HUVIN LYSTIINA

 

RIP 25.9.2015

 

NimiHuvin Lystiina "Lyyli"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Huvitus
Skp & säkä Tamma & 164cm Koulutus Koulupainotteinen, Vaativa B
Syntymäaika 14.02.2011 Rekisterinumero VH11-018-0640
Hevosen ikääntyminen sivun alaosassa / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

KRJ-II 19 (7+6+6) - 40 - 25 - 10 - 2 = 96 p. 

KTK-III 17 + 16 + 15 + 16 = 64p
- Hyvät tyypit, pitkähkö pyöreä runko, lyhyenpuoleinen kaula, käyrät kintereet.

 
00.00.0000 NJ kutsu - BIS? +?-sert, JS, pt.

Jälkeläiset

21.05.11 o. Viehättävän Unihalvaus (Valveuni) om. Daivive

19.05.11 o. Viehättävän Pluto (Kaarnan Mikkihiiri) om. Ram.

17.06.2012 t. Viehättävän Unilelu (Koston Pata-Ässä)

09.12.2013 t. Viehättävän Ilomieli (Koston Pata-Ässä)

© Vibaja

 

LUONNE

 Yleisesti Huvin Lystiina, eli Lyyli, on näppärä ja sporttinen tamma, joka ei vähästä väsy. Lyylillä riittää energiaa niin työskentelyyn kuin sähläämiseenkin. Maastakäsin Lyyli on lempeä tamma, jota on helppo käsitellä ja joka ei vähästä pelästy, mutta selästä Lyyli on välillä kuin lentoon lähdössä. Tamma on liiasta reippaudestaan huolimatta pohjimmiltaan yhteystyöhaluinen ja rehellinen suomenhevonen. Lyylistä löytyy myös terävä tamma, joka tietää paikkansa tammalauman kärjessä ja joka ei maastossa anna kenenkään ohittaa itseään.

  

Hoitaessa  Lyyli on helposti käsiteltävä ja hieman utelias tamma. Kiinni sitä ei kannata laittaa ja jos laittaa, niin huomaa pian että tamma muuttuu rauhattomammaksi, kun se ei saa rauhassa tutkia ja katsella mitä hoitaja häärää. Helpointa on siis antaa tamman olla karsinassa vapaasti hoitotoimenpiteiden ajan.Kaviot tamma antaa melkoisen helposti, vaikka toisinaan tamma unohtuukin pohtimaan jotain muuta, kun sitä koipea pitäisi nostaa. Kavio pysyy ylhäällä tasan sen verran kuin tammaa huvittaa sitä ylhäällä pitää, kannattaa siis nopeasti suihkua kaviokoukulla mikäli mielii valmista saada aikaiseksi. Harjan saa letittää ihan rauhassa, mutta Lyyli ei pahemmin välitä hännän näpertelystä, tässä kannattaakin olla kaveri pitelemässä tammaa pääpuolesta.

  

Taluttaessa Lyyli on virkeä ja tarkkaavainen, muttei kuitenkaan turhasta säpsyile. Tamma seuraa mielenkiinnolla ympäristön tapahtumia ja unohtaakin toisinaan seurata taluttajaansa, joten kannattaa pitää tamman mielenkiinnon kohteita silmällä. Lyylillä on melkoisen vetävät askeleet, joten taluttaja saa toisinaan olla toppuuttelemassa tamman vauhtia ettei ihan jää itse jalkoihin. Tarhasta noudettaessa tammalla on tapana jäädä lähimmille ruohomättäille ruokailemaan, mutta topakka komennus saa tamman jatkamaan matkaansa ainakin seuraavalle ruohotupsulle asti. No, pääsee sitä kuitenkin joskus perille asti.

  

Ratsastaessa Lyyli on ihanan eteenpäin pyrkivä, ja yrittää miellyttää ratsastajaansa. Tamman lennokkaat askeleet ovat miellyttävät istua ja ovat ne kaunista katsottavaakin. Toisinaan tamma säheltää innoissaan omiaan, mutta pieni näpäytys raipalla muistuttaa tammaa ratsastajan olemassaolosta.
Kouluratsastuksessa tamma on haka! Lyyli toimii kauniisti ja suorittaa annetut tehtävät tunnollisesti. Lyyli ei hermostu vaikka samaa juttua jauhettaisiinkin uudestaan ja uudestaan, kunhan ei liian montaa volttia yritä putkeen tehdä. Tammalla on hienot, pitkät askeleet joissa on mukava istua, ja Lyyli kun tykkää esiintyä katsojille, niin se on kaunista katsottavaakin. Lyyli polkee kauniisti alleen ja toimii osaavan ratsastajan kanssa muutenkin hienosti. Hieman kokemattomamman ratsastajan kanssa tamma ei toki anna mitään ilmaiseksi, minkä vuoksi se onkin hieno kumppani asioiden opetteluun.

 
Esteratsastuksessa Lyyli on hieman onneton tapaus, neiti kun säheltää menemään ja innoissaan saattaa unohtaa kuunnella ratsastajaansa. Tiukat pidätteet täytyy osata, sillä ilman niitä tamma on kuin tikittävä aikapommi, joka saattaa lähteä käsistä ihan yht'äkkiä. Matalammat radat saattavat mennä oikein hienostikin osaavan ratsastajan kanssa, mutta useimmiten tuloksena on ainakin 12 virhepistettä kun tamma innoissaan unohtaa nostella koipiaan oikeaan aikaan. Ponnistuspaikan etsimisessä saa ratsastaja olla tarkkana, Lyyli kun niin mielellään ponnistaisi ihan esteen edestä.
Maastossa tamma on mukava ratsu, tamma osaa ottaa rennosti ja pysyy tarvittaessa nätisti käsissä. Tamma saattaa vähän säpsyillä jos tapahtuu jotain kauhean yllättävää, muttei kuitenkaan lähde paahtamaan täyttä laukkaa kotia kohti, vaan kuuntelee ratsastajaansa hienosti, kunhan ratsastaja osaa vain pysyä rauhallisena. Lyylin kanssa on hauskaa lähteä ihan vain ravailemaankin pitemmäksi aikaa, kun se niin rauhallisesti hölköttelee eteenpäin.
Kilpailuissa tamma taasen on hirveän sähäkkä ja reagoi herkästi pienimpiinkin apuihin. Kannattaa olla tarkkana etteivät muut hevoset ajaudu liian lähelle, sillä jännittyneenä tamma herkästi reagoi tilanteeseen potkaisemalla. Tammasta saa ylimääräisen virran mukavasti pois ihan kunnollisella lämmittelyllä, jossa sitten parhaansa mukaan yrittää saada tamman keskittämään kaiken tarmonsa tehtäviin. Radalla tamma hieman rentoutuu - se on niin tuttu paikka - ihan kuin se ajattelisi että "ai, tuolla ovat tuomarit, nyt esiinnytään!". Tamma laittaakin kaiken peliin ja on yleensä suorituksen jälkeen mahdottoman hikinen, vaikka onkin erittäin hyväkuntoinen hevonen.

  

Muiden hevosten seurassa Lyyli on pomotteleva, se ei yhtään siedä alempiarvoisten tunkeilua. Tamma pitää huolen siitä, että hän saa heinänsä syödä ensimmäisenä ja rauhassa, ja pitää muutenkin tallin hierarkiasta huolen. Tamma ei kuitenkaan ilkeile tarpeettomasti. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa tamma kaveeraa luontevasti jos he ovat jo ennestään tuttuja. Tamma ei vierasta eläinlääkärin käsittelyä mitenkään, eikä kengittäjänkään kanssa ole minkäänlaisia ongelmia. Asioita helpottaa entisestään tutun hoitajan läsnäolo, sillä tämän seura tuntuu rauhoittavan tammaa entisestään.

