Viehättävän Muru

NimiViehättävän Muru "Muru" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
Skp & säkä Tamma & 156cm Koulutus Koulupainotteinen, Vaativa B
Syntymäaika 09.09.2013 Rekisterinumero VH13-018-1199
2 vuotta  9.11.2013, 4 vuotta 09.01.2014, 6 vuotta 09.3.2014 / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

SV-II, rakenne 7, suku 10, käytöskoe 10 = 27 

KTK-III 16 + 17 + 16 + 17 = 66p
- Melko hyvät tyypit, pyöreä vankka runko, hieman lihava, hentoluiset jalat.
- Piirteetön säkä, takanojoinen, etujalat sapelissa

Jälkeläiset

02.12.2015 o. Viehättävän Hämärä (Steekin Iltarusko)

07.12.2015 o. Viehättävän Manaus (Viehättävän Jalo-Liito)

09.01.2016 t. Viehättävän Hurmatar (Viehättävän Huijari)

© Tallin omaisuutta

LUONNE

Viehättävän Muru eli tutummin Muru on luonteeltaan oikea äidin kulta. Hyvät tavat ovat tammalla veressä varsinkin karsinassa. Ne kuitenkin unohtuvat pian liian kovaotteisen hoitajan kynsissä. Herkkäihoinen tamma ei siedä liian kovaa harjausta ja tällöin saattavat hampaat vilahtaa. Myöskään satulavyötä ei saa kiskaista liian kovin, tai voi joutua väistelemään hampaita. Kun tammalle on hellä ja kiltti, on sekin kiltti takaisin. Se antaa kavion helposti ja varusteet menevät hyvin päälle, kunhan muistaa olla hellä. Pesussakin Muru on kiltisti. Taluttaessa tamma tulee nätisti perässä, eikä yritä repiä itseään irti. Tarhasta sen saa kiinni helposti, mutta aina se ei viitsi kävellä portille asti.

 

Ratsuna Muru on hieman laiskanpuoleinen, mutta herkkä avuille. Jos osaa pyytää tamman heti liikkumaan reippaasti, se liikkuu kyllä. Kouluratsastuksessa Muru on erinomainen, sillä se on todella tasainen ja herkkä. Se ei lähde käsistä tai pelästy esimerkiksi tuomarin pillin vihellystä. Esteillä tammalla ei ole tarpeeksi aikaa voittavaa askelta, eikä halua mennä täysillä. Se hyppää hyvin mutta rauhassa, joten sopii erinomaisesti aloittelijoiden esteratsuksi. Maastossa Muru saattaa jopa hieman innostua laukkasuorilla, mutta muuten menee tasaisen rauhallisesti ja varmasti. Kilpailuissa Muru on rauhallinen ja varma. Sen kanssa ei todellakaan tarvitse jännittää ja aina tulee varmoja hyviä tuloksia. 

 

Eläinlääkäri ja kengittäjä toimivat Murun kanssa hellästi ja Murukin ymmärtää käyttäytyä aina hyvin, vaikka joskus eläinlääkärin käynti ei olekaan täysin kivuton. Muiden hevosten seurassa Muru mieluusti rapsuttelee kaveria ja syö yhdessä, mutta tappeluun se ei missään nimessä ala. Muru kyllä puolustaa itseään, mutta viihtyy toki alemmalla portaalla lauman järjestyksessä.

SUKUSELVITYS

i Aavan Konkari

  sh, 156cm, koulu

 SV-I, KTK-III

ii Viehättävän Rietas

  sh, 157cm, koulu

VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2

iii Riitamaan Ristinolla
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2 - Supreme
iie Fiktion Pipa
VIR MVA Ch, KTK II, KRJ-II, YLA1
ie Viehättävän Kaunotar
  sh, 151cm, koulu

  KTK-III, YLA2, KRL-III

iei  Viehättävän Viivakoodi
VIR MVA Ch - KTK II - KRJ I - YLA2
iee Moon Aavetar
ERJ-III
e Aavan Meeri
  sh, 156cm, koulu

  Ch, KTK-II

 

ei Mörkövaaran Rasmus

  sh, 157cm, koulu

 VIR MVA Ch, KTK I, KRJ I, YLA1, SLA I*

eii Lakean Tukkijätkä
VIR MVA Ch - KTK II - SLA I
eie Mörkövaaran Tähtisade

YLA2, KRJ-II, SLA-II

ee Raadelman Mussukka
  sh, 155cm, koulu

 Ch - KTK II - KRJ I - YLA2

eei Keinumäen Kosti
Ch, YLA2
eee Raadelman Ikimussu
KRJ II - YLA1

 

Isä Aavan Konkari on vielä nuori, mutta jo paljon kilpaillut ori. Aavan Konkari on 156cm korkea ja on painottunut kouluratsastukseen. Kouluratsastuksessa orin taso on Vaativa B ja sijoituksia sille on kertynyt upeat 42 kappaletta. Ori on jo nuorena hyvin palkittu ensimmäisellä palkinnolla varsojen laatuarvostelussa ja vanhempana se on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Hoitaessa ori on nätisti ja rentoutuu. Karri toimii hyvin koulussa, mutta esteitä se ei oikein tunnu ymmärtävän. Se on yleisesti helpohko ratsu, mutta vaatii paljon ratsastajaltaan loppupeleissä. Se liikkuu kyllä kiltisti eikä tiputa ketään alas, mutta esimerkiksi peräänantoon se tulee vain kun kaikki loksahtaa paikoilleen.

 

ii. Viehättävän Rietas on rautias suomenhevosori, joka on menestynyt todella hienosti. Ori on sijoittunut kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B 46 kertaa ja palkittu KRJ-I arvonimellä. Näyttelyissä se on myös menestynyt hyvin, palkintoina VIR MVA Ch-arvonimi sekä kantakirjauspalkinto KTK-II. Yleislaatuarvostelussa se on saanut myös 2 palkinnon. Riettaalla on neljä varsaa ja luonteeltaan ori on omistajansa sanojen mukaan todella energinen mutta samalla erityisen kiltti ja se rakastaa ihmisen seuraa. Ratsailta käsin ori on herkkä, kuuma ja säpäkkä.


iii Raadelman Ristinolla, niin ikään todella komea suomenhevosori. Luonteeltaan se on viisas herrasmies sekä reipas ratsu. Ori on palkittu myös VIR MVA Ch-arvonimellä, kantakirjattu II-palkinnolle sekä yleislaatuarvostelussa 2 palkittu. Vanhemmiltaan Ristinolla on perinyt menestyksen kouluradoille sijoittumalla 46 kertaa ja saavuttamalla KRJ-I palkinnon. Ristinolla on myös toiminut jalostuskäytössä ja sillä on seitsemän varsaa. Ori menehtyi 22.12.2012 kunnioitettavassa 29 vuoden iässä.

  

iie. VIR MVA Ch-palkittu Fiktion Pipa kaunis ja erittäin kiltti suomenhevostamma, joka on osoittanut kilparadoilla menestystä hienosti. Se on sijoittunut kouluratsastuksessa 51 kertaa ja saavuttanut KRJ-II palkinnon pistein 99. Kantakirjatilaisuudessa se on saanut II-palkinnon ja tämä neljän varsan saanut tamma on myös yleislaatuarvostelussa palkittu mahtavasti 1-palkinnolle. Tamma on periyttänyt kilttiä luonnetta myös jälkeläisilleen kilpailukapasiteetin ohella.

  

ie. Viehättävän Kaunotar on Aavan suomenhevosissa asuva 151 cm korkea tummanrautias tamma. Tamma on kantakirjattu III-palkinnolle ja yleislaatuarvostelussa se on yltänyt 2-palkinnolle. Luonteeltaan Tara on hieman epäluuloinen ja säikynkin hevosen maineen saanut, kuitenkin hyvin kiltti ja ennenkaikkea miellyttämisenhaluinen. Ratsailla se on hyvin perus suomenhevonen joka ei vaativalle tasolle taivu. Helppo A tasoinen tamma on kuitenkin sijoittunut kouluradoilla jopa 54 kertaa, joten ihan turha ratsu ei tämä tamma ole! Tara on saanut kolme varsaa ja se on 26 vuotiaana lopetettu vanhuuden vaivojen takia.

 

iei, Viehättävän Viivakoodi, VIR MVA Ch-palkittu suomenhevosori, jolta ei menestystä miltään saralta liiemmin puutu. Seitsemän jälkeläistä saanut ori on kantakirjattu II-palkinnolle ja sijoittunut niin kouluradoilla (42 sij) kuin esteilläkin (40 sij) mahtavasti. Luonteeltaan Viivakoodi kuuliainen ja perinyt emältään kivat askellajit. KRJ-I ja YLA-2 palkinnot saanut ori on kuollut 20.12.2012.

  

iee. Moon Aavetar on Moondancen suomenpienhevoskasvatti. 148cm korkea tamma on saanut viisi varsaa ja palkittu kahdella irtoSERTillä. Luonteeltaan se on omistajansa sanojen mukaan näpsäkkä ja rehellinen tamma ja se on mukava kaveri niin tallissa kuin ratsunakin. Kilparatsuna tamma on myös tehnyt hienon uran sijoittuen kouluradalla 41 kertaa ja esteillä niin ikään sijoittuen 41 kertaa.

