Helmen Jemina

RIP 3.5.2016

NimiHelmen Jemina "Jemina"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Helmen Suomenhevoset
Skp & säkä Tamma & 155cm Koulutus Koulupainotteinen, Va B
Syntymäaika 06.02.2013 (20v) Rekisterinumero VH13-018-0562
Tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

VSN Champion (02/16)

SV-II rakenne 7, suku 6, käytöskoe 15 = 28 
KTK-II 19 + 18 + 17 + 18 = 72p
- Hyvät tyypit, pyöreä sopusuhtainen runko, kaareva kaula.

 

07.03.2013, Hurmeen kisakeskus, BIS3 +irto-SERT, pt: Peppi S. 

06.03.2013 Viehättävä, +irto-SERT, pt. Peppi S.

02.04.2013 Moondance, +irto-SERT, pt. Peppi S.
22.04.2013 Huvitus, +irto-SERT, pt. Peppi S.

 

17.01.2015 Viehättävä, RCH 10p.

23.01.2015 Harmonia, RCH 10p.

07.02.2015 Seljasaari, SW 40p.

06.02.2015 Huvitutti, SW2 40p.

Jälkeläiset

18.03.2014 t. Viehättävän Jeilikka (Helmen Jamaika)

15.09.2015 o. Viehättävän Kapori (Keinumäen Kaspian)

15.11.2015 o. Viehättävän Lenni (Viehättävän Leonard)

© Tallin omaisuutta

LUONNE

Helmen Jemina on tutuille Jemina. Tamma on hieman itsepäinen, mutta kun sille näyttää kuka määrää, tapahtuu asiat niin kuin hoitaja tai ratsastaja haluaa. Tamman kanssa saa siis olla vähintään yhtä määrätietoinen kuin se itse on. Perusluonteeltaan tamma on kohtuullisen kiltti. Harjatessa se kannattaa pitää kiinni, mutta puremista tai potkimista ei tarvitse pelätä. Vapaana tamma pyörii ja hoitamisesta tulee hieman haastavaa. Varsinkin satulaa laitettaessa kiinni pitäminen on tärkeää, tai karsinassa joutuu pyörimään hyrrän lailla. Pesussa Jemina on kiltisti, pientä tylsistymisestä johtuvaa kavion kuopsuttelua lukuun ottamatta. Myös taluttaessa saa olla määrätietoinen, jottei jokaista ruohopustaa tutkita. Jeminan saa kyllä tottelemaan parilla selkeällä käskyllä. 

 

Ratsuja Jeminan saa menemään upeasti, mutta jos ratsastaja ei ota pomon asemaa heti, mennään koko tunti niin kuin  Jemina tahtoo. Asia kannattaa siis tehdä heti selväksi. Pieni raippakin on hyvä olla mukana. Jemina on reipas ja kuuntelevaisella päällä sen saan todella herkäksi ja kuunteliaaksi. Esteillä mennään helposti esteistä ohitse, ellei ole pohkeet kovin kiinni ja ratsastaja tiedä tarkalleen mihin on menossa. Alkeistunneilla Jemina jää myös helposti jonkun ratsukon perään peesiin ja siitä sitä ei olekaan kovinkaan helppo saada pois. Tamma ei ole siis ihan alkeistuntiainesta. Kilpahevosena Jemina on upea kouluratsu, se on kuunteliaisena todella hyvä ja tasainen ratsu, jolta löytyy upea lisätty ravi. Maastossa Jemina usein tutkisi taas mielellään jokaisen puskan ja pensaan. Onneksi tamma ei pelkää juuri mitään ja on tästä syystä loistava ja varma maastoratsu.

 

Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat aina varmasti pomoja, joten Jeminan kanssa ei tule ongelmaa. Muiden hevosten seurassa Jemina pyrkii kyllä oman laumansa pomoksi, mutta luovuttaa kovatahtoisille, jos paikka ei irtoa helposti.

