Viehättävän Pajulintu

NimiViehättävän Pajulintu "Laila" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenpienhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 146cm Koulutus Yleispainotteinen, Helppo A, 80cm
Syntymäaika 01.11.2013 Rekisterinumero VH13-018-1320
Hevonen on nyt 8 vuotta / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

VSN Champion (02/16)

KTK-II 18 + 19 + 17 + 18 = 72p  (01/16)

SV-III rakenne 7, suku 10, käytöskoe 5 = 22 

 

10.07.2014 Seljasaari, RCH 10p.

28.10.2015 Seljasaari, RCH 10p.

07.02.2015 Seljasaari, SW 40p.

06.03.2016 Huvitutti, RCH 10p.

Jälkeläiset

10.10.2015 o. Viehättävän Huumori (Viehättävän Huurre)

 07.01.2016 o. Viehättävän  Napoleon (Viehättävän Leonard)

© Tallin omaisuutta

LUONNE

Viehättävän Pajulintu, eli tutuille Laila, rakastaa ihmisten seuraa ja ruokaa. Hoitaessa se käyttäytyy erittäin nätisti, kaviot nousevat helposti ja varusteet saa päälle vaivatta. Jotain pieniä mutkia matkaan saattaa tulla, sillä Laila on todella nirso herkuille ja ruualle, oikeastaan tallin suurin ahmatti. Tästä syystä tamman sopivan painoisena pitäminen vaatii jokapäiväistä liikuntaa. Hoitamisesta tulee liki mahdotonta jos viereisessä karsinassa oleva kaveri saa herkkuja, Laila on saatava myös! Tai tunnin jälkeen Lailan on saatava se herkku mahdollisimman nopeasti. 

 

Ratsuna tamma on erittäin rehellinen ja varmajalkainen.  Se ei yritä vaikeistakaan harjoituksista pois, vaan yrittää kaikkensa - kunnes maailman mehukkain ja mehevin ruohopuska siintää tamman silmissä ja HYÖKKÄYS suoraan kohti puskaa - ainakin melkein kaikkensa. Ratsastajan pitääkin siis olla hereillä selässä, ettei löydä itseään ja tammaa keskeltä ruohopuskaa. Talvella meno onkin helpompaa kun herkkuja ei roiku joka oksasta. Laila taitaa koululiikkeet Helppoon A:han asti. Vaikka tamman kärsivällisyys riittäisikin vaikeampiinkin luokkiin, ei sen liikekapasiteetti oikein yllä sille tasolle. Tamman kyydissä on äärimmäisen mukava olla pehmeiden askelien takia, mutteivät ne liiaksi taivu. Esteillä Laila innostuu usein ja jopa unohtaa mehevän puskan, ellei se sitten ole esteen rekvisiittana. Tässäkin lajissa pitää siis pysyä tarkkana ja olla päättäväinen tamman kanssa, että hypätään esteen yli, eikä jäädä popsimaan sitä.

 

Taluttaessa Laila on helppo, vaikkakin saatetaan joutua tappelemaan, mennäänkö makoisien ruohotuppojen ohi vai syödäänkö ne. Muiden hevosten seurassa Laila viihtyy erinomaisesti ja käyttää lähinnä kaiken aikansa syömällä oman itsensä ja muidenkin edestä. Kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa Laila käyttäytyy nätisti ja tykkääkin lääkäristä, sillä saa usein herkkuja operaatioiden päätteeksi ja aikana - namitäti!

SUKUSELVITYS

i Steekin Yölintu

 sh, 155cm, yleis

 KTK-III

ii Harharetken Ylpeys

YLA2, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, KTK-III

iii Harharetken Toivo

YLA2, SLA-II, SV-I

iie Harharetken Lahja

VIR MVA Ch YLA2, KTK-II, SLA-I

ie Elotuuli HIP

KTK-III, KTK-II

iei  Mörkövaaran Eemil
VIR MVA Ch, SLA I, KTK II, SV I, Diplom, KRL II, ERL II, YLA2
iee Raadelman Hallauni
VIR MVA Ch, KTK-III
e Aavan Kuiske
  sph, 143cm, koulu

