UNIMARJA HUI

NimiUnimarja HUI "Mira"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 159cm Koulutus Yleispainotteinen, Va B & 120cm
Syntymäaika 27.04.2012 Rekisterinumero VH12-018-0742
Hevonen on nyt 11 vuotias / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

KTK-III 17 + 18 + 16 + 17 = 68p
- Hyvät tyypit, lyhyehkö ryhdikäs kaula, piirteetön korkea säkä, hyvä ylälinja

SV-II rakenne 7, suku 8, käytöskoe 15, ratsastuskoe 7,3 + 5 (68.133%) = 42,3

 

07.03.2013, Hurmeen kisakeskus, +irto-SERT, pt: Peppi S. 

Jälkeläiset

09.12.2013 t. Sudenmarja HUI (Hurrikaani HUI)

16.10.2015 t. Viehättävän Kulomarja (Seljasaaren Kulo

12.01.2016 o. Viehättävän Unikko (Huvin Ukkonen)

© Huttis 

 

LUONNE

 Yleisesti Mira on näpsäkkä tamma hieman sähäkällä, mutta kuitenkin kiltillä luonteella varustettuna. Vauhtia tammalla on ja kärsivällisyys sillä ei ole aina ihan kohdallaan. Ratsuna Miralta löytyy upeat liikkeet kouluratsastukseen, kunhan sen vain saa käyttämään itseään, eikä vouhottamaan vauhdilla. Esteillä Mira on hyvä, vauhtia riittää nopeiden aikojen niittämiseen ja ponnistusvoimaakin löytyy. Hoidettavana tamma on hyväsydäminen ja ihmisrakas, ongelmana on vain kärsimättömyys, mikä näkyy esimerkiksi talutettaessa tarhaan tai kotiin. 

 

Hoidettaessa Mira on utelias ja välillä sähläämässä päänsä kanssa ihmettelemässä mitä sillä harjalla seuraavaksi tehdään. Tamma ei ole koskaan purrut tai potkinut, eikä muutenkaan ikinä näytä vihaista naamaa. Jokainen uskaltaa mennä harjaamaan, kunhan muistaa pistää tamman kiinni. Karsinassa Mira hyörii ja pyörii, ihmettelee mitä hoitaja tekee ja mielellään heittelee harjakorin harjat ympäriinsä. Energisen tamman kaviot nousevat hyvin, mutta jos putsaus jostain syystä pitkittyy, voi kärsivällisyys lopahtaa ja kavio tupsahtaa väkisin maahan. Satula ja suitset on tammalle helppo laittaa. Tämäkin energiapaketti väsyy joskus ja väsyneenä tamma onkin melkein ihanimmillaan. Ylimääräinen häärääminen jää ja tamma keskittyy nauttimaan hoidosta ja rapsutuksista.

 

Taluttaessa Mira voi varsinkin karsinassa lähdössä säätää ja lisätä vauhtia. Kannattaakin viedä Mira hevosista ensimmäisenä ulos, sillä kun se näkee muiden lähtevän, tulee sille vielä enemmän kiire. Tamman saa kyllä pidettyä hyvin käsissä napakoilla otteilla ja itsevarmuudella. Ei se kuitenkaan ihmisen päälle lähde. Jos lähdetään taluttamaan tammaa muualle kuin tallista tarhaan, voi vauhti aluksi tuntua, mutta kun tamma tajuaa, ettei se sinne tarhaan päässytkään, se rauhoittuu. 

 

Ratsuna Miralla ei ole ehkä mukavimmat askeleet istua mutta liikkeet näyttävät todella hyviltä. Alkuun kannattaa Miran kanssa hakea hyvä ohjastuntuma ja pidätteet läpi, niitä nimittäin tarvitsee. Reipasvauhtinen tamma kuuntelee herkästi pohjetta, mutta tarvitsee ne kuitenkin aina lähelle. Mira on yleispainotteinen, joten siltä onnistuu niin koulu kuin esteetkin. 