SUKUSELVITYS

i Hilupetos

 sh-o, 156cm

ii  Keijulammen Petturi

SLA-II, YLA2, KRJ-III

iii  FNS Eepos

VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1, KRJ-I

iie Hämypuron Mehiläisprinsessa

VIR MVA Ch, KTK-II

ie Unholan Hilaria

VIR MVA Ch, SLA-III, KTK-II, YLA2, KRJ-IV

iei Rötösherra
esiKTK
iee Neponen 
Ch, KTK-II
e Helmen Jasmiini

 sh-t, 161cm

ei Viehättävän Pluto

VIR MVA Ch, KTK-III

eii Kaarnan Mikkihiiri
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, SLA-I, YLA1
eie Huvin Lystiina

 

ee Koston Jasliina

KTK-II 

eei Koston Jörö-Jukka

KTK-III, YLA2, KRJ-III

eee Jäpäkän Jasna

YLA2, KRJ-III

 

i: Jeminan isä Hilupetos on punarautias ori komealla pitkällä liinaharjalla varustettuna. Ori on massiivinen, mutta lempeä hevonen. Se on tarkka lähipiirinsä suhteen ja pomottelee herkästi ja varsinkin uusia ihmisiä se testailee oikein olantakaa. Se on 156cm korkea lihaskimppu, joka todella tuntee arvonsa. Ori on yleispainotteinen ja koulussa He A, esteillä 80cm tasoinen varmajalkainen hevonen. Se on myös kiertänyt kilpailuissa ja sijoituksia onkin kertynyt reipasta vauhtia. Esteratsastuksesta 32 ja kouluratsastuksesta mahtavat 52 kappaletta. Syy lieneekin orin tasaisissa ja reippaissa liikkeissä, sekä hyvässä koordinaatiokyvyssä. 

 

ii: Keijulammen Petturi, tutummin Peetu on vaaleanpunarautias suomenhevos ori. Se on todellinen herrasmies ja viihtyy ihmisten seurassa. Orilla on korkeutta 154cm ja sen koulutustasokin on erittäin kunnioitettava. Koulussa se taitaa Vaativan A:n radat, rataesteillä ylittyvät 120cm esteet ja maastossa 110cm esteet. Tästä kiitos kuuluu hevosen korkeille ja pyöreille liikkeille, jotka ovat erittäin näyttäviä mikäli ori malttaa rauhassa niitä esitellä. Kilpailuissa ori on käynyt ahkerasti ja sijoituksia onkin kertynyt useista eri lajeista. Eniten niitä kuitenkin on kouluratsastuksessa, 27 kappaletta. Peetu on näyttäytynyt myös näyttelyissä ja saanutkin 4 KUMA:a yhteensä. 

 

ie:Unholan Hilaria on 160cm korkea punarautias tamma. Se on mainetta ja kunniaa laatuarvosteluissa niittänyt kaunokainen. Tamma on kantakirjattu toisella palkinnolla. Muita sen palkintoja ovat mm. YLA2, KRJ-IV ja SLA-III. Meriitit varmasti kertovat jo paljon siitä, millainen tamma on. Se on päässyt pitkälle suomalaisella sisullaan ja suomenhevosen määrätietoisella luonteella. Se on Vaativa B tasoinen kouluratsastuksessa ja rataesteetkin ylittyvät helposti 90cm luokissa. 

 

iii: FNS Eepos on 147cm korkea suomenpienhevonen. Pienessäkin hevosessa riittää kuitenkin ponnistusvoimaa, sillä Eepokselta ylittyvät 120cm esteet ja koulussakin mennään Vaativan A:n kiemuroita. Se on väriltään kauniin voikko ja arvonimiäkin se on saanut. Orilta löytyykin listaltaan YLA2, SHLA2,KRJ 1, KERJ-III, VVJ II, VIR MVA Ch ja KTK-I. Mainetta ja kunniaa on siis kerätty, paljon. Kilpailuistakin ori on niittänyt sijoituksia. Kouluratsastuksessa sijoituksia on 71kpl, esteillä 50kpl ja westernissäkin 15kpl. Se on kilpaillut myös pienimuotoisesti muitakin lajeja, mutta niistä on vain muutamia sijoituksia. Ori on erittäin monipuolinen, mutta kujeileva. Sillä on hyvä huumorintaju ja pohjaton maha. 