 

 

Emä Aavan Meeri on kaunis 156cm korkea suomenhevostamma. Aavan Meeri, eli tutuille Meeri on koulupainotteinen ja kilpaillut tasolla vaativa B. Tamma onkin menestynyt upeasti kouluratsastuksessa ja saanut 41 sijoitusta. Myös upeasta ulkonäytöstään tamma on saanut tunnustusta näyttelymenestyksellä ja Champion arvonimellä. Lisäksi se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Luonteeltaan Meeri on kauniisti käyttäytyvä tamma, joka liikkuu nätisti ja hidastaa kun aloittelija meinaa pudota kyydistä. Tammalta löytyy kuitenkin se kakkosvaihde, jonka siitä saa irti kokeneempi ratsastaja.

 

Emänisä, Mörkövaaran Rasmus, on komea punarautias ori. Huimilla 85 pisteellä ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattu herrasmiehellä on korkeutta 157 senttiä. Ruunamaisen luonteen omaava ori on myös ansainnut näyttelyissä muotovalionarvon ja kilpaillut kouluratsastuksessa sijoittuen kymmeniä kertoja. Se on palkittu VSR:n rotunäyttelyissä I-palkinnolla lokakuussa 2011 sijoittuen luokassaan viidenneksi.

 

Emänisänisä ei jää komeudessa paljoakaan poikansa taakse. Lakean Tukkijätkä on toisen palkinnon kantakirjaori, väriltään punarautias ja korkeutta siltä löytyy 164 senttiä. Muotovalionarvon ansainnut, Jätkäksi kutsuttu ori on palkittu myös MSY-B- sekä MSY-P-arvonimillä. Hyväluonteisen herran meriittilistaan kuuluvat myös SLA I-, YLA 2- sekä KRJ I-palkinnot eli mikään turhanpantti tapaus ei ole kyseessä. Esimerkiksi suomenhevosten laatuarvostelun tulos jäi vain kaksi pistettä harvinaisesta tähtipalkinnosta joka tarkoittaa häikäisevän erinomaista.

 

Mörkövaaran Tähtisade eli Emänisänemä on vaaleanrautias ja 149-senttisellä säkäkorkeudellaan se ylittää juuri ja juuri pienhevosmittojen rajan. Tamma on palkittu niin SLA- YLA- kuin KRJ-laatuarvostelussakin toisella palkinnolla ja yleispainotteisena siltä löytyy kymmeniä sijoituksia niin ERJ- kuin KRJ-kilpailuistakin. Luonteeltaan Sateeksi kutsuttu tamma on hyväsydäminen ja rauhallinen – toki pilkettä tulee silti silmäkulmasta löytyä!

  

Emänemä, Raadelman Mussukka, oli kaunis ja hyvärakenteinen tamma. 155-senttinen tummanpunaraudikko on kantakirjattu toiselle palkinnolle 71 pisteellä ja palkittu champion-arvonimellä. Sen meriittilistasta löytyy myös KRJ I- sekä YLA 2-arvonimet. Luonteeltaan Mussukka oli nimensä mukainen, kiltti ja rauhallinen sekä hieman yhden ihmisen hevonen. Jälkeläisiä tamma jätti jälkeensä viisi kappaletta.

 

Emänemänisä, Keinumäen Kosti, oli rautias ori joka kasvoi 151 sentin korkeuteen asti. Näyttelyissä se palkittiin champion-arvonimellä ja Yleislaatuarvostelusta ori nappasi kakkospalkinnon.

 

Raadelman Ikimussu, emänemänemä, oli ruunikko tamma. 152-senttisen neitokaisen ansiot kouluratsastuskilpailuissa palkittiin KRJ II-arvonimellä ja Yleislaatuarvostelusta se sai hienosti arvostetun 1-palkinnon.

 

Emä ja Isä: © Ram.

Isän puolen © Naomi L.

Emän puolen © Niina

 

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1-2h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit   

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit takajalkoihin, esteillä suojat takajalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (41)

29.09.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
02.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
08.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
12.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/30
28.11.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50
01.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
03.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
04.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
05.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
06.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
16.12.2013 KRJ kutsu, vaativa b: 1/30
10.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
22.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
23.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/40

        

05.01.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 3/40
06.01.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 1/40
06.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/30
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
10.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/30
31.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
03.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
04.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
02.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
06.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50
08.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
10.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50
17.02.2014 KRJ kutsu, vaativa b: 5/30

10.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 1/40

   

17.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 1/40
21.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
13.03.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
13.03.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
20.03.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
22.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
28.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
05.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
28.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/40
05.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
10.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
12.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/40
13.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/40
 

PÄIVÄKIRJA

Webdesign © 2011 Ram.