Kouluratsastuksessa Mira on hieno tamma, vaikkakin nopeutta joutuu joskus vähentämään runsaasti. Tämäkin kuitenkin onnistuu hyvien pidätteiden avulla ja tamma osaa kyllä ravata lähes paikoillaankin. Koululiikkeet Miralta onnistuu aina Vaativan B:n tasolle asti. Kärsimättömyys näkyy joskus kouluratsastuksessa, kun Mira ei jaksaisi viedä tehtävää loppuun asti ja pyrkii korjaamaan puutteensa vauhdilla. Uusien asioiden kanssa kannattaakin edetä pikku hiljaa ja vähän kerralla. Kun liikkeet ovat tutut, ei Miralla ole mitään ongelmaa niiden suorittamisessa. Mirasta löytyy myös hyviä Suomenhevosen piirteitä, kuten yhteistyöhaluisuus. Mira pyrkii miellyttämään ratsastajaansa ja se on rohkea. Miran kanssa ei tarvitse pelätä uudessakaan paikassa kummallisia asioita.

Esteratsastuksessa Mira loistaa. Sen nopeus ja ponnistusvoima ovat etu estekilpailuissa. Joskus nopeus on myös haitaksi ja nopeisiin käännöksiin kannattaa tamman menoa koota oikein reippaasti, muuten mennään ohi esteestä tai ylimeno on niin eksoottinen, että puomien tippumiselta ei voi välttyä. Maastossa Mira toimii hyvin. Mira nauttii ulkoilmasta ja meneekin mielellään rentoa letkeää käyntiä pitkillä maastolenkeillä. Tamman lemppareihin kuuluu myös pätkä reipasta laukkaa suoralla ja lähtisikin kilpailemaan muiden kanssa nopeudessa jos sen vain päästäisi.  

 

Muiden hevosten seurassa Mira viihtyy hyvin. Tammakavereiden kanssa on mukava viettää aikaa tarhassa. Joskus Mira saattaa olla ärhäkämpi muille tarhasta lähdössä, se nimittäin haluaa olla ensimmäinen. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Miralle kivoja kavereita, mutta Mira saa lääkärin ja kengittäjän  hermot välillä kireälle sähläämällä. 

SUKUSELVITYS

i Valveuni

  sh-o, 157cm, koulupainotus

  VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ I

ii  Ikuisuuskehrääjä

VIR MVA Ch, KTK-II

iii Pohjanoteeraus
iie Ilosanoma
ie Marine

VIR MVA Ch, KTK-II

iei Houkuttamato
iee Marinetta
e Rentun Lumimarja

  sh-t, 158cm, yleispainotus

  Champion

ei Konsti eii Konsta
eie Priima
ee Lumianna eei Yökyöpeli 
eee  Lumina 

 

Valveuni on komea musta suomenhevosori. Valluksi kutsuttu poika on 157cm korkea ja painotukseltaan koulupainotteinen. Luonteeltaan Vallu on hyvin tasainen ja yhteistyökykyinen. Vallun on kasvattanut Peppi S. Ori on kisannut kouluratsastuksessa 45 sijoitusta ja kouluratsastuksen laatuarvostelussa ori palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Myös näyttelykehässä Vallu on näkynyt ja tästä ori on palkittu VIR MVA Ch:lla. Ori on myös kantakirjattu hyvin tuloksin ja sen kaikki jälkeläiset ovat kelpuutettuja kantakirjaan. Poika palkittiin toisella palkinnolla.

 

Vallun isä, Ikuisuuskehrääjä on kouluratsastukseen ja valjakkoajoon painottunut hieno musta suomenhevosori, joka on saanut myös tunnustusta komeudestaan - ori on kantakirjattu KTK-II palkinnolla. Ikuisuuskehrääjä on myös napannut itselleen yli 40 KRJn alaista sijoitusta, ja menestynyt niinikään VVJn, ERJn kuin NJnkin alaisissa kilpailuissa. 157 senttisen orin on kasvattanut H. Annala ja sen omistaa PS. 

 

Pohjanoteeraus, eli Vallun isänisä ei ollut nimensä mukainen. Nimen ori sai kasvattajallaan, joka ei ollut tyytyväinen orivarsan syntymään - Pohjanoteerauksen emällä kun oli jo kolme orivarsaa, ja tammaa olisi kovasti toivottu linjan jatkajaksi. Ori myytiin jo melko nuorena eteenpäin kasvattajaltaan tulevaksi kisatykiksi. Pohjanoteeraus koulutettiin rautaisin ottein, ja siitä kehittyikin varsin kuuliainen ja ahkera nuori ratsu. Suomenhevosen osti kunnianhimoinen ratsastaja, joka kilpaili sillä menestyksekkäästi parhaimmillaan kansallisella tasolla. Mustaa Pohjanoteerausta käytettiin säästeliäästi jalostukseen, sillä se sai vain kymmenen jälkeläistä. 156 senttinen ori menehtyi kunnioitettavan korkeassa iässä 30-vuotiaana kotitallillaan. 