 

iie: Hämypuron Mehiläisprinsessa. VIR MVA Ch ja KTK-II kertovat jo jotain tamman saavutuksista. Se on rautias 149cm korkea suomenhevostamma, joka on perusluonteeltaan ystävällinen ja rauhallinen. Sen ulkomuoto on sopusuhtainen ja tamma onnistuukin hurmaamaan helposti jokaisen katsojan. Tamma onkin oikea unelmahevonen, josta löytyy potkua tarvittaessa, mutta myös kiltti ja rauhallinen puoli. Se on kerännyt sijoituksia sieltä täältä. Se on kilpaillut satunnaisesti moniakin eri lajeja, mutta merkittävimmät tulokset ovat kuitenkin näyttelyiden puolelta. 

 

iei: Rötösherra oli rautias 158cm korkea komea ori. Se oli nimensä veroinen ja tunnettu kepposteluista. Orilta löytyi valtavasti huumorintajua ja energiaa. Se oppi jo nuorena availemaan karsinoiden ovia ja paljon muita tarpeellisia taitoja. Se oli ratsastettavuudeltaan hyvä, mutta energinen. Kun energian saa suunnattua oikein ori oli todella näyttävä liikkeissään. Ori oli koulupainotteinen ja kilpaili jonkun verran kouluratsastuksessa, sillä ei kuitenkaan ole merkittäviä palkintoja. Sen koulutustaso oli kouluratsastuksessa Vaativa B. Esteitä sen kanssa ei juurikaan menty, joten kukaan ei tiedä mihin orista olisi ollut estekentillä. Kouluratsastuksessa se kuitenkin sai näyttää kyntensä ja olikin todellinen katseiden vangitsija. 

 

iee:Neponen oli kauniin punaruunikko tamma. Sillä oli korkeutta 155cm. Neposelta löytyy myös palkinto KTK-II. Neponen oli erittäin kiltti ja lempeä tamma. Se oli luonteeltaan kaikkien kaveri ja todella rohkea. Se ei säikkynyt juuri mitään. Tamman rohkeus kuitenkin ajoi sen myös välillä vaaratilanteisiin. Tamma ei juurikaan välittänyt autoista, eikä myöskään väistänyt niitä. Se sai kulkea tallialueella vapaana, mutta kiireisten harmiksi tukki tallitietä tuon tuostakin. Tamma olikin lähinnä kaikkien rakastama tallivahti, ja se kilpaili melko harvoin. Se sai elämänsä aikana 3 varsaa ja olikin erittäin hyvä emä. 

 

e: Jeminan emä on Helmen Jasmiini. Jasmiini on 161cm korkea rautias tamma. Jasmiini on kouluratsastus painotteinen tamma, joka on Va B tasoinen. Tammalla myös hypätään välillä ja esteet ylittyvätkin 80cm korkeudesta. Tamma on erittäin lupaavan näköinen hevonen, joka tulee varmasti menestymään. Se on todella kaunis ulkomuodoltaan. Sillä ei vielä ole mitään meriittejä, mutta niitä varmasti tulee karttumaan tammalle, kun se kasvaa ja pääsee kunnolla kisakentille. 

 

ei: Viehättävän Pluto on komea 165cm korkea ori. Se on koulupainotteinen ja tasoltaan Va B. Se on rauhallinen ja helposti käsiteltävä, vaikka sillä onkin ihan kunnioitettavasti kokoa. Ori on eteenpäinpyrkivä ja miellyttämishaluinen hevonen, joka onkin auttanut oria saavuttamaan hyvän määrän sijoituksia kouluratsastuksessa. Orilla on yhteensä 25 sijoitusta kouluratsastuksessa. Orilla on myös KTK-III palkinto. Se on kuvailtu arvostelussa matala säkäiseksi, jyrkkä lapaiseksi ja korkeajalkaiseksi hevoseksi. 

