jo pitkä kilpailu-ura, sillä Kikalla on hurjasti sijoituksia molemmista painotuslajeistaan. Koulu- ja esteratsastuksen lisäksi Kikka on kokeillut kenttäratsastusta ja sijoittunutkin parisen kertaa. Luonteeltaan neitonen on varsinainen ilopilleri: se on pirteä, reipas ja innokas kaveri! Miellyttävän luonteen omaava tamma on varsonut kolme tammaa. Lisäksi Kikalle on myönnetty Virtuaalinen muotovalio champion -arvonimi.

 

   

Kieron Hipsteri on kaunis isohko rautias tamma. Tamman säkäkorkeus on 157 cm ja se on yleispainotteinen. Kouluratsastuksessa tamma on pärjännyt hienosti Helppo A-tasolla ja esteillä se kilpailee edelleenkin 120cm tasolla. Hipsuksi kutsuttu tamma ei ole pelkästään kouluratojen ihme vaan se on myös kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan Hipsu on todella rauhallinen, viisas ja luotettava - joskin luonnetta löytyy tästäkin aina tarpeen tullen. Ratsuna tamma on kyvykäs, liikkeet eivät ole luonnostaan erityisen hienot, mutta pienellä työllä ja vaivannäöllä tammasta saa näyttävämpääkin puolta esille.

 

Keijun Hysteeria on Keijukartanon kasvattama lähes 160 senttimetriä korkea rautias ori. Hysteeria asustaa Hurmassa ja siellä Kieron tallilla. Ori toimii kilpa- ja jalostushevosena. Ori on uransa alkutaipaleella ja on kilpaillut yleispainotteisesti lähinnä koulua ja esteitä. Orilla on paljon kapasiteettia ja hyvää liikettä. Se taitaa kouluradoilla Helppo A tason ja hyppää upeat 120cm. Luonteeltaan Hysteeria on melkoinen villikko. Luonne periytyy jo monen polven takaa orin isäpuolelta.

 

eii. Magnolian Myrskyluoto on Magnolia Groven kasvattama suomenhevosori, jolta korkeutta löytyy 158cm. Ruunikon värinen ori on koulutettu aina vaativalle tasolle asti, mutta esteillä orin kanssa on jääty alle metrin luokkiin. Myrskyn ympärill aina sattuu ja tapahtuu, sillä ori on melkoinen reippailija. "Pienimuotoinen torpedo", kuten herrasta sanotaan. Myrsky on aina energinen ja valppaana uuteen päivään. Vaikka ori onkin melko mahdoton tapaus, se on kyvykäs ja laadukas hevonen, jolta odotetaan vielä tulevaisuudessa tuloksia.

 

eie. PLA Pei Pei on puolisentoista metriä korkea suomenhevostamma. Peppi on Pikku Puolukan kasvatteja, mutta asustelee tällä hetkellä Anfarwol Acresissa, Sandin omistuksessa. Tamma on kantakirjattu kolmannella palkinnolla vuoden 2010 lokakuussa pistein 63. Peppi on koulupainotteinen ja sille onkin kertynyt jo oivallinen määrä KRJ sijoituksia. Tammalla on takanaan myöskin muutamia estekilpailuja, joista on sijoituksia kymmenisen kappaletta.

   

Pilvimarjan Wempula on Hurmassa Kieron tallissa asuva, kaunis rautias suomenhevostamma. Säkäkorkeutta tammalla on 151 senttimetriä. Pienestä koostaan huolimatta sillä on kapasiteettia aina 110 senttisiin esteluokkiin ja helppo A kouluradoille. Luonteeltaan tamma on nimitetty "neidiksi". Se on hjieman "snobimainen" tamma vaikkakin todellisuudessa herttainen ja hyväluonteinen hevonen. Liikettä tammasta ei irtoa erityisemmin, mutta tamma onkin suoritushevonen eikä ihailun kohde. Tamma on yleispainotteinen ja kilpailee lähinnä este- ja kouluratsastuksessa. Neiti on vielä uransa alkupuolella, mutta on se näyttelymenestystä ehtinyt hieman itselleen haalia. 

 

eei. MMS Pikku-Prinssi on vaaleanrautias, hieman ylitse 153 senttiä korkea suomenputte. Orin on kasvattanut Alhippa Taikakuun Kartanosta, mutta orin kotitallina on toiminut Mercredi. "PP" on ratsastaessa erittäin haasteellinen tapaus, mutta kyllä tälle kenttähevoselle on sijoituksia kertynyt mukavasti niin kenttä-, kuin estepuoleltakin. Orilla on ainakin seitsemän jälkeläistä.

 

eee. Pimeän Neitokainen, perusrautias ravitamma Pilvimarjasta. Tamma on Koon kasvattama hevonen, joka on juossut radoilla ennätykset 30,5alyx ja 33,1ke. Neitokaisen luonteesta on vaikea sanoa yhtään mitään, mutta säkäkorkeutta löytyy 157 senttimetriä ja ravimenestyksen lisäksi tammalla on muutama kunniamaininta näyttelyistä. Elämänsä aikana Pimeän Neitokainen on juossut aina 3350 v€. 