 

Isänemä Ilosanoma kilpaili nuorempana parhaimmillaan jopa vaativa A:n tasolla, eikä aivan huonolla menestykselläkään. Tamman kilpauran kohtaloksi koitui kuitenkin vamma, jonka se sai kaaduttuaan tarhassa. Jalka ei murtunut, mutta venähti pahoin, ja vaikka se saatiinkin pääosin kuntoon, ei Ilosanomasta ollut enää kovan tason kilparatsuksi. Tamman omistaja myi hevosen veljenpojalleen ensimmäiseksi ratsuksi. Huonotapainen veljenpoika ei ollut kiinnostunut hevosista, ja niiden avulla hänet yritettiin saada irrottautumaan jengistä, joka rötösteli ja teki ilkivaltaa. Vaikka poika ei aluksi piitannutkaan Ilosta yhtään, vähitellän hän tykästyi tammaan suuresti, ja harjoitteli tällä ratsastusta kevyesti niin, ettei tamman jalka haitannut treeniä. Ilosanoma sai kilpauransa jälkeen myös kolme varsaa. Säkäkorkeutta suomenhevoselta löytyi 155 senttimetriä. 

 

Vallun emä, J. Lindqvistin kasvattama Marine, on 161 senttinen tummanpunarautias suomenhevostamma, joka on Vallun isän Ikuisuuskehrääjän tavoin painottunut kouluratsastukseen sekä valjakkoajoon. Näyttelyissä ja helpon A:n tasolla kouluratsastuksessa menestynyt Marine on napannut KRJn alaisista kisoista hienot 48 sijoitusta. Tamman omistaa PS, ja Vallu on toistaiseksi sen ainoa jälkeläinen. 

 

Vallun emänisä Houkuttamaton on niin ikään Lindqvistien kasvatteja. Houkuttamattoman on tosin kasvattajanut Marinen kasvattajan J. Lindqvistin isä, Pekka Lindqvist. 162 senttinen ori on menestynyt hyvin valjakkoajossa ja kilpaillut myös jonkin verran kouluratsastuksessa. Luonteeltaan tämä ori oli erittäin ihmisystävällinen ja seurallinen tapaus, joskin toisinaan vähän turhan innokas ja sähläämiseen sortuva. Ratsuna ahkeraa ja yhteistyöhaluista, liinakkoa Houkuttamatonta käytettiin melko runsaasti jalostukseen - hienon rakenteiselta, I-palkinnolla kantakirjatulta orilta löytyy jälkeläisiä peräti viitisenkymmentä kappaletta, ja suurinosa niistä on menestynyt valjakkoajossa, koulukentillä ja myös näyttelyissä. Viisitoista Houkuttamattoman varsoista on kantakirjattu vähintään II-palkinnolla. 

 

Emänemällä Marinetalla ei ollut onnellinen alkutaival. Tamman emä menehtyi synnyttäessään kuudetta varsaansa, ja pieni varsa jäi aivan yksin. Kaikeksi onneksi tallin toinen tamma loi varsansa, ja hyväksyi Marinetan kasvatikseen. Kasvattaja kiintyi tammaan kovin, ja aikoi kouluttaa tästä tulevan, vaativan tason kouluratsun loistamaan radoille. Kaikki meni hyvin kunnes kasvattaja putosi pahoin toisen hevosen selästä ja halvaantui. Talli hevosineen myytiin, ja Marinetta joutui pahamaineiselle miehelle, jolla oli ennestään eläintenpitokielto. Tätä ei kuitenkaan konkurssikaupassa tarkistettu, ja tamma joutui kärsimään huonoista oloista vuosia. Todella nöyräksi ja araksi julman miehen luona kasvanut Marinetta sai viimein hyvän kodin, kun naapuri teki ilmoituksen eläinsuojeluviranomaisille. Tamma myytiin takaisin kasvattajalleen, ja tämän tytär teki tammasta sen, mitä isä oli aikonut - hienon kouluratsun. Muutaman vuoden kisauransa jälkeen 158 senttinen Marinetta siirtyi siitostammaksi, ja periytti kaikille viidelle jälkeläiselleen alkuperäistä, säyseää ja kilttiä luonnettaan. 