 

ee: Jäpäkän Jasna on yleispainotteinen suomenhevos- tamma. Se on 155cm korkea lempeä, mutta kuitenkin omapäinen hevonen, joka on kerännyt sijoituksiakin kiitettävän määrän. Tammalla on 42 sijoitusta kouluratsastuksesta. Siltä löytyy sijoituksia myös esteiltä ja kenttäratsastuksesta, mutta kouluratsastuksesta se on kerännyt ehdottomasti eniten sijoituksia. Tamma on tasoltaan Helppo A, ja esteillä se ylittää 100cm esteet. Sillä voi mennä myös valjakkokilpailuihin, jolloin se kilpailee noviisi luokissa. Tamma on kaikin puolin todella miellyttävä hevonen ja se on palkittu YLA3 ja KRJ-III palkinnoilla. 

 

eii: Hölkyn Jörö oli hyvä kenttäratsastus hevonen. Se kilpaili kenttäratsastuksessa helppo- luokkia. Se oli 141cm korkea ori ja koko pakkaus olikin pelkkää energiaa ja metkuja täynnä. Se oli varustettu varsin päättäväisellä mielellä, joka varmasti auttoi sitä pärjäämään kilpailuissa. Sillä on YLA2 palkinto, joka kyllä hevoselle kuuluukin. Ori oli melko haastava käsiteltävä. Jos sen kanssa kuitenkin tuli toimeen se oli todella mahtava kaveri. Se oli hieman erikoinen hevonen tapoinensa, mutta tutuille se oli ystävällinen. Ratsastaessa ori oli todella herkkä ja teki aina kaikkensa. Se rakasti hyppäämistä, mutta kyllä kouluratsastuskin jotenkin sujui, jos ori jaksoi keskittyä. 

 

eie: Ruuturouva oli upea ja hyvin menestynyt suomenhevonen. Se oli 154cm korkea koulupainotteinen tamma, jonka arvonimien lista oli varsin kiitettävä. Tamman arvonimi listalta löytyvät VIR MVA Ch, KTK-III, SLA-II, KRL-III ja YLA2. Eikä kyllä ihme. Tamma oli oman laumansa pomo ja laittoi kyllä kaikki järjestykseen. Rouva taitaa kouluratsastuksen salat aina vaativaan b luokkaan asti. Kilpailukalenteriinkin hevonen on kerännyt hyvän määrän tuloksia niin kouluratsastuksesta, kuin esteiltäkin. Hevonen on käynyt myös näyttelyissä ja saanutkin sieltä hyviä tuloksia. Kantakirjauksessa sitä olikin kuvailtu ryhdikkääksi, hieman takakorkeaksi. Ryhdikäs todella kuvaa tätä tammaa, myös luonteeltaan. 

 

eei:Spontaani Vintiö eli tutummin Vinski oli 160cm korkea rautias ori. Se oli yleispainotteinen moni osaaja, mutta pääsi näyttämään taitonsa vain kouluradoilla. Orille kertyikin 25 kappaletta. Se oli tasoltaan He A, 100cm, eli hevonen ei ihan vähään tyytynyt. Se oli sporttisen mallinen suomenhevonen, joka taipui koulukiemuroihin kevyesti ja ponnisti helposti isompienkin esteiden yli. Ori oli vahva ja hyvä kuntoinen, luonteeltaan energinen. Siltä ei hetkessä virta loppunut vaan menohaluja riitti. Sitä sai jarrutella usein, kun esteillä meno meinasi yltyä turhan kovaksi. Kun orin sai pysymään käsissä se oli todella hyvä ja osaava hevonen. 

 

eee: Sokkotanssi oli 147cm korkea suomenpienhevonen. Se oli väriltään kauniin rautias. Se kilpaili elämänsä aikana melko vähän. Sillä kuitenkin oli SV-I arvonimi. Tamma oli todella osaava ja lempeä luonteeltaan. Se viihtyi ihmisten seurassa ja oli aina valmiina töihin. Se oli toisinaan laiskahko, mutta kuitenkin nöyrä. Se ei tehnyt mitään ylimääräistä, mutta kuitenkin sen mitä pyydettiin. Se oli yleispainotteinen hevonen, joka taitoi koulua Va B tasolla, ja hyppäsi 90cm esteitä. Se oli ulkomuodoltaan todella kaunis ja aurinko loisti tamman karvapeitettä vasten kesäisin.

© Roo

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

1h Esteet/puomit  

Vapaapäivä

Vapaapäivä

Liikuttaja: Tallin työntekijä

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Tallin työntekijä

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: 

Pintelit etujalkoihin

KILPAILUT

Kouluratsastus (40)

22.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
25.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
30.06.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/70
02.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/70
05.07.2013 KRJ kutsu, helppo a: 8/70

05.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
11.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
15.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
17.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
18.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
21.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
26.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
29.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
25.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

    

01.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
02.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
29.09.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
06.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
04.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
07.10.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40
16.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
18.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/30
19.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
29.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
29.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
02.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
04.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
06.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
 

  

28.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
04.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
06.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
09.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
10.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
12.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
09.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/30
13.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
08.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
26.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
05.01.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
06.01.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40

PÄIVÄKIRJA

01.05.2014 kouluvalmennus - valmentajana Freetu

Aloittelimme Ramin ja Jeminan kanssa tänään siirtymillä heti alkuverryttelyistä lähtien. Jemina vaikutti hivenen haluttomalta ja kiemurteli välillä pohjetta karkuun muistuttaen enemmän spagettia kuin suoraa hevosta. Ram sai toden teolla keskittyä omiin apuihinsa ja siihen, että alapohje pysyi jämäkkänä ja tuki tammaa sen hakiessa suoruuttaan. Siirtymien aikana ratsastajan tuli varmistaa, että tamma suoritti ne välittömästi eikä viiveellä, joten välillä Ram sai muistuttaa Jeminaa raipalla siitä, että nyt todellakin tehdään töitä eikä vain lusmuilla. Kun siirtymät käynnin ja ravin välillä alkoivat sujua, sai Ram vaihtaa käyntiin siirtymisen ravin kokoamiseksi eli koota ravia muutaman askeleen verran ennen takaisin harjoitusraviin siirtymistä. Harjoitusravissa hän sai tehdä aina välillä joitakin voltteja, joiden aikana varmistaa, että tamma varmasti on avuilla ja taipuu sekä on sisäpohkeen ympärillä. Aluksi kokoamiset meinasivat jäädä vähän toiveajatteluksi, mutta Ramin aktivoitua Jeminan takajalkoja tamma alkoi toimia. Tämän myötä ratsukko saikin hieman kasvattaa kokoamisen määrää ja laatua, ja Jemina vaikutti toimivan oikein hyvin. Vastapainoksi kootulle raville Ram sai ratsastaa muutaman lävistäjän lisäten ravia aina keskiraviin saakka. Aluksi liike lähti vähän viiveellä, mutta muutaman toiston jälkeen tammasta saatiin aika laadukkaita askeleita irti. Laukkatyöskentelyssä Ram sai aluksi ratsastaa laukkaa pyöriväksi isolla keskiympyrällä, jonka jälkeen lähteä sen aikana kokoamaan laukkaa puolen ympyrän verran ja sitten taas ratsastamaan kokonainen ympyrä normaalia harjoituslaukkaa. Kun tehtävä alkoi sujua, nopeutimme siirtymiä niin, että ratsukko teki aina puoli ympyrää kootussa laukassa ja puoli harjoituslaukassa. Jeminasta huomasi, miten se keskittyi kuuntelemaan ratsastajansa ohjeita ja oli hyvin avuilla. Lopuksi Ram sai jälleen ratsastaa muutana lävistäjän hieman laukkaa lisäten. Lävistäjän lopussa täytyi olla huolellinen ja ratsastaa mahdollisimman lähelle kulmaa ennen siirtymää raviin, mitä kautta vaihdoimme laukan ja jatkoimme toiseen kierrokseen. Laukkatyöskentely vaikutti olevan tamman vahvoja puolia ja siinä se väläytteli todella hyviä pätkiä koottua ja keskilaukkaa.

Webdesign © 2011 Ram.