KILPAILUT

Kouluratsastus (44)

03.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 8/70
04.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 8/70
05.07.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/70
06.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/70
02.09.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 1/30
28.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
27.09.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 5/50
01.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40
29.09.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 3/40
02.10.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 4/40
03.10.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 6/40
04.10.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 2/40
04.10.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 5/40
15.11.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 2/30
18.11.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 1/30

    

04.12.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 7/50

06.12.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 4/50

26.11.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 6/50
02.12.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 2/50
03.12.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 3/50
05.12.2013 KRJ kutsu, vaativa a: 1/50

05.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40

06.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
08.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
27.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40
25.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
03.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 1/50
04.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 7/50
05.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 6/50
05.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 3/50
  

 

07.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 1/50

10.02.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 1/50
16.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
17.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 2/40
18.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 2/40
26.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
 29.03.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 5/40
03.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 3/40
03.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 4/40
06.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 3/40
07.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 1/40
08.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 3/40
09.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 6/40
12.04.2014 KRJ kutsu, vaativa a: 6/40

Esteratsastus (46)

23.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
31.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
13.02.2014 ERJ kutsu, 110cm: 5/50
14.02.2014 ERJ kutsu, 110cm: 3/50

23.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
16.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 1/40
17.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 2/40
20.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 5/40
25.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 2/40
28.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 6/40
29.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 3/40
03.11.2015 ERJ kutsu, 110cm: 3/40
19.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 4/40
21.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 4/40

01.12.2015 ERJ kutsu, 90cm: 4/40

03.12.2015 ERJ kutsu, 90cm: 2/40

    

04.12.2015 ERJ kutsu, 90cm: 4/40
08.12.2015 ERJ kutsu, 90cm: 4/40

18.01.2016 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
21.01.2016 ERJ kutsu, 110cm: 3/30
22.01.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
28.01.2016 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
06.02.2016 ERJ kutsu, 100cm: 5/30
07.02.2016 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
14.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 3/30
19.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
07.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 6/50
10.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/50

17.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30

19.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30

22.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30

 

 

13.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 2/30

13.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
17.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 4/30
06.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 2/30

13.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 4/30
14.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
19.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
20.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
22.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 3/30
23.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
23.02.2016 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
14.02.2016 ERJ kutsu, 100cm: 1/30
16.02.2016 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
18.02.2016 ERJ kutsu, 100cm: 1/30
27.01.2016 ERJ kutsu, 100cm: 2/30

PÄIVÄKIRJA

 

25.5.2011 Kouluvalmennus
Tänään keskittyttäisiin laukanvaihtoihin ja voitaisiin tehdä pari puolipiruettia jos loppu valmennuksessa kerittäisiin. Ensiksi vain alkuverryttelit orin rennosti, paljon suunnan muutoksia, käännöksiä ja temmon muutoksia. Ori oli heti kuuliainen. Tämän takia aloitettiin heti työstämään laukkaa. Ensiksi vain laukkasi muutaman kierroksen, tehden paljon käännöksiä ja temmon muutoksia tässäkin. Kun oli alkoi kuuntelemaan sinua erittäin hyvin laukassa, tulitte pitkälle sivulle tekemään laukanvaihtoja. Ensimmäisellä kerralla teitte vain yhden laukanvaihdon, toisella pitkällä sivulla kaksi. Tätä jatkettiin niin, että teitte pitkällä sivulla kolme laukanvaihtoja. Tässä vaiheessa oli taas pieni taukoa, kunnes jatkettiin saman tehtävän parissa. Jari oli entistä innokkaampi ja teitte heti pitkällä sivulla joka kolmannella askeleella laukanvaihdon. Hienoa työtä teiltä! Valmennus alkoi olla lopullaan kun oltiin tehty paljon laukanvaihtoja. Kuitenkin kerkesitte tulemaan kaksi kertaa puolipiruetin. Puolipiruttti meni ensimmäisellä kerralla ihan ok:sti, paremminkin olisi voinut mennä. Toisella kerralla olit valmistautunut paremmin ja se meni erittäin hyvin. Loppu verryttelyn teit itsenäisesti, paljon ravia koska laukkaa oli paljon tänään menty.Teidän yhteistyönne oli erittäin hyvä, uskon että teitä paljon kisakentillä ja niissä te onnistutte hyvin. Niin koulu- kuin esteratsastuksen merkeissä.

 

 

12.5.2014 Kouluvalmennus
Kun saavuin kentälle niin ratsukko oli jo verryttelemässä. Tarkkailin hetken ratsukon työskentelyä ja totesin heti että Jari ei tainnut olla ihan helpoimmasta päästä hevosia. Kauan kuitenkaan ratsukon välistä kädenvääntöä ei käyty, vaan Ram näytti orille ettei kenkkuilu ole sallittua. Ratsukko sai aloittaa pysähdyksillä, peruutuksilla ja volteilla, jotta saatiin Jari kunnolla mukaan valmennukseen. Parin liikkeen jälkeen Jarin olemus muuttui silmissä ja ori oli valmis tositoimiin. Lisätty ravi sujui oikein hyvin ja Jari venytti upeasti askeltaan. Takaosankäännösten jälkeen ratsukko sai laukanvaihtoja käynnin kautta, joka sujuikin ratsukolta ongelmitta. Siirtyminen peruutuksesta laukkaan oli alkuun vähän puolitehoista, mutta uusintayrityksessä Ram antoi avut napakammin, niin Jarilta tämäkin sujui leikiten. Loppuun ratsukko sai tehdä vielä pohkeenväistöjä, sekä ihan vaan laukannostoja. Loppuverryttelyksi kevyttä ravia ja muutamat pääty-ympyrät, jonka jälkeen loppukäyntiin. Ei olisi uskonut että alkuun kenkkuilevasta orista kuoriutuu näin rento kouluratsu joka osasi tehdä tuosta noin vaan liikkeen kuin liikkeen, hienoa!
 

  
10.5.2014 Kouluvalmennus
Tänään olisi tarkoituksena keskittyä kunnolla taivutuksiin. Alkukäynnin jälkeen määräsin ratsukolle reipasta kevyttä ravia, jotta sekä ratsastaja että hevonen heräisivät. Ratsukko sai ottaa ravissa pääty-ympyröitä joita tarkastelin tarkalla silmällä, mutta en huomannut mitään korjattavaa. Pohkeenväistössä muistutin Ramia tukemaan enemmän ohjalla, jotta Jari ei menisi ihan mutkalle vaan pysyisi suorassa linjassa. Pohkeenväistöjen jälkeen ratsukko sai ottaa muutaman laukannoston ja sen jälkeen koottua laukkaa. Jari olisi ensin mieluummin venyttänyt askeltaan ja päästellyt täysillä, mutta Ram sai hyvin ratsunsa kokoon ja koottu laukka näytti juuri siltä miltä sen pitääkin. Seuraavaksi otettiin avo- ja sulkutaivutuksia, jotka Jari suoritti vaivattomasti ja kauniin kevyesti. Ei uskoisi että tuon kokoinen Suomenhevonen kulkisi niin herkästi ja kauniisti, mutta kyllä se vaan kulki! Avo- ja sulkutaivutuksia mentiin myös ravissa, jonka jälkeen Jari sai esitellä hienoja puolipiruetteja, jotka tosin alkuun sujui vähän tönkösti, mutta parin kerran jälkeen oikein mallikkaasti! Jarista paistoi halu ja innokkuus tehdä töitä ja ratsastajan ilmee huokui tyytyvällisyyttä. Tyytyväinen oli myös valmentaja, hyvää työtä.

 

 

14.02.2014 Kouluvalmennus - valmentaja: Juli

Tulin tänään valmentamaan Viehättävään ratsukkoa Ram. & Viehättävän Huijari. Komea, suurikokoinen suomenhevonen oli jo alkulämmittelyissä 

ratsastajansa kanssa, kun saavuin paikalle. Alkulämmittelyt ratsukko sai suorittaa vapaaseen tahtiin sillä välin, kun minä kyselin hevosen taidoista ja kyvyistä. Sovimme, että teemme tänään erilaisia tehtäviä, aloittaen hetimmiten avo - ja sulkutaivutuksista ravissa. Avotaivutukset sujuivat kohtalaisen hyvin, mutta sulkutaivutuksissa Jari alkoi painaa kovasti kädelle. "Ratsasta sitä vain tomerasti eteenpäin, tee vaikka kokorataleikkaa", ohjeistin Ramia Jarin selässä. Valmennus sujui hiljalleen paremmin, kun Jari alkoi vetryä kunnolla, minkä jälkeen se olikin jo huomattavasti kuuliaisempi ratsastajankin avuille. Laukanvaihtoihin siirtyessämme Jari toimi jo moitteitta, ja yksi laukanvaihto askeleessa meni muitta mutkitta. Sitten pyysinkin laukanvaihtoja joka neljännellä askeleella, mikä oli aluksi haastavaa. Suuri ori lähinnä painoi päänsä alas aina, kun Ram yritti vaihtaa laukkaa. Ram 1osasi todella upeasti ratsastaa hevostaan hetken eteenpäin ja palautella mieleen kumpi määrää, minkä jälkeen laukanvaihdot alkoivat sujua todella tyylikkäästi. Lopuksi pyysin vielä siirtymisiä peruutuksesta laukkaan, jotka toimivatkin muutaman hutikerran jälkeen todella mallikkaasti. Ratsukko teki selkeästi hyvää yhteistyötä, ja tätä paria oli miellyttävä valmentaa!

Webdesign © 2011 Ram.