  Champion, KTK-III

 

ei Keinumäen Einari

 VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2 - SLA I

eii  Mörön Huijari
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - SLA I
eie Keinumäen Enne
VIR MVA Ch
ee Kuisman Inari

VIR MVA Ch - KTK III - YLA3

eei Ruiskukan Tiritombaa
SLA II
eee Tuikkeen Tuisku
VIR MVA Ch - KTK II

 

Isä Steekin Yölintu on Viehättävässä asuva nuori ori. Teemulla on säkää 155cm ja se on painotukseltaan yleispainotteinen. Nuoresta iästään huolimatta sillä on jo 40 sijoitusta kouluratsastuksen Vaativa B tasolta. Luonteeltaan ori on hoitaessa hieman rasavilli, vaikkei pahaa tarkoitakaan. Ratsuna Teemu on melko eteenpäinpyrkivä ja ketterä ja pyrkii miellyttämään ratsastajaa aina parhaansa mukaan. Poika on vauhdikas ja joskus meno yltyykin melko hurjaksikin, mutta palauttamalla Teemun maan pinnalle ja näyttämällä kuka määrää tahdin, saa sen usein rauhoittumaan. Upeat liikkeet herra on perinyt vanhemmiltaan, jotka ovat myös hienoja ratsuja. (c) Ram.

 

ii: Harharetken Ylpeys on yleispainotteinen vaativa b, 110cm tasoinen hevonen. Se on 155cm korkea ja väriltään rautias. Ori on YLA2, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I ja KTK-III palkittu, mikä varmasti kertoo paljon sen taidoista. Se on ylpeä ja huomion kipeä hevonen, jolta ei vauhti lopu kesken ratsastaessakaan. Ori on saanut 8 jälkeläistä, jotka omalta osaltaan jatkavat hienon suvun jatkumista. 

 

ie: Elotuuli HIP oli punarautias tamma. Se oli 153cm korkea suomenhevonen. Tamma on palkittu laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Tammaa kuvattiin ryhdikkääksi ja sen katsetta valppaaksi, mikä todella on totta. Tamma oli yleispainotteinen ja he a, 100cm tasoinen. Se palkittiin laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla ja sen lisäksi sillä on lukuisia sijoituksia este- ja kouluratsastuksesta. 

 

iii: Harharetken Toivo oli yleispainotteinen 158cm korkea suomenhevonen. Ori oli tasoltaan vaativa b, 110cm. Ori kävi monissa laatuarvosteluissa ja se on palkittu SLA-II, YLA2, ERJ-I ja KRJ-I palkinnoin. Varsa-arvioinnista se on saanut SV-I palkinnon. Kilpailuita rakastava hevonen oli luonteeltaan hyväsydämminen ja sen kanssa kaikki tulivat toimeen. 

 

iie: Harharetken Lahja oli 148cm korkea ja väriltään rautias suomenpienhevonen. Tamman meriittien lista on pitkä ja sieltä löytyvät VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ I, ERJ I, ERL II, KERJ-II, MEJ-II, YLA2, SLA-I ja SV-II. Tamma olikin yleispainotteinen ja luonteeltaan sydämellinen hevonen. Todella hyvin menestynyt tamma sai 4 jälkeläistä. 

 

iie: Harharetken Lahja oli 148cm korkea ja väriltään rautias suomenpienhevonen. Tamman meriittien lista on pitkä ja sieltä löytyvät VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ I, ERJ I, ERL II, KERJ-II, MEJ-II, YLA2, SLA-I ja SV-II. Tamma olikin yleispainotteinen ja luonteeltaan sydämellinen hevonen. Todella hyvin menestynyt tamma sai 4 jälkeläistä. 

 

iei: Mörkövaaran Eemil oli 145cm korkea suomenpienhevonen. Ori oli yleispainotteinen moniosaaja ja tasoltaan vaativa b, 100cm. Mallikansalaiseksikin kutsuttu kiltti ja osaava hevonen kieri myös kaikenlaisia laatuarvosteluita. Orin palkintokaappi ei suinkaan jäänyt tyhjäksi vaan sieltä löytyvät VIR MVA Ch, KTK I, SLA I, YLA2, KRL II, ERL II ja SV I. 

 

iee: Raadelman Hallauni oli vaaleanpunarautias kaunis suomenhevonen. 158cm korkea tamma oli yleispainotteinen ja menestyikin monessa. 5 varsan emä ehti nähdä monenlaista ja laatuarvosteluissakin se kävi. Tamman merittejä ovatkin VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2, KRJ-I ja SLA-I. 

© Roo

 

Emä Aavan Kuiske on kaunis ruunikko suomenpienhevostamma. Tamman on kasvattanut Aavan suomenhevoset ja tamma asuu Viehättävässä. Kuiske on luonteeltaan yleisesti pippurinen sähläri. Tammalla on aina liian kiire suorittaa annetut tehtävät ja tästä johtuen työn jälki on mitä on. Pippuriselta Kuiskeelta löytyy omaa tahtoa hieman liikaakin, sillä neiti ei aina ihmisten käskyjä kuuntele vaan toimii oman pään mukaan. Pippurisuus yhdistettynä säheltämiseen tekee Kuiskeen luonteesta räiskyvän ja varmasti persoonallisen - ihan heti ei tällaista tammaa tule vastaan. Kouluratsastuksessa Kuiske on kilpaillut upeat 42 sijoitusta tason yltäen aina Vaativaan B:hen asti. Kuiske on myös palkittu upeasta ulkonäöstään kantakirjan kolmannella palkinnolla ja näyttelyistä ansaituilla serteillä se on ansainnut Champion arvonimen. (c) Ram.

 

Emän isä, Keinumäen Einari, on vaaleanrautias suomenhevosori. 148cm korkea, juuri ja juuri täysikokoiseksi suomenhevoseksi luokiteltu Einari on koulupainotteinen ori, joka kisaa kyseistä lajia parhaimmillaan vaativa A -tasolla. Osaavalla orilla on myös upea rakenne, jonka myötä Einari onkin palkittu VIR MVA Ch -palkinnolla. Ori on lisäksi kantakirjattu toisella palkinnolla suomenhevosten kantakirjaan. Einari omistaa ison egon, vaikka todellisuudessa ori onkin varsin leppoisa tapaus. Ratsuna ori on jokaisen pikkulikan unelma poni: askellus on näyttävää ja ori on sekä yhteistyökykyinen, että miellyttämishaluinen. Einarilla on jälkeläislistassa kolme jälkeläistä, joista jokainen kaikki ovat pienhevosia.

 

Emän isänisä, Mörön Huijari, on tummanpunarautias suomenpienhevosori. 145cm korkea Huijari on kouluratsastukseen painottunut, palkittu ori. Helppo A -tasolla kisaava ori on palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla, aivan kuten suomenhevosten laatuarvostelussa. Näiden lisäksi ori on hyväksytty kantakirjaan toisella palkinnolla ja palkittu VIR MVA Ch:lla. Koulupainotuksesta huolimatta ori on kisannut myös este- ja kenttäratsastusta. Sympaattinen Mörkölän kasvatti asustaa Keinumäessä. Ori ei haasta riitaa muiden hevosten kanssa ja on hyvää pataa myös ihmisten kanssa, kunhan he eivät kutittele herkkänahkaista oria. Ratsuna ori osaa olla haastava, joten ratsastajan on osattava hommansa.  Huijarilla on useita palkittuja jälkeläisiä.

 

Emänisänemä, Keinumäen Enne, on ruunikko suomenpienhevostamma. 147cm korkea Enne on koulupainotteinen tamma, joka kisaa kouluratsastusta vaativa A -tasolla. VIR MVA Ch -palkinnolla palkittu tamma, joka on myös kantakirjattu kolmannella palkinnolla, asuu kasvattitallissaan Keinumäessä. Lempeänä tammana tunnettu Enne on ratsuna reipas, muttei kaahottele liiaksi. Esteitä tamma menee vaihtelevalla menestyksellä, riippuu millä mielentilalla tamma on liikkeellä. Toisinaan varsin osaava esteheppa tiputtelee seuraavana päivänä pienimmätkin esteet maan kamaralle. Tammalle on tullut kuitenkin menestystä esteradoilta. Jälkeläislistassa tammalla on neljä hienoa jälkeläistä.

 

Emän emä, Kuisman Inari, on punaruunikko suomenpienhevostamma. 142cm korkea koulupainotteinen neiti asustaa Aavan Suomenhevosissa, johon tamma siirtyi kasvattitalliltaan Kuismasta. Herkkuleukana tunnettu Inari pistelee poskeensa kaiken mahdollisen ruoaksi kelpaavan. Jottei maha pääse venähtämään liian suureksi, tarvitaan tehokasta liikuntaa. Onneksi Inari pienen kiukuttelun jälkeen työskentelee mukisematta kaikentasoisilla ratsastajilla. VIR MVA Ch:lla ja YLA3:lla palkittu tamma on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Inarilla on neljä jälkeläistä.

 

Emänemänisä, Ruiskukan Tiritombaa, on edesmennyt tummanpunarautias suomenpienhevosori. 142cm korkea Tomppa oli koulu-/valjakkopainotteinen Ruiskukan kasvatti, joka asusti Kuismassa. Yhteistyökykyinen Tomppa palkittiin yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Reipas ori vastaanotti avut hyvin vastaan ja teki mitä pyydettiin. Kahdeksan suomenhevosen isä kisasi kouluratsastusta max. vaB-tasolla. Tomppa menestyi myös NJ:n alaisissa näyttelyissä ansaiten erilaisia sertejä. 
 Emän emänemä, Tuikkeen Tuisku, oli ruunikko suomenhevostamma. 157cm korkea Tuisku lopetettiin vanhuudenvaivoihin vuoden 2011 alkupuolella. VIR MVA Ch:lla ja KTK-II -palkinnolla palkittu koulupainotteinen tamma kisasi kouluratsastusta parhaimmillaan vaativa B -tasolla. Tasaisen luonteen omaava Tuisku oli ratsastaessa kuuliainen. Pehmeät askeleet omaava tamma suoriutui kepeästi oman tasonsa koululiikkeistä, mutta myös esteet sujuivat joissakin määrin. Tamma jätti jälkeensä seitsemän jälkeläistä, jotka jatkavat tamman menestynyttä sukua.

© Pierre

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1-2h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit   

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit takajalkoihin, esteillä suojat takajalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (56)

28.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
30.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
01.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
01.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
04.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
05.12.2013 KRJ kutsu, helppo c: 1/40
06.12.2013 KRJ kutsu, helppo c: 1/40
09.12.2013 KRJ kutsu, helppo c: 1/40
10.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/30
14.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/30
10.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/30
09.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
25.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 3/40
27.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 2/40
23.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
30.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 1/40
08.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
06.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
08.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50 

 

      

11.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
14.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
10.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
25.01.2014 KRJ kutsu, helppo c: 2/30
26.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
28.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
25.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
05.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
30.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
12.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
15.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
15.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
02.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
12.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/30
14.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/30

15.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/30
17.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/30

     

05.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
11.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 6/40
16.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/30
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
11.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
14.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
16.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
11.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
15.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
22.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
25.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
07.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/40
13.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/40
18.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 6/40
27.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/40

Esteratsastus (36)

13.02.2014 ERJ kutsu, 80cm: 6/50
15.02.2014 ERJ kutsu, 80cm: 5/50
08.09.2015 ERJ kutsu, 80cm: 2/80
17.10.2015 ERJ kutsu, 80cm: 5/40
09.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 4/50
10.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 6/50
11.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 4/50
17.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 2/30
17.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 4/30
18.02.2016 KRJ kutsu, 80cm: 1/30
20.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 5/30

22.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
23.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30

      

24.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
25.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 2/30
26.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
27.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 2/30
28.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
28.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
02.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
05.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
06.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 5/30

20.02.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
07.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
08.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30

11.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 2/30

     

13.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 2/30
14.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
15.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 5/30
15.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 5/30
16.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 4/30
20.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 3/30
21.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 2/30
22.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
22.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30
23.03.2016 ERJ kutsu, 80cm: 1/30

 

PÄIVÄKIRJA

Webdesign © 2011 Ram.