AAVAN KONKARI

RIP 4.5.2016

NimiAavan Konkari "Karri" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Aavan Suomenhevoset
Skp & säkä Ori & 156cm Koulutus Koulupainotteinen, Vaativa B
Syntymäaika 14.07.2012  Rekisterinumero VH12-018-0728
Hevonen on nyt 14 vuotias  / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

KTK-III 16 + 17 + 18 + 17 = 68p 
- Yleisilmeeltään nuorenoloinen. Vielä kehitysvaiheessa oleva pää, lyhyehkö kaula, hyvä rungonpituus, hyvät jalka-asennot.


SV-I rakenne 7, suku 10, käytöskoe 20, ratsastuskoe 8 + 0 (63.185%) = 45

Jälkeläiset

09.09.2013 t. Viehättävän Muru (Aavan Meeri)

08.12.2013 o. Viehättävän Kuura (Aavan Kaste)

10.11.2015 t. Viehättävän Vilja (Viehättävän Suvilja)

© Tallin omaisuutta

LUONNE

Hoitaessa Karri on yleensä aivan paikoillaan ja kiltisti. Joskus liiankin apaattisesti, niin ettei kavio tahdo nousta. Karria saa hinkata harjalla niin paljon kuin vain jaksaa, se seisoo kuin viilipytty. Satulointi ja suitsiminen ovat helppoja juttuja. Pesupaikalla ori saattaa käyttäytyä hermostuneemmin, mutta toimii sielläkin muutamalla varoituksen sanalla hyvin. 

 

Taluttaessa Karri kävelee perässä kuin mikäkin mallioppilas. Kannattaa kuitenkin pitää narusta kiinni, sillä Karri saattaa säpsähtää liikkeelle jos jotakin yllättävää ja pelottavaa tapahtuu. Tarhasta haku ei ole aina niin helppoa, useimmiten orin joutuu hakemaan tarhan toisesta päästä. Ori kuitenkin antaa kiltisti kiinni.

 

Ratsastaessa Karri toimii hyvin koulussa, mutta esteitä se ei oikein tunnu ymmärtävän. Se on yleisesti helpohko ratsu, mutta vaatii paljon ratsastajaltaan loppupeleissä. Se liikkuu kyllä kiltisti eikä tiputa ketään alas, mutta esimerkiksi peräänantoon se tulee vain kun kaikki loksahtaa paikoilleen. Liiankin kova käsi ja Karrin pää pysyy pystyssä ja selkä jäykkänä. Karri on suustaan herkkä, mutta pohkeilla saa oria tukea paljonkin. 

Kouluratsastus on Karrin oma laji. Oikein ratsastettuna se on näyttävä ja täsmällinen liikkeissään. Karri kuuntelee pienimmätkin avut ja on herkkä suustaan, joten käsivoimia ei sen kanssa tarvitse lähteä treenaamaan. 

Esteratsastusta Karri ei oikein tajua. Se usein säikkyy estettä tai hyppää vähän kummallisesti. Pienet esteet menevät hyvin ja ovat Karrista välillä hauskoja, mutta kilpailemaan esteillä siitä ei ole. Maastossa Karri kulkee tasaisesti ja varmajalkaisesti. Joskus se saattaa säikkyä, mutta tulee takaisin ratsastajan avuille nopeasti. Kova vauhti saattaa olla Karrista hauskaakin irroittelua ja se onkin maastolenkin jälkeen parempi myös kentällä harjoitellessa.Kilpailuissa Karri on kuin viilipytty ja koulukilpailuissa se ei varmaan edes ymmärrä menevänsä valkoisten aitojen sisällä. Se suorittaa radan kuten kotonakin.

 

Muiden hevosten seurassa Karri on hieman välinpitämätön, mutta ystävällinen. Se ei mielellään haasta riitaa. Parhaiden kavereiden kanssa kyllä kelpaa jutustella päivät pitkät. Eläinlääkärin ja kengittäjän ori on hienosti. Se ei juuri välitä siitä mitä ihmiset sen ympärillä touhuavat.

SUKUSELVITYS

i Viehättävän Rietas

  sh, 157cm, koulu

 KTK-II

ii Riitamaan Ristinolla
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2 - Superme
iii Raadelman Yksinolla
VIR MVA Ch - SUP-V - KTK I - KRJ I - ERJ II - SLA-I* - YLA1
iie Sateen Ruutina
VIR MVA Ch - SUP-V - KTK II - SLA I - YLA2
ie Fiktion Pipa
VIR MVA Ch - KTK II
iei  Ryysyrannan Dareios
SLA II
iee Pipariina KAT
Ch
e Viehättävän Kaunotar
  sh, 151cm, koulu

  KTK-III, YLA2, KRL-III

 

ei  Viehättävän Viivakoodi
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2
eii Kotikunnaan Viljo
KRJ II - YLA3 - SLA II
eie Ristin Sydämetön
Ch - KTK III - YLA2 - SLA II
ee Moon Aavetar
prt, 148cm
eei  Koistilan Ludvig
YLA2
eee Mörkövaaran Aaveritari
ERJ II - YLA2

i. Viehättävän Rietas on rautias suomenhevosori, joka on menestynyt todella hienosti. Ori on sijoittunut kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B 46 kertaa ja palkittu KRJ-I arvonimellä. Näyttelyissä se on myös menestynyt hyvin, palkintoina VIR MVA Ch-arvonimi sekä kantakirjauspalkinto KTK-II. Yleislaatuarvostelussa se on saanut myös 2 palkinnon. Riettaalla on neljä varsaa ja luonteeltaan ori on omistajansa sanojen mukaan todella energinen mutta samalla erityisen kiltti ja se rakastaa ihmisen seuraa. Ratsailta käsin ori on herkkä, kuuma ja säpäkkä.


Viehättävän Riettaan isä on Raadelman Ristinolla, niin ikään todella komea suomenhevosori. Luonteeltaan se on viisas herrasmies sekä reipas ratsu. Ori on palkittu myös VIR MVA Ch-arvonimellä, kantakirjattu II-palkinnolle sekä yleislaatuarvostelussa 2 palkittu. Vanhemmiltaan Ristinolla on perinyt menestyksen kouluradoille sijoittumalla 46 kertaa ja saavuttamalla KRJ-I palkinnon. Ristinolla on myös toiminut jalostuskäytössä ja sillä on seitsemän varsaa. Ori menehtyi 22.12.2012 kunnioitettavassa 29 vuoden iässä.

 


Raadelman Yksinolla on 150cm korkea rautias suomenhevosori, luonteeltaan reipas ja todella suloinen. Rauhallinen herrasmies on sijoittunut hienosti niin koulu- kuin esteradoilla, kouluratsastuksessa 41 kertaa ja esteillä 36 kertaa. Ori on myös VIR MVA Ch-palkittu sekä kantakirjattu I-palkinnolle. Se on käyny myös laatuarvosteluissa saaden KRJ-I ja ERJ-II palkinnot. Suomenhevosten laatuarvostelussa se on myös osoittanut menestystään palkinnolla I, kuten yleislaatuarvostelussa I-palkinnolla. Ori on kuollut 23.7.2009 31 vuotiaana.

 

Sateen Ruutina on vuonna 2009 kuollut suomenhevostamma, joka jätti jälkeensä kuusi kantakirjakelpoista varsaa. Tamma on itsekin menestynyt hyvin ja se on kantakirjattu II-palkinnolle sekä VIR MVA Ch-arvonimetty. Suomenhevoslaatuarvostelussa se on myös saavuttanut I-palkinnon ja yleislaatuarvostelussa se on ollut 2-palkittu. Luonteeltaan Ruutina oli tyypillinen tamma. Se oli kuitenkin kiltti ja useimmiten säyseä pienellä asioiden dramatisoinnilla varustettuna. Kouluratsastuksessa tamma on sijoittunut hienosti 35 kertaa.

 

VIR MVA Ch-palkittu Fiktion Pipa kaunis ja erittäin kiltti suomenhevostamma, joka on osoittanut kilparadoilla menestystä hienosti. Se on sijoittunut kouluratsastuksessa 51 kertaa ja saavuttanut KRJ-II palkinnon pistein 99. Kantakirjatilaisuudessa se on saanut II-palkinnon ja tämä neljän varsan saanut tamma on myös yleislaatuarvostelussa palkittu mahtavasti 1-palkinnolle. Tamma on periyttänyt kilttiä luonnetta myös jälkeläisilleen kilpailukapasiteetin ohella.

 

Ryysyrannan Dareios on 153cm korkea ravipainotteinen rautias suomenhevosori. Luonteeltaan se oli hyvin miellyttävä, vanhetessaan kuitenkin orimainen ja kipakka tapaus. Ravikoulutuksen lisäksi se on totutettu ratsastajaan ja se olikin hyvin herkkä ja kuuliainen ratsu, joka vääntyi jopa kouluratsastukseen. Orilla on 11 varsaa, joista suurin osa on menestynyt todella hienosti raveissa. Dareios itse on kilpaillut menestyneesti raveissa ja sen voittosumma on jopa 99 850ve. Kouluradoilla se on sijoittunut 5 kertaa ja esteillä 11.

 

Pipariina KAT on niin ikään rautias, 148cm korkea suomenhevostamma. Luonteeltaan se on omistajansa mukaan mitä kiltein ja se tulee toimeen kaikkien kanssa rakastaen etenkin lapsia erityisen paljon. Tamma on palkittu Champion-arvonimellä ja se on kilpaillut kouluradoilla sijoittuen 41 kertaa ja valjakkoajossa 44 sijoituksen verran. Tammalla on neljä hienoa suomen(pien)hevosvarsaa. Pipariina menehtyi 2011 kesäkuussa kunnioitettavassa 38 vuoden iässä.

 

e. Viehättävän Kaunotar on Aavan suomenhevosissa asuva 151 cm korkea tummanrautias tamma. Tamma on kantakirjattu III-palkinnolle ja yleislaatuarvostelussa se on yltänyt 2-palkinnolle. Luonteeltaan Tara on hieman epäluuloinen ja säikynkin hevosen maineen saanut, kuitenkin hyvin kiltti ja ennenkaikkea miellyttämisenhaluinen. Ratsailla se on hyvin perus suomenhevonen joka ei vaativalle tasolle taivu. Helppo A tasoinen tamma on kuitenkin sijoittunut kouluradoilla jopa 54 kertaa, joten ihan turha ratsu ei tämä tamma ole! Tara on saanut kolme varsaa ja se on 26 vuotiaana lopetettu vanhuuden vaivojen takia.

 

Emän isä, Viehättävän Viivakoodi, VIR MVA Ch-palkittu suomenhevosori, jolta ei menestystä miltään saralta liiemmin puutu. Seitsemän jälkeläistä saanut ori on kantakirjattu II-palkinnolle ja sijoittunut niin kouluradoilla (42 sij) kuin esteilläkin (40 sij) mahtavasti. Luonteeltaan Viivakoodi kuuliainen ja perinyt emältään kivat askellajit. KRJ-I ja YLA-2 palkinnot saanut ori on kuollut 20.12.2012.

 

Viivakoodin isä, Kotikunnaan Viljo, on pirteän ja iloisen luonteensa lisäksi rento ja ennakkoluuloton suomenhevonen. Omistajan mukaan kaikkien rakastama nallekarhu, Viljo, toimii kouluradalla sekä esteillä moitteettomasti hermoilematta. Kahdeksan varsaa saanut ori on tehnyt myös uraa kilpahevosena sijoittuen aina vaativalle tasolle saakka, 52 kertaa. Viljo on lopetettu 2009 kesäkuussa jalkavaivojen takia.

 

Ristin Sydämetön, tutummin kutsuttuna Emma on 152 cm korkea suomenhevostamma, joka on menestynyt niin ikään mahtavasti. Champion-palkinnon saanut tamma on kantakirjattu myös palkinnolle III, yleislaatuarvostelussa 2-palkinto, SLA-II sekä KRJ-I- palkinnoille yltänyt tamma. Viisi varsaa saanut tamma on luonteeltaan erittäin kiltti ja rauhallinen. Tamma on kuollut 26.07.2009.

 

ee. Moon Aavetar on Moondancen suomenpienhevoskasvatti. 148cm korkea tamma on saanut viisi varsaa ja palkittu kahdella irtoSERTillä. Luonteeltaan se on omistajansa sanojen mukaan näpsäkkä ja rehellinen tamma ja se on mukava kaveri niin tallissa kuin ratsunakin. Kilparatsuna tamma on myös tehnyt hienon uran sijoittuen kouluradalla 41 kertaa ja esteillä niin ikään sijoittuen 41 kertaa.

 

eei. Koistilan Ludvig on 147cm korkea rautias suomenpienhevosori. Oria on luonteeltaan kuvailtu ruunamaiseksi ja todella mukavaksi herraksi. Kapasiteettiä aina vaativalle tasolle asti omaava Ludvig on palkittu myös monenlaisella palkinnolla. YLA1, SLA-II sekä KTK-II palkintojen lisäksi se on käynyt näyttämässä osaamisensa myös koulu- ja estelaatuarvosteluissa palkinnoin KRJ-II ja ERJ-III. Kuusi varsaa saanut ori menehtyi 17.2.2013 tallipalossa 23-vuotiaana.

 

Mörkövaaran Aaveritari on Moondancessa asunut, SLA-I palkittu suomenhevostamma, joka on luonteeltaan oikea suomenhevonen - rehellinen, reipas, yhteistyöhaluinen ja mielettömän kiltti. Omistajansa mukaan tamma on myös utelias ja seurallinen, sekä oikein rakastettava persoona. Ratsailla tamma on rauhallinen ja maltillinen sekä omaa kapasiteettiä esteillä aina 100cm radoille sekä kouluratsastuksessa Helppo A-tasolle asti. Kuusi varsaa saanut tamma on palkittu myös hienosti YLA1, ERJ-II, sekä KRJ-II palkinnoilla. Tamma on lopetettu 16.5.2012 sattuneen onnettomuuden takia 17 vuotiaana.

© Naomi L.

MUUTA

Treeni varusteet
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1-2h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit   

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit takajalkoihin, esteillä suojat takajalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (42)

03.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/30
02.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
03.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
04.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
06.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
05.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/40

07.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
09.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 3/40
02.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50

18.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
21.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

21.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50

08.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/50

10.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/50

   

30.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60
11.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

06.11.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/60

07.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/30
10.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/30
15.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/30
12.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
13.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

21.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

23.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

11.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
24.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/40

25.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
14.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40

 

 

17.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
02.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 8/70
06.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/70
07.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/70
08.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/70
05.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
10.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
27.06.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
21.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
29.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
05.09.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
24.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
27.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
29.09.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

PÄIVÄKIRJA

 

19.9.2013 Kouluvalmennus - valmentaja: Naomi L.

Ratsukko oli suorittanut jo itsenäisen alkuverryttelyn, kun saavuin kentälle, joten pääsimme suoraan tositoimiin. Karri tuntui olevan selästään jäykkä ja se kulki pää pystyssä. Pyysin Ram.ia siirtymään orin kanssa ympyrälle, jossa se saatiin taivuteltua hyvin läpi. Pikku hiljaa Karri alkoi pehmetä ja se alkoi työskentelemään myös takajaloillaan polkien hyvin eteen ja alle. Harjoittelisimme tänään laukanvaihtoja ja aloitimme siirtymällä harjoitusravin kautta laukalle. Karri oli energinen ja se työskenteli kuunnellen ratsastajan istuntaa ja apuja hyvin, joten pyysin ratsukkoa suorittamaan yhden laukanvaihdon joka askeleessa. Ori tuntui selvästi hakevan tukea ratsastajalta ja se puski liikaa eteenpäin. Pyysin ratsastajaa pitämään huolen pienten pidätteiden avulla siitä, ettei vauhtia olisi liikaa. Kun vaihdot saatiin kohdalleen, pyysin ratsukkoa vielä pohkeenväistölle käynnissä. Alkuun Karri puski taas lapa edellä ulospäin, joka saatiin kuitenkin korjattua pohkeen siirtämisellä hieman taaksepäin. Ori alkoi olla hyvin taipuva ja se työskenteli hyvin, joten päästin ratsukon vielä omatoimiseen loppuverryttelyyn.