 

Rentun Lumimarja on kauniin värinen tumma suomenhevostamma. Korkeutta tammalla on 158cm ja se on painotukseltaan yleispainotteinen. Luonteeltaan tamma on kiltti, mutta hieman herkkä. Hoidettaessa Lumea saa harjata hellällä harjalla ja liian kovasta harjanvedosta vatsassa voi saada vastaansa piiskaa hännästä tai ikävän ilmeen Lumen naamalla. Ratsuna Lumen paras askellaji on laukka. Ravi tammalla on hieman lyhyttä, mutta tamma liikkuu hyvin pyöreänä ja tekee rehellisesti töitä. Kouluratsastuksessa tamma kilpailee edelleen ja tähtää kouluratsastuksen laatuarvosteluun. Näyttelyissäkin tamma on ollut ja sieltä palkintona Champion-arvonimi.

 

Rentun Lumimarjan isä on Konsti – komea, virtuaalitalli Fiktiossa asuva suomenhevosori. Konsti on koulupainotteinen, punarautias ori, jolta löytyy säkäkorkeutta 158 cm. Mikään pieni oripoika ei ole kyseessä, joskin rakenteeltaan ori on kohtalaisen kevyt ja näyttävä. Luonteeltaan Konsti on aikamoinen säheltäjä ja jopa itsepäinen hevonen, mutta erittäin fiksu ja kekseliäs. Se on aikamoinen taituri keksimään jos jonkinlaisia jekkuja hoitajilleen ja omistajilleen, mutta siitä huolimatta ori on kuitenkin kiltti. Ratsastaessa se on kohtalaisen haasteellinen, mutta kunhan sen saa innostumaan töistään, se varmasti tekee parhaansa. Kouluratsuna ori on kiertänyt kilparatoja suunnattoman paljon: startteja siltä löytyy varmasti satoja, mutta jo pelkästään sijoituksia kouluratsastuksesta 55. Jälkeläisiä orilla on tällä hetkellä neljä.

 

Konsta oli myös punarautias ja 158 cm korkea suomenhevosori – aivan kuten poikansa Konstikin. Tämä oripoika oli painottunut melko pitkälti koulu – ja esteratsastukseen, mutta vähäisestä kilpailumäärästään huolimatta se pärjäsi kisoissa mitä parhaiten. Se sijoittui useimmiten kilpailemissaan kilpailuissa, olipa kyse esteiden ylittämisestä tai koulukiekuroista. Konsta oli luonteeltaan erittäin eläväinen ja altistui helposti jos jonkinlaisille onnettomuuksille ja vahingoille. Jopa varsamaisen luonteen omaava ori olikin toisinaan harmaita hiuksia tuottava, sillä se ei tahtonut keskittyä tekemisiinsä juurikaan. Se koitui myös herran kohtaloksi, sillä Konsta jouduttiin lopettamaan sen loukatessa itsensä sen verran pahasti. Jälkeläisiä orille syntyi ainoastaan kaksi: yksi ori ja yksi tamma.

 

Priima taas oli varsinainen kilpakenttien kiituri. Tummanpunarautias, 152 cm korkea tamma kilpaili hyvin runsaasti koulu – ja esteradoilla, joissa se myös menestyi yksinkertaisesti sanottuna hyvin. Priima kilpaili jopa kansallisellakin tasolla menestyen, erityisesti kouluratsastuksen puolella paremmin. Se oli luonteeltaan aivan ihanteellinen ja mukava, ja sen kanssa tulivat kaikki toimeen. Se oli kiltti, rehellinen ja rauhallinen, mutta kuitenkin ratsastaessa eteepäinpyrkivä, kevyt ja reipas. Priima sai kolme varsaa, joista Konsti on ainoa ori. Ulkopuoliset orit olivat hieman tuntemattomampia suvultaan, kuten Priima itsekin, joten tästä syystä saatiin hienoa, uutta verta suomenhevosten sukuihin. Priima menehtyi ollessaan 21-vuotias vanhuuden tuomiin vaivoihin.  

   

Rentun Lumimarjan emä on kaunis Lumianna, Antero Korpilahden kasvattama suomenhevostamma. Lumianna on väriltään punarautias, säkäkorkeutta siltä löytyy 156 cm. Lumianna asuu virtuaalitalli Rentussa, omistajansa Pukin valvovan silmän alla. Lumianna on painotukseltaan yleispainotteinen, siltä onnistuu niin esteet kuin koulukin, ja onpa tamma kerännyt menestystä myös maastoesteradoilta. Tämä kaunis tamma on kerännyt myös näyttelyistä itselleen kaksi irtoSERTiä, joten kantakirjakelpoisuuskin on ansaittu. Luonteeltaan Lumianna on hellyydenkipeä, rauhallinen ja nöyrä. Se omaa hyvin tavallisia suomenhevosen piirteitä, ja onkin erittäin mukava käsiteltävä. Jälkeläisiä tammalla on vasta kaksi, mutta uskoisin, että se tulee vielä varsomaan elämänsä aikana. Lumianna on jo tähän mennessä palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla! 

 
Yökyepeli on musta, 157 cm korkea suomenhevosori. Näyttävä ori onkin saanut nimensä takuuvarmasti pimeiden öiden kauneudesta, ja itse orikin syntyi pimeänä talviyönä. Yökyepeli on täysin esteratsastukseen painottunut energinen ori, jolta löytyy kapasiteettia suurillekin esteradoille. Se on kilpaillut nuoresta lähtien hyvin aktiivisesti ja menestyksekkäästi, ja kilpailee edelleenkin tasaisen varmasti. Vaikka Yökyepeli on rakenteeltaan hyvin kevyt, se on pärjännyt näyttelyissä hienosti, omaahan se komean orileiman ja on kohtalaisen ratsutyyppinen rakenteeltaan. Kouluratsastuksessa ori ei ole milloinkaan pärjännyt, sillä sen keskittymiskyky ei tahdo riittää vaikeisiin kiemuroihin tai mutkiin. Vaikka se onkin notkea ja reipas, se on aina soveltunut paljon paremmin rataesteille. Orilta löytyy jo nyt yli kymmenkunta jälkeläistä.

 

Lumina oli punarautias, 155 cm korkea kisakonkari. Lumina on yleispainotteinen ja se on kilpaillut jo nuoreen ikäänsä nähden hyvin runsaasti niin koulu – kuin esteratsastusradoillakin. Tamma on kuitenkin pärjännyt huomattavasti paremmin kouluratsastuksen puolella, joskin esteiltäkin löytyy jokunen muutama sijoitus. Lumina syntyi aikoinaan ratsastuskoulun omistukseen, mutta tamman mahdollisuudet kilpakentille olivat sen verran suuret, että kasvattaja päätti myydä tamman kisaavaan ja aktiiviseen kotiin. Niinpä Lumina muutti suomenhevostallille Pohjois-Karjalaan, jossa se pääsikin kisaamaan runsaasti. Luonteeltaan se oli hieman äkäinen, mutta kuitenkin käsiteltävissä oleva tamma.

© i. & e. Ram, isän puoli yukitora, emän puoli Juli

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

1h Puomit  

Vapaapäivä

1h Esteet

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit kaikkiin jalkoihin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (42)

04.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
02.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
03.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
15.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/60
06.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 2/40
07.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 5/40
24.08.2012 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
18.08.2012 KRJ kutsu, helppo b: 4/50

 

05.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

18.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
20.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
22.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 7/60
08.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
28.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
14.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40

30.09.2012 KRJ kutsu, helppo a: 6/60

29.09.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60


02.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60

04.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
05.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
11.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

10.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
16.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 4/40
21.10.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 4/60


13.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/30
17.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
18.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 4/30
19.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/30
16.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
19.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
21.03.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
07.03.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/50


22.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
25.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
17.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
18.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
22.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
25.05.2013 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
27.05.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/40

 

27.06.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/40

04.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/70
15.07.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40


 

Esteratsastus (63)

18.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
22.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 5/30
15.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 5/50
03.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 6/50
02.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 4/50
01.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 4/50
29.09.2012 ERJ kutsu, 110cm: 3/40
02.10.2012 ERJ kutsu, 110cm: 4/40
18.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 4/40
12.10.2012 ERJ kutsu, 110cm: 7/50
15.10.2012 ERJ kutsu, 120cm: 3/50
24.10.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 120cm: 7/60
15.05.2013 ERJ kutsu, 120cm: 3/50
10.12.2013 ERJ kutsu, 110cm: 2/30
20.12.2013 ERJ Roscoff Sportponies, 120cm, 4/40
20.12.2013 ERJ Roscoff Sportponies, 120cm, 6/40
21.12.2013 ERJ Moondance, 110cm, 3/40
23.12.2013 ERJ Roscoff Sportponies, 120cm, 3/40
26.12.2013 ERJ Roscoff Sportponies, 120cm, 3/40
12.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 110cm, 2/47
14.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 120cm, 4/39
20.01.2014 ERJ Moondance, 120cm, 6/40
23.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 5/40
24.01.2014 ERJ Kilpailukeskus Ginger, 120cm, 4/50
24.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 1/30
26.01.2014 ERJ Sonic Warmbloods, 110cm, 5/30
26.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 6/40
29.01.2014 ERJ Joogin Suomenhevoset, 110cm, 4/40
03.02.2014 ERJ Huvitutti, 120cm, 4/40
03.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 1/30
05.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 2/30
06.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 3/30
07.02.2014 ERJ Graft Stallions, 120cm, 5/30
07.02.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 110cm, 5/30
09.02.2014 ERJ Joogin Suomalaiset, 110cm, 2/30
20.02.2014 ERJ Ponipallero, 120cm, 4/40
20.02.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 1/30
23.02.2014 ERJ Tuuliharja, 120cm, 6/50
04.03.2014 ERJ Silverlode, 110cm, 5/100
04.03.2014 ERJ Swift Stud, 110cm, 1/100
07.03.2014 ERJ Silverlode, 110cm, 3/100
09.03.2014 ERJ Swift Stud, 110cm, 3/100
12.03.2014 ERJ Silverlode, 110cm, 9/100
13.03.2014 ERJ Rajamäen Suomenhevoset, 110cm, 3/100
18.03.2014 ERJ Krofnock Ranch, 120cm, 2/30
28.03.2014 ERJ Krofnock Ranch, 120cm, 1/30
29.03.2014 ERJ Krofnock Ranch, 120cm, 4/30
18.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 3/30
19.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 1/30
21.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 1/30
22.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 4/30
23.04.2014 ERJ Fifth Bridge Ponies, 120cm, 4/30
23.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 4/30
23.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 2/30
24.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 4/30
24.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 4/30
25.04.2014 ERJ Blackwoods, 120cm, 2/30
06.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 4/30
15.02.2014 ERJ kutsu, 120cm: 6/50
12.03.2014 ERJ kutsu, 120cm: 3/40

 

PÄIVÄKIRJA

11.11.2013 Kouluvalmennus - valmentaja: Assi

Syksy vilautteli vielä viimeisiä lämpimiä kelejään, kun saavuin Viehättävään valmentamaan tulevan varsani emää. Muu talli tuntui olevan aikaisin aamusta vielä unessa, muttei valmennuksen ratsu Mira! Näyttävä ruunikko tamma pörhenteli kentällä alkuraveissa kaahottaen, ehkä hieman turhankin energisesti. Päädyimmekin ratsastajan kanssa siihen, että treenaisimme tänään taivutusten kautta kokoamista ja pidätteitä. Vaativan tason ratsukolle tehtävät eivät olleet uutta, mutta näinkin energisen ratsun kohdalla ei lisätreeni ollut pahasta. Avotaivutuksissa ainoana ongelmana oli alkuun Miran liika taipuminen, mikä kuitenkin korjautui sillä, että Ram muisti myös höllätä pohkeellaan taivutuksenkin aikana. Energiataso pysyi yllättävän kauan aivan huipussaan, kunnes tehtävään lisättiin selkeä kokoaminen ja temmon hidastus. Kun Mira joutui käyttämään kunnolla päätään miettiessään ratsastajansa apuja, hidastui vauhti itsestään ja molemmille jäi enemmän aikaa keskittymiseen. Lopputunnista Mira kulkikin todella pehmeästi ratsastajaansa kuunnellen, joten valmennus onnistui hienosti!

 

 

27.4.2012 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Viehättävässä koettiin iloisia tapahtumia, kun kesän ensimmäinen varsa syntyi vuoden tähän mennessä lämpimämpänä päivänä. Lumimarjan ja Valveunen jälkeläinen nimettiin vanhempiensa mukaan Unimarjaksi. Saimme kuitenkin pian huomata, ettei nimi koske tamman luonnetta, sillä Mira on kaikkea muuta paitsi unelias. ADHD:ksikin nimitetty varsa voi kuitenkin hyvin ja lääkärikin kävi antamassa sille terveen paperit! Ilolla odottamaan mitä vuodet meille tuovat.

Webdesign © 2011 Ram.