(c: Meow) 

SUKUSELVITYS

i Lysti-Vinski

  sh-o, 163cm, koulupainotus

  VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-I

ii  Vauhti-Enska evm
sh, trt, 164cm, koulupainotus 
iii Verneri 
sh, trn, 161cm
iie Eeviliinu
sh, mrn, 159cm
ie Himma-Riina evm
sh, prn, 156cm, koulupainotus
iei  Läpiveto
sh, prn, 160cm
iee Sysitar evm 
sh, rt, 152cm
e Severiina

  sh-t, 155cm, koulupainotus

  KRJ-II, SLA-II, YLA2

 

ei Senaatio evm
sh, prt, 163cm, koulupainotus
eii Amiral evm
sh, prt, 159cm
eie Naminka evm
sh, prn, 157cm
ee Syviyö evm
sh, prn, 155cm, koulupainotus
eei Lohdutus  
sh, prn, 157cm
eee  Neilikka
sh, rt, 160cm
   

Lyylin isä on komea 163cm korkea suomenhevosori Lysti-Vinski. Koulupainotteinen ori on ahkerasti kilpaillut jopa vaativan B:n tasolla keräten hienosti menestystä. Ori on näyttelyistäkin kahminut mukaansa parit irtoSERTit, ei siis ole arvonimikään kaukana. Luonteeltaan tumma oripoika on rento ja rauhallinen, eikä valikoi ihmisiään muuten kuin ratsastaessa. Vinski vaatii itselleen osaavan ratsastajan, joka osaa muutakin kuin askellajien avut. Orilla on kaunis lisätty ravi ja hyvätempoiset askeleet muutenkin, pelkästään tämäkin kertoo jo siitä millainen upea näky tämä on koulukentillä. 

 

Lyylin isänisä on upea 164cm korkea suomenhevosori Vauhti-Enska, joka koulupainotteisena orina on kilpaillut luonnollisesti koulukentillä ahkerasti. Komea tummanrautias ori on hieno näky kilparadoilla, karva kiiltäväksi puunattuna ja kauniisti radalla askeltaen. Orilla on komeat lisätyt askeleet, ja ori kääntyy hienosti vaikka kolikon päällä. Luonteeltaan ori on melko rauhallinen ja helppo käsitellä, joskin herralla on omat jekkunsa joilla se ahkerasti ihmisiä kiusaa. Ori on menestynyt kivasti myös näyttelyissä. Oria on käytetty jalostuksessa muutamaan otteeseen, ja jälkeläiset ovat kasvamassa ympäri Suomea.

   

Lyylin isänisänisä on hieno 161cm korkea suomenhevosori Verneri, jonka uskomattoman hieno luonne ja upeat askeleet ovat saaneet kovasti huomiota kilparadoilla. Ori keskittyy annettuihin tehtäviin huolella ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa viimeiseen asti. Helppo ratsastettava ori ei kuitenkaan ole, se vaatii täsmälliset ja oikeaoppiset avut toimiakseen kunnolla. Ori on kotioloissa aivan yhtä helppo, ori ei karkaile eikä temppuile hoitajansa kanssa sen kummemmin. Oria on suosittu jalostuksessa juurikin hienon luonteensa ansiosta, sekä tietysti vaativan tason kilpailumenestyksensä vuoksi. 

 

Lyylin isänisänemä on erittäin kaunis, 159cm korkea suomenhevostamma Eeviliinu, joka on menestynyt jonkin verran helpon A:n tasoisissa kouluratsastuskilpailuissa. Mustanruunikko kaunotar on tuttu näky myös näyttelyissä, joista se onkin kerännyt hienosti kehuja ja mainetta. Tamma on myös kantakirjattu toiselle palkinnolle. Eeviliinu on periyttänyt hienoja lahjojaan jo neljälle suomenhevosvarsalle, joista suurin osa on jo kouluradoilla kilpailemassa emäänsä vastaan. Tamma on pikkuhiljaa siirtymässä jo hyvin ansaitulle kilpailueläkkeelle. 

 

Lyylin isänemä on kaunis 156cm korkea suomenhevostamma Himma-Riina, joka on koulupainotteisena päässyt ahkerasti kilpailemaan kouluratsastuksessa omistajansa kanssa. Omistaja on tehnyt tamman kanssa hienoa työtä, sillä hän on itse kouluttanut tamman pienestä asti ilman ylimääräisiä apukäsiä. Nykyään tamma kilpailee melkoisen menestyksekkäästi helpon A:n tasolla ja kiertää satunnaisesti näyttelyissä kerjäämässä kehuja. Luonteeltaan herttainen tamma on saattanut maailmaan jo kolme jälkeläistä, ja suunnitteilla on kuulopuheiden perusteella ainakin pari samanmoista.

   

Lyylin isänemänisä on hieno 160cm korkea suomenhevosori Läpiveto. Ori on haalinut pokaaleja vaativan tason kouluratsastuksesta kiitettävään tahtiin, ja onpahan näyttelyistäkin irronnut punaruunikolle orille muutama erityismaininta. Ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle, ja hienon luonteensa ansiosta oria on suosittu myös jalostuksessa. Orilla on kymmenkunta tunnettua jälkeläistä, joista pari on jo yltänyt hienoihin tuloksiin kilparadoilla. Läpiveto on sekin siirtymässä pikkuhiljaa kilpailueläkkeelle. 

 

Lyylin isänemänemä on rautias 152cm korkea suomenhevostamma Sysitar, joka on ahkerasti kilpaillut helpon A:n tasolla kouluratsatuksessa ja satunnaisesti myös matalammilla esteradoilla mielenvirkistykseksi. Hyväluonteinen tamma on helppo ratsastaa, ja se onkin ollut monen aloittelijan suosikki ratsastuskoulussa asuessaan. Nykyään tamma asuu yksityistallissa omistajanvaihdoksen myötä, ja on päässyt antamaan oman panoksensa suomenhevosjalostukseen. Tammalla on kolme tunnettua jälkeläistä, joista jokainen on jollain alalla päässyt näyttämään kyntensä. 

 

Lyylin emä on punarautias 155cm korkea suomenhevostamma Severiina, joka on ahkerasti kilpaillut kouluratsastuksessa ja onkin kerännyt hurjat 64 sijoitusta tältä alalta! Riina on myös valmentautunut ahkerasti esteratsastuksessa, vaikka koulupainotteinen onkin. Riina on rauhallinen ja ystävällinen tamma, ja soveltuukin siten hienosti myös nuorten ratsuksi. Riina harvemmin lähtee ratsastajaansa viemään, vaan pomminvarmalla tammalla on kiva mennä maastossakin ilman satulaa. Riinalla on neljä jälkeläistä, joista Lyyli on uusin tulokas. 

 

Lyylin emänisä on punarautias 163cm korkea suomenhevosori Senaatio, joka on koulupainotteisena kilpaillut ahkerasti kouluradoilla ja jopa vaativalla tasolla. Komealla orilla on luonnetta vaikka muille jakaa, ja tallissa onkin vain muutama henkilö jotka pystyvät oria sujuvasti käsittelemään. Ori on kieltämättä vähän hankalampi tapaus, mutta paha se ei ole. Orin huonot käytöstavat korvaa lahjakkuus kilpailukentillä, sillä ori on kahminut pokaaleja hienosti. Ori on menestynyt myös näyttelyissä ja se on myös kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. 

 

Lyylin emänisänisä on upea 159cm korkea suomenhevosori Amiral, jonka punarautias olemus hurmaa kaikki katsojat kouluradoilla. Orilla on upeat askeleet ja se keskittyy hienosti vaativan tason tehtäviin, minkä ansiosta ori onkin menestynyt hienosti kilpailuissa. Ori on hyväkäytöksinen ja tottelee ratsastajaansa pienissäkin asioissa kunhan avut ovat selkeät. Ori on menestynyt kiitettävästi myös näyttelyissä ja onkin saanut itselleen sieltäkin arvonimen. Oria on käytetty ahkerasti jalostuksessa ja sen jälkeläiset ovatkin kasvamassa nyt ympäri Suomea. 

 

Lyylin emänisänemä on 157cm korkea suomenhevostamma Naminka, joka on kaunis punaruunikko tamma pienessä ja sievässä paketissa. Tamma on aikoinaan kilpaillut menestyksekkäästi helpon A:n tasoista koulua, ja onkin kerännyt monet palkintopokaalit radoilta. Tamma on kilpaillut myös matalammilla esteradoilla uuden omistajansa kanssa. Tamma on kiertänyt jonkin verran myös näyttelyissä, muttei ole kovan tason vuoksi menestynyt sen ihmeemmin. Naminka on päässyt vaikuttamaan myös jalostuksessa muutaman varsan voimin. 

 

Lyylin emänemä on 155cm korkea suomenhevostamma Syviyö, joka on kilpaillut aikoinaan helpon B:n tasoista koulua ja muutaman kerran matalammissa esteluokissa. Hienokäytöksinen tamma on tallillaan varsinkin aloittelijoiden suosiossa, eikä varmasti sieltä lähde kulumallakaan. Tamma asustaa ratsastuskoulussa ja sitä käytetään säännöllisesti alkeis- ja talutustunneilla. Tamma on kuitenkin aiemminkin jo toiminut jalostuksessa, ja sillä onkin kolme varsaa jotka kaikki ovat menestyneet saroillaan mukavasti. 

 

Lyylin emänemänisä on 157cm korkea suomenhevosori Lohdutus, joka on komea näky kouluradoilla. Ori on aikoinaan kilpaillut vaativan tason koulussa, ja komean ulkonäkönsä ansiosta se onkin saanut ison fanilauman. Orilla on omat jekkunsa joita se toteuttaa mielialansa mukaan, mutta useimmiten ori on hyväkäytöksinen ja kuuliainen ratsastajansa alla. Orin kauniit ja mukavat askeleet ovat hienoa katsottavaa, ja näyttelyissäkin ori on kierrellyt. Oria on käytetty suomenhevosjalostuksessa ahkerasti, ja sillä onkin kymmenisen jälkeläistä. 

 

Lyylin emänemänemä on kaunis 160cm korkea suomenhevostamma Neilikka, joka on koulupainotteisena tammana kilpaillut ahkerasti helpon A:n tasoista koulua, mutta mielenvirkistykseksi omistaja käyttää tammaa myös matalammissa esteluokissa. Tammaa on valmentanut huippuvalmentaja N. Niinistö, joka todellakin sai tammasta esiin parhaat puolet. Tamma on käynyt ahkerasti myös näyttelyissä ja se on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Tammalla on viisi tunnettua jälkeläistä, joista muutama on menestynyt vaativankin tason koulussa.

(sukuselvityksen c: Meow)

IKÄÄNTYMINEN

Täysi-ikäinen,  4 vuotta - 19.05.2011 Oma
syntynyt 14.02.2011
1 vuotta - 03.04.2011
2 vuotta - 21.04.2011
3 vuotta - 04.05.2011
4 vuotta - 19.05.2011
5 vuotta - 12.10.2011
6 vuotta - 29.11.2011
7 vuotta - 16.01.2012
8 vuotta - 04.03.2012
9 vuotta - 21.04.2012
10 vuotta - 08.06.2012
11 vuotta - 26.07.2012

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

1h Puomit  

Vapaapäivä

Vapaapäivä

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: 

Koulussa pintelit kaikkiin jalkoihin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (42)

12.03.2011 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
13.03.2011 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
11.04.2011 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
14.04.2011 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
21.03.2011 KRJ kutsu, helppo a: 1/100
14.03.2011 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
21.04.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
24.04.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
25.05.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
28.05.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50

03.06.2011 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
07.06.2011 KRJ kutsu, helppo a: 7/50

12.07.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
01.10.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50 

  

  

05.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

07.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
19.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

20.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
21.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

23.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/60
22.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
28.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
01.12.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
05.12.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

18.12.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/40

05.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
03.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40
03.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50

  

10.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
12.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
13.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
14.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
23.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
24.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
18.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 1/60
30.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/60
29.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
 21.03.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60
25.03.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/60
26.03.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/60
10.04.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/60
11.04.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/60

 

