RINSESSA HUI

RIP 2.5.2016

NimiRinsessa HUI "Sessa Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä
Skp & säkä Tamma & 158cm Koulutus Yleispainotteinen, Va B & 100cm
Syntymäaika 24.04.2011 Rekisterinumero VH11-018-0942
Hevosen ikääntyminen sivun alaosassa / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

VIR MVA Ch, myönnetty 00.03.2012
KTK III 16 + 17 + 18 + 17 = 67p 
- Hyvä tammaleima. Tyypillinen pää, pyöreä ylälinja, pitkä runko, hiukan pystyt vuohiset edessä.

KRJ-I 8 + 40 + 25 + 20 + 14 = 107 p

SLA-II 11 + 21 + 25 + 20 + 11 = 88 p

1. Ok leimat ja tyyppi (3p.) 

2. Ok pää, lyhyehkö kaula, ok säkä, jyrkähkö lapa (3p.)

3. Pitkä avorunko, laskeva lautanen (3p.) 

4. Käyrähkö kinner, ej pystyt vuohiset (2p.)

YLA1 26,5 (18+8,5) - 31 (21+10) - 17 - 15 - 7 = 96,5

Jälkeläisluokka C (22.1.2016)

ERJ III (7,5 + 40 + 22 + 10 + 7 = 86,5 p.) 


20.7.2011 Solo, +irtoSERT, Isla P.

20.7.2011 Aavan Suomenhevoset, BIS1, +irtoSERT, Anette N.

09.12.2011 Kärmeniemi, BIS2, +MVA-SERT, pt. Siiri K.

28.02.2012 Viehättävä BIS5 +MVA-SERT, pt. Peppi S.

Jälkeläiset

03.04.2013 t. Viehättävän Suvi-ilta (Steekin Iltarusko)

KTK-III, KRJ-I, KRJ 40 sijoitusta, ERJ 41 sijoitusta

29.10.2013 o. Viehättävän Huurre (Sirkkeen Hurma)

KTK-II, SV-I, KRJ 41 sijoitusta

10.02.2014 o. Viehättävän Ritari  (Metsäkartanon Harme)

KTK-III, KRJ 9 sijoitusta

18.10.2015 o. Viehättävän Vinssi (Seljasaaren Vipelo)

KTK-II

© Tallin omaisuutta

 

LUONNE

Hoitaessa Sessa seisoo rauhallisesti paikoillaan, vaikka aina se ei jaksaisi odottaa, että hoitaja saa harjattua ja hoidettua Sessan nätiksi. Sessa ei koskaan tahdo hoitajalleen mitään pahaa ja jos se tekee jotain pahaa, niin se tekee sen vahingossa tai tietämättömyyttään. Sessa ei erityisesti välitä harjauksesta, mutta ei vihaakaan sitä. Se seisoo vain kiltisti paikoillaan odottaen harjauksen päättymistä. Kaviot Sessa nostaa kiltisti puhdistettaviksi, eikä hangoittele yhtään vastaan. Suojien ja pinteleiden laitossa Sessa saattaa nostaa jalkojaan ilmaan, mutta kun työntää toiselta puolelta hieman, että Sessa laskee painon varmasti sille jalalle johon laitetaan pinteli tai suoja, niin se ymmärtää pitää jalkansa maassa. Satulan laitosta tamma ei kamalasti pidä. Se pyrkiikin väistelemään satulaa, joten Sessa kannattaa sitoa kiinni satulan laiton ajaksi. Kun satulan saa laskettua Sessan kaulalle josta sen saa helposti liutettua oikealle kohdalle, tamma rauhoittuu kun huomaa ettei se ollutkaan niin kamalaa. Satulavyön kiristyksessä Sessa saattaa myös liikkua levottomasti joten satulavyö kannattaa kiristää reikä kerrallaan. Kuolaimet Sessa ottaa innokkaasti suuhunsa, eikä kovin helposti tiputa niitä poiskaan. 

 

Taluttaessa Sessa tottelee hyvin. Se tulee mielellään taluttajan vauhtia, eikä pyri menemään kovempaa. Joskus tamma saattaa sortua kuitenkin kulkeman hitaammin ja laiskemmin kuin taluttaja. Sessa pyrkii aina vähän väliä syömään ruohoa, mutta silloin pitää taluttajan olla tuimana ja pitää Sessa aisoissa, ettei tamma saa tehtyä oman tahtonsa mukaan.

 

Ratsastettaessa Sessa on reipas ja innokas. Tammalta löytyy virtaa vaikka muille jakaa, eikä sen kunto lopu kesken. Sessa saattaa alkaa puuskuttamaan jos työtä on tehty kauan, mutta siltä ei koskaan lopu into. Sessa ei aina jaksaisi kuunnella, mutta kun pitää harjoitukset mielenkiintoisina ja työskentelee paljon saa Sessankin kuuntelemaan hienosti. Tamma yrittää joskus viskata päänsä kohti taivasta, ainakin esteillä, joten martingaalia on hyvä Sessan kanssa käyttää.
Kouluratsastus on Sessan mielestä joskus kivaa ja joskus ei. Se tekee mielellään asioita joita osaa hyvin, mutta jos avuista tulee ristiriitaisia tai kuviot menevät liian vaikeiksi tulee Sessalta vastaukