KEIJUSALAMA HUI

NimiKeijusalama HUI "Keiju"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 157cm Koulutus Yleispainotteinen, He A & 110cm
Syntymäaika 25.06.2012 Rekisterinumero VH12-018-0738
Hevonen on nyt 10 vuotias / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

SV-II rakenne 7, suku 7, käytöskoe 15, ratsastuskoe 6 + 7 (71.059%) = 42

KTK-III 17 + 17 + 16 + 17 = 67p 
- Hyvät leimat. Flegmaattinen yleisilme. Kaunis pää, hyvä kaula ja runko. Kovin supistuneet etusääret ja taittunut varvasakseli vej. Melko lyhyet vuohiset joka jalassa.

Jälkeläiset

07.09.2013 o. Tulisalama HUI (Fiktion Ruudolf)

22.03.2014 t. Viehättävän Elosalama (Harhakuva HUI)

25.06.2015 o. Viehättävän Heijastus (Harhakuva HUI)

© Tallin omaisuutta

 

LUONNE

Hoitopaikalla Keiju seisoo useimmiten kiltisti aloillaan muttei ole mikään harvinaisuus jos tamma päättää keksiä pientä pelleilyä hoitajansa päänmenoksi ja yrittämällä piristää tylsää päivää. Näihin Keijun tempauksiin kuuluu harjojen pölliminen sekä riimunarun järsiminen millä se yrittää selvästi saada sitä poikki. Useimmiten kuitenkin neiti käyttäytyy esimerkillisen hyvin ja antaa harjan kulkea aivan joka paikasta päästä-häntään eikä se hermostu siitäkään vaikka harjailisikin hieman kevyemmin mahan alta. Kaviot Keiju nostaa hyvin pienen hoitajan härnäyksen jälkeen ja pitää sitten jalkojansa myös hyvin ylhäällä ja laskee sitten vasta kun kavio on putsattu ja hoitaja on laskemassa jalkaa. Satuloidessa suuri pullisteleminen kuuluu Keijun 'paheisiin' ja se saakin pullistettua mahansa vaikka kuinka isoksi ja katsoo sitten tyytyväisenä kun hoitaja yrittää kiskoa satulavyötä edes ensimmäiseen reikään, naama irvessä. Suitsimisessa tamma taas on kiltisti. Niin kuin voit jo arvellakin niin satuloimiseen kannattaa varata ihan reilusti aikaa nimittäin siinä voi helposti aikaa venähtääkin Keijun jekkujen takia.
  
Taluttaessa Keiju kävelee nätisti vierellä ilman minkäänlaisia säpsähtelyitä ja menohaluja. Ojanpientareilla kasvavat ruohomättäätkään eivät tammaa pahemmin kiinnosta paitsi sitten ihan kevät aikoihin kun ensimmäiset ruohot ovat kasvaneet peltojen pientaruksiin. Tammaa voi siis hyvin hieman kokemattomampikin talutella tyynen luonteen ansiosta ja harvoin niitä kirosanoja täytyykään kylvää tamman kanssa. Näyttelyissä kivan luonteensa ansiosta siitä on hetkessä tullut tuomareiden 'lemmikki' kun se yrittää esittää mahdollisimman rehtiä ja reipasta suomalaista.
  
Satulan alla Keiju on oikein reipas ja menevä ratsu, jossa riittää haastetta ja kapasiteettia kokemattomille ratsastajille. Jo selkään päästyään voi tuntea, että on noussut hyvän hevosen selkään jonka kanssa on helppo saada hyvää jälkeä myös kilparadoilla, mutta ratsastajan täytyy tehdä oikein hyvää ja taidokasta työtä, että yhteistyö tamman ja ratsastajan välillä pelaisi moitteettomasti ja niitä hyviä tuloksia tulisikin. Aluksi tamma saattaa ratsastuksessa olla aina hieman testaileva ja liikaenerginen mutta pitkän sekä hyvän lämmittelyn jälkeen Keiju todellakin osaa liikkua hyvin ja vaativimmatkin kouluradat sujuvat siltä kuin tanssien. Askeleet tammalla on aina ollut monien mielestä pehmeät sekä tasaiset minkä ansiosta ilman satulaa-ratsastuskaan ei ole ottanut ratsastajaa koville.
Kouluratsastuksessa Keiju on mitä parhain ja upein ratsu jos sitä vain osaa ratsastaa oikein. Tamma omistaa sulavat liikkeet ja sen menossa on sitä oikeanlaista taitoa ja eleganssia mikä saakin ihmiset kuolaamaan sen perään. Keskittyminen tammalla on ollut aina täydellinen oikein lämmiteltynä ja sen ansiosta myös kouluratsastus sujuu siltä tarkasti ja se yrittää aina tehdä parhaansa sen eteen, että myös ratsastaja viihtyisi selässä.
Esteillä neiti saattaa välillä ollakin hieman liian kuuma pakkaus kokemattomiin käsiin ja ennen kuin ehditkään tajuta niin saattaa koko kenttä olla täynnä lentäviä puomeja ja hajonneita estetolppia kun Keiju on joutunut epävarmiin sekä kokemattomiin käsiin ja yhteistyö ei toimi mitenkään edes hyvän tasolla. Osaavissa käsissä tamma kuitenkin osaa hypätä ihan ok-tasolla vaikka sen hyppytekniikka vaikuttaakin epäilyttävästi jäniksen hypyiltä. Lähestymisistä tamma saattaa usein tehdä erittäin vauhdikkaatkin jolloin hypystä itsessään tulee hieman huolimattoman näköinen suoritus.
Maastossa rauhallisen ja rentouttavat lenkit eivät pahemmin tamman mieleen ole vaan se mieluummin ottaa kaiken irti suurella pellolla vauhdikkaalla kiitolaukalla tai sitten hyppelehtii ylitse maastoesteiden. Tammalle siis taitaa käydä kaikki muu paitsi rauhallinen köpöttely.
  
Kuljetuskoppiin Keiju menee aina hyvillä mielillä eikä ala mitenkään pelleilemään, että pelkäisi sitä. Tamma yhdistää lastauksen aina siihen, että se pääsee käymään uudessa ja mukavassa paikassa tai sitten pääsee laittamaan parastaan kilparadoille. Joskus kuitenkin koppiin meneminen saattaa sujui hieman liiankin vauhdikkaasti kun tamma oikein hypähtää kuljetuskoppiin varsinaisella voimalla ja ponnulla jolloin se ei mieti onko ihminen vielä narun jatkeena vai ei. Kuljetuksen aikana Keiju seisoo rauhallisena paikoillaan eikä sillä ole tapana mitenkään stressailla vaikka vierusnaapuri olisi kuinka paniikin vallassa. Keiju syö vain rauhallisesti matkaeväitänsä ja saattaa katsoa uteliaana ympärillensä.
   
Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy hyvin eikä se omista minkäänlaista pelkoa tai vihaa muita hevosia kohtaan. Tarhaillessakin neiti viihtyy parhaiten suuressa tammalaumassa ja kun se joutuukin yksin niin alkaa semmoinen meno ja hirnunta, että huh huh. Joskus saattaa tietysti pientä känää tammojen kesken tulla mutta pieneksi känäksi se jääkin.
  
Kilpailuissa Keiju ei ota minkäänlaista suurta stressiä uudesta paikasta ja uusista kasvoista vaan se käyttäytyy esimerkillisen hyvin ja keskittyy vain siihen olennaiseen eli kilpailumenestykseen. Tamma nimittäin tietää, että se kilpailee ja useimmiten se laittaakin ihan parastaan voittaakseen muut. Kisoissa tämä tamma todellakin on veikeä ilmestys kun se laukkaa yleisön ohitse sulavin liikkein suorastaan janoten ihailuita tai sitten ravaa upeasti väistöjä täydellä keskittymisellä.

SUKUSELVITYS

i Viehättävän Unihalvaus

 VIR MVA Ch, KTK-II

ii Valveuni

 VIR MVA Ch,  KTK-II, KRJ I

iii Ikuisuuskehrääjä

VIR MVA Ch, KTK-II

iie Marine

VIR MVA Ch, KTK-II

ie Huvin Lystiina iei Lysti-Vinski

VIR MVA Ch, KTK-II

iee Severiina

KRJ-II

e Eksoottikeiju ILO

KTK-III

ei Sannin Hessu

  VIR MVA Ch

eii Kivisen Hurmuri

 ERJ-III, YLA2, SLA I

eie Erilan Vilma 

YLA3, SLA I, KRJ III

ee ILO Stiina

 VIR MVA Ch

eei Vikkori

VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2

eee Soihtutyttö

VIR MVA Ch, KRJ-IV, KTK-I, YLA3

 

Isä Viehättävän Unihalvaus on VIR MVA Ch -arvonimellä palkittu musta 158cm korkea suomenhevosori. Koulupainotteinen komistus on kilpaillut kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan Niilo on utelias ja kiltti. Ori periyttää jälkeläisilleen komeaa ulkonäköä ja hienoja liikkeitä. Ori on palkittu upeasta ulkomuodostaan myös kantakirjauksessa toisella palkinnolla. 

 

Isänisä Valveuni on musta 157cm korkea tähtipäinen suomenhevosori. Vuoden 2010 lokakuussa syntynyt Viehättävän kasvatti on niittänyt menestystä niin näyttelyissä kuin laatuarvosteluissa. Upean rakenteensa ansiosta Vallu on palkittu VIR MVA Ch -arvonimellä ja kantakirjattu II-palkinnolla. Hienon koulukilpailumenestyksensä ansiosta ori on palkittu laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla. Tasaisen luonteen omaava Vallu on jättänyt useita hienoja jälkeläisiä. 

 

Isänisänisä Ikuisuuskehrääjä on musta 157cm korkea komea suomenhevosori. Koulu- ja valjakkopainoitteinen ori on palkittu VIR MVA Ch -arvonimella ja kantakirjattu II-palkinnolla. Luonteeltaan Kehrä on lempeä ja varmajalkainen, periyttäen upeaa luonnettaan, hienoa väritystä ja sopusuhtaista rakennetta jälkeläisilleen. 

 

Isänisänemä Marine on tummanpunarautias 161cm korkea suomenhevostamma. Koulu- ja valjakkopainoitteinen tamma on palkittu upean rakenteensa ansiosta VIR MVA Ch -arvonimellä ja kantakirjattu II-palkinnolla. Luonteeltaan Marine on hieman varautunut ja aavistuksen jääräpäinen. Tamma on kilpaillut helpoissa koululuokissa hyvällä menestyksellä ja kiertänyt myös muutamia valjakkokilpailuita. 

 

Isänemä Huvin Lystiina on rautias 164cm korkea näyttävä suomenhevostamma. Lyyli on syntynyt vuoden 2011 helmikuussa kasvattajansa Viehättävän katon alla. Energinen tamma on lempeä ja helposti käsiteltävä ja periyttää jälkeläisilleen helppoa, mutta energistä luonnetta. Tamma on kilpaillut hyvällä menestyksellä kouluratsastuksessa sijoittuen 42 kertaa. 

 

Isänemänisä Lysti-Vinski tummanrautias sabino suomenhevosori. Vinski on niittänyt menestystä näyttelyiden puolella ja palkittu upean rakenteensa ansiosta VIR MVA Ch -arvonimellä ja kantakirjattu II-palkinnolla. Rennon ja helpon luonteen omaava ori on kilpaillut hyvällä menestyksellä kouluratsastuksella, ansaiten meriittilistalleen KRJ-II, SLA-I ja YLA2 palkinnot. 

 

Isänemänemä Severiina on jo edesmennyt 155cm korkea punarautias suomenhevostamma. Rauhallisen ja ystävällisen luonteen omannut tamma kilpaili hyvällä menestyksellä kouluratsastuksessa sijoittuen lähes 100 kertaa. Tamma on saanut tunnustusta menestyksestään KRJ-II, SLA-II ja YLA2 palkinnoilla. 

 

Emä Eksoottikeiju ILO on jo edesmennyt kaunis yleispainoitteinen 155cm korkea suomenhevostamma. Virtuaalitalli Ilomantsin kasvattama Keiju kilpaili ahkerasti ja hyvällä menestyksellä sijoittuen kouluratsastuksessa 45 kertaa ja esteillä 41 kertaa. Mukava, vaikkakin aavistuksen malttamaton tamma jätti muutamia hienoja jälkeläisiä. 

 

Emänisä Sannin Hessu on tummanrautias 154cm korkea suomenhevosori. Cecilié Studin kasvattama yleispainotteinen ori oli Ilomantsin omistuksessa ja kilpaili aktiivisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Molemmissa lajeissa menestyen ja kahmien sijoituksia. Upean rakenteensa ansiosta ori on myös palkittu VIR MVA Ch -arvonimellä. Erittäin kiltti luonteinen ori on jättänyt useita hienoja jälkeläisiä. 

 

Emänisänisä Kivisen Hurmuri oli 151cm korkea punarautias suomenhevosori. Hyvätapainen ja fiksu herrasmies oli erittäin monipuolinen hevonen, se kilpaili niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Peruslajien lisäksi ori sijottui myös westernissä, kentässä ja valjakkoajossa. Ori palkittiin laatuarvosteluissa ERJ-III, YLA2 sekä SAL-I palkinnoilla. Ori jätti seitsemän upeaa jälkeläistä. 

 

Emänisänemä Erilan Vilma oli 154cm korkea punarautias merkitön suomenhevostamma. Cecilié Studin kasvattama tamma oli luonteeltaan kultaa: yhteistyökykyinen ja viisas. Yleispainotteisuudesta huolimatta tamma niitti menestystä kouluratsastuksessa helpoissa luokissa. Muutamia sijoituksia tamma sai myös esteiltä, kentästä ja valjakosta. Tamma on palkittu KRJ-III, YLA3 ja SLA-I palkinnoilla. 

 

Emänemä ILO Stiina on Virtuaalitalli Ilomantsin kasvattama kaunis tummanpunarautias 156cm korkea suomenhevostamma. Yleispainotteinen tamma pärjäsi niin esteillä kuin koulussakin. Rauhallisen ja ystävällisen luonteen omaava oli kuten suomenhevosen kuuluukin. 

 

Emänemänisä Vikkori on suurikokoinen 162cm korkea koulupainotteinen ori. Luonteeltaan Vikiksi kutsuttu ori on hyvin seurallinen herrasmies, vaikkakin hieman orimaisia piirteitä omaava. Viki on kilpaillut erittäin hyvällä menestyksellä. Menestyksestään tunnustuksena ori on saanut YLA2 palkinnon. Upean rakenteensa vuoksi ori on ansainnut myös VIR MVA Ch -arvonimen ja kantakirjattu II-palkinnolla. 

 

Emänemänemä Soihtutyttö on jo edesmennyt vuonna 2006 syntynyt punarautias 150cm korkea siro suomenhevostamma. Tamma asui lähes koko elämänsä Virtuaalitalli Ilomantsissa. Koulupainotteinen tamma niitti menestystä aina vaativissa luokissa asti, keräten runsaasti sijoituksia ja voittoja. Tammalla oli kuitenkin lahjoja myös esteillä ja pääsikin kilpailemaan alle metrin radoilla. Tamman meriitteihin kuului VIR MVA Ch -arvonimi, KTK-I palkinto sekä KRJ-IV ja YLA3 palkinnot.

© Ajattar

MUUTA

Treeni varusteet
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

1h Esteet

Vapaapäivä  

1h Vapaa. liikuntaa

1h Koulu 

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit etujalkoihin, esteillä suojat etujalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (40)

01.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
03.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
01.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
03.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 2/40
05.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/60
04.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
08.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 1/40
22.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50

04.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/60

03.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
06.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
16.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/50

19.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/50

19.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 5/50

 

07.09.2012 KRJ kutsu, helppo b: 1/50

10.09.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/50

14.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/60

15.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/60
17.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/60

05.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50

06.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
07.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
08.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
11.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/50

20.09.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/60
08.11.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/60

09.11.2012 KRJ kutsu, helppo a: 5/60

 

30.10.2012 KRJ kutsu, helppo a: 2/50

09.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
12.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/30

20.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
03.03.2013 KRJ kutsu, helppo b: 1/50

04.03.2013 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
09.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
13.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
14.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
17.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
18.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
21.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
10.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/50 

 

 

 

Esteratsastus (40)

12.10.2012 ERJ kutsu, 100cm: 2/50
15.10.2012 ERJ kutsu, 100cm: 3/50
12.10.2012 ERJ kutsu, 90cm: 4/60
29.11.2013 ERJ kutsu, 100cm: 3/50
02.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 3/50
03.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 6/50
16.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 4/40
19.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 5/40
21.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 6/40

23.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 4/30

24.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
25.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 1/30

26.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/30

 

26.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
27.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
13.02.2014 ERJ kutsu, 110cm: 1/50
14.02.2014 ERJ kutsu, 110cm: 4/50
15.02.2014 ERJ kutsu, 110cm: 6/50
30.08.2015 ERJ kutsu, 110cm: 6/40

08.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
10.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 4/30
11.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/30

15.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
17.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
21.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/30
22.10.2015 ERJ kutsu, 110cm: 4/30

 

23.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 1/30

19.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 5/40
24.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
25.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 1/40
30.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/40
15.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 2/40
20.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/40

30.12.2015 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
31.12.2015 ERJ kutsu, 110cm: 1/30
05.12.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/40
06.12.2015 ERJ kutsu, 100cm: 1/40
07.12.2015 ERJ kutsu, 100cm: 2/40
13.01.2016 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
14.01.2016 ERJ kutsu, 100cm: 2/40

 

PÄIVÄKIRJA

07.05.2013 kouluvalmennus, valmentaja Pautsu.
Olin jo toista kertaa teitä valmentamassa ja olitte onneksi jo verrytelleet hyvän aikaa, ennen kuin tulin paikalle. Keiju meni valmiiksi hyvässä muodossa. Tänään ohjelmassa olisi askellajin sisällä muutoksia, koottua ja lisättyä ravia, käyntiä sekä laukkaa.
Aloitimme käynnissä ensin lisäämällä askeleen pituutta. Alkuun Keiju olisi halunnut lisätä vain vauhtia, mutta onneksi sait sen kuuntelemaan itseäsi paremmin. Kun lisätty käynti oli hyvä, kokosit sen. Nyt Keiju hidasti vauhtia. Pyysin sinua pitämään pohkeita enemmän lähellä lyhentäessäkin, ettei vain vauhti hidastu. Vauhdin pitäisikin pysyä samana. Korjasit tilanteen hyvin. Teimme saman ravissa. Ensin kokorataleikkaat lisätyssä ravissa. Keiju meinasi alkuun rikkoa laukalla, mutta kun lisäykset onnistuivat, ne olivat erittäin hyvät. Muista katsoa ettei Keiju katoa hyvästä ravin muodosta. Lisätty ja koottu laukka olivat aluksi hieman hankalat, kun Keiju innostui kunnolla ja olisi mieluummin laukannut kiitolaukkaa kootun laukan sijasta.
Nekin onnistuivat lopulta hienosti ja loppuraveissa oli taas hyvä ravi ja sait Keijunkin rentoutumaan omalla olemuksellasi.

  

 

01.05.2013 kouluvalmennus, valmentaja: Pautsu.
Alkutunnista Keiju oli vähä hankalan oloinen, joten verryttelitte vielä hetken, ennen kuin aloitimme valmennuksen. Tämä pelastikin päivän, sillä kun aloitimme, Keiju kulki jo hyvin ratsastajansa alla. Teimme pohkeenväistöjä. Aloitimme keskihalkaisijalta ja siitä vuorotellen suuntaa vaihtaen pohkeenväistö kummallekin sivulle. Keiju reagoi aluksi hieman heikommin pohkeeseen ja käskin sinua käyttämään sitä vähän enemmän, niin että pohjeapu meni lopulta hyvin läpi ja Keiju väisti vaivattoman näköisesti. Toiseen suuntaan se oli ensin vähän vino, mutta korjasit sen hyvin liikkeen aikana suoraksi.

Teimme pohkeenväistöä myös suoralla uralla, joka sujui Keijulta hyvin. Laukka suoritettiin ympyrällä, niin että ensin siirsit tamman käyntiin, pohkeenväistöä ulospäin ja suoraan laukannosto. Keiju tuli hyvin nopeaksi ja kuuliaiseksi. Laukka oli kaiken kaikkiaan sujuvaa ja tamma kulki hyvässä muodossa. Loppuravissa Keiju kulki oikein hyvässä muodossa ja rentona. Meno näytti erittäin vaivattomalta!

 

 

20.04.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Tamma oli oikein mukavalla päällä ja tiesin heti sen nähtyäni, että tänään on hyvä päivä. Noustuani selkään tamma oli virkeänä, se kulki omasta halustaan hyvällä käynnillä. Kentän laidalle lappasi porukkaa, tamma pysyi rauhallisena, kuunteli vain minua. Se ei edes tuntunut huomaavan saaneensa yleisöä. Kokosin ohjat ja pidin tuntuman vakaana. Keiju tuntui hieman jäykistyneen, joten heti ravissa tein taivuttavia harjoituksia sen kanssa. Ravailimme hetken ympyrällä ja Keiju meni nätisti. Työskentelimme laukan nostojen parissa vähän aikaa. Aluksi pidätteet eivät tuntuneet menevän läpi, joten pysäytin tamman suoraan laukasta, peruutin ja nostin uudelleen laukan. Pikkuhiljaa Keiju siirtyi vain istunnan avulla laukasta raviin ja käyntiin. Kehuin tammaa tunnin jälkeen, se oli taas erittäin mukava, yhteistyöhaluinen ja helposti ratsastettava suomenhevos tamma.

 

Webdesign © 2011 Ram.