 

 

21.9.2013 Kouluvalmennus - valmentaja: Naomi L.

Alkuverryttelymme koostui tällä kertaa askellajien läpiratsastuksesta ja Karrin rennoksi ja kuuliaiseksi saamisesta. Käynti ja ravi sujui hyvin mutta laukkatyöskentelyssä ori tuppasi lähteä vähän liian innokkaasti eteenpäin. Jo harjoitusravissa, josta laukka nostettiin, se pidensi askelta liikaa ja tuntui syöksyvän eteenpäin. Rauhallisten toistojen sekä pidätteiden ansiosta saimme laukan nostoon rauhallisuutta sekä rentoutta. Karri alkoi olla jo hyvin verrytelty sekä sen työskentely parani koko ajan silminnähtävästi, joten siirryimme seuraavaan tehtävään. Pyysin ratsukon kiemurauralle, jossa harjoittelisimme vastalaukkaa. Etenkin vasempaan kierrokseen Karri oli hieman tahmea mutta se kuitenkin kulki omilla jaloillaan tukeutumatta ratsastajaan liikaa. Oikea kierros oli orille selvästi vahvempi ja vaihdot sujuivat hyvin. Ori hakeutui selvästi avuille ja se odotti selvästi seuraavaa tehtävää ennen kuin vanhakaan oltiin saatu alta pois. Karri on ehdottomasti todella komea, kun sen saa kulkemaan peräänannossa sekä rentona. Kun vaihdot saatiin sujumaan kumpaankin suuntaan, ratsukko suoritti loppuverryttelyn vielä käynnissä sekä ravissa käyttäen isoja ympyröitä.

 

 

23.9.2013 Kouluvalmennus - valmentaja: Naomi L.

Lähdimme tänään liikkeelle ravityöskentelyn kautta. Alkukäynnit ratsukko oli saanut suorittaa itsenäisesti. Pyysin Ram.ia nostamaan ravin ja keventämään mahdollisimman rauhallisesti yrittäen saada Karrin kuuntelemaan sekä rentoutumaan kokonaan. Muutaman kierroksen sekä kiemurauran ja isomman ympyrän jälkeen ori alkoi olla rauhallinen ja hyvin taipunut. Se haki hyvin myös takajaloilla alle ja rentoutui myös kaulasta ilman joutsenkaula-efektiä. Jatkoimme ravityöskentelyn jälkeen laukkaharjoituksilla koko kentällä. Pyysin Ram.ia nostamaan laukan pitkällä sivulla, laukkaamaan puoli kierrosta ja sen jälkeen tekemään isot voltit joka sivulla. Karri toimi hyvin ja tällä kertaa laukannostot eivät olleet rakettilähtöjä vaan hillittyjä mutta samalla eteenpäinpyrkiviä. Pyysin ratsukon ravin kautta käyntiin ja lähdimme treenaamaan vielä avotaivutusta ravissa. Ulkopohkeen siirtäminen hieman satulavyön taakse esti Karrin takaosaa työntymästä ulos ja ajoi ulkotakajalkaa eteen ja alle. Sisäpohje pysyi paikallaan taivuttaen sekä pitämään orin uralla. Taivutus sujui hyvin molempiin suuntiin, joten kiitin ratsukkoa ja jätin heidät verryttelemään vielä itsenäisesti.

 
Webdesign © 2011 Ram.