PÄIVÄKIRJA

20.07.2012 Kouluvalmennus - valmentaja: Juel

Tänään pidin ensimmäisen kerran valmennusta Lyylille. Ram.'ia olin jo aiemmin valmentanut, mutta muiden hevosten selässä. Aloitimme tänään perusasioilla, vaikka tiesin hevosen osaavan paljon enemmän kun tänän siltä tullaisiin pyytämään. Halusin nähdä mitä tamma osaa. Aloitimme perusasioilla, asetuksilla ja taivutuksilla. Lyyli ravasi kauniisti kaula kaarella ja teki kiltisti kaiken mitä pyydettiin. Laukassa se aluksi hieman innostui, mutta Ram. sai sen hienosti rauhoittumaan ja keskittymään annettuihin tehtäviin. Teimme paljon pieniä laukkavoltteja ja Lyyli näytti kerrassaan upealta. Lopuksi teimme vielä hieman pohkeenväistöjä, jotka menivät mielestäni aivan nappiin. Muutaman kerran tamma hieman epäröi mitä pyydettiin, mutta ymmärsi pian käskyt. Käskin ratsukon ottaa pitkät ohjat ja käveleskellä loppukäynnit kaikessa rauhassa.

 

22.07.2012 Kouluvalmennus - valmentaja: Juel
Olin tullut Viehättävään valementamaan Ram.'ia ja Lyyliä. Olin hieman myöhässä aikataulusta ja ratsukko jo hieman kärsimättömänä odotteli minua kentällä. Ram. oli tehnyt jo jotain kouluvääntöjä odotellessaan minua, joten hevonen oli valmiiksi lämmitelty. Tänään päätin vaatia ratsukolta hieman enemmän ja tehtävänä olikin avo- ja sulkutaivutukset. Avotaivutuksissa tamma esiintyi edukseen ja teki hienosti työtä käskettyä. Sulkutaivutuksissa puolestaan se ei ollut ymmärtävinään aluksi lainkaan mitä siltä pyydettiin. Lyyli oli hermostua ratsastajan napakoista käskystä ja parin raipannapautuksen jälkeen se pukittelikin hieman. Ram. oli hermostua selässä, mutta neuvoin häntä rauhallisesti yrittämään ja käyttämään selkeitä apuja. Kesti hetken ennen kuin Lyyli rauhottui ja kuunteli ratsastajaansa. Pian yhteistyö jälleen pelasi ja sulkutaivutukset onnistuivat. Pyysin ratsukkoa ottamaan lopuksi pienet rentouttavat laukkaspurtit ja siirtymän loppuravien kautta käyntiin.

 

24.07.2012 Kouluvalmennus - valmentaja: Juel
Tänään valmennuksen aiheena oli siirtymiset. Aloitin tekemällä pienen radan, johon oli merkattu kohtia missä siirtyä askenlajista toiseen. Lyyli näytti olevan virtää täynnä, mutta sehän ei haittaisi lainkaan. Tosin ratsastajalla voisi olla enemmän työtä tamman kanssa. Lyyli ei malttanu kauaa seisoskella paikallaan ja ravissa tikitti eteenpäin minkä ehti. Ratsastajan hermoja koeteltiin tänään oikein urakalla. Hevonen ei malttanut kuunnella ja olisi vain puskenut eteenpäin kuin höyryveturi. Laukassa se innostui hieman kevittämään takamustaankin. Siirtymiset eivät tänään menneet aivan nappiin. Loppukäynneissä Lyyli käveli rennosti, kuin mitään virtapiikkiä ei olisi ollutkaan.

 

26.07.2012 Kouluvalmennus - valmentaja: Juel
Valmennuksen aiheena tänään oli laukanvaihdot ja lisäykset. Alkulämmittelyissä Lyyli toimi hienosti ja kuunteli ratsastajaa tarkkaavaisena. Lyyli kokosi itsensä kauniiseen muotoon ja taipui kauniisti volteilla. Lämmittelyjen jälkeen tehtiin muutamia lisäyksiä radanpoikki ravissa. Lyyli kulkikin upeaa lennokasta ravia. Seuraavaksi oli vuorossa harjoitus, jossa mentiin pitkää sivua lisätyssä ravissa ja lyhyttä pienessä kootussa ravissa. Tammalle oli välillä jäädä päälle kovempi vaihde, mutta pian se ymmärsi asian pointin ja teki kaiken muistin mukaan. Laukassa tehtiin kasikuviota kentällä ja siinä laukanvaihtoja. Aluksi käynnin kautta ja sen jälkeen suoraan laukasta. Laukanvaihdot onnistuivat hyvin. Lopuksi otettiin loppuravit ja käynnit pitkin ohjin.

 
Webdesign © 2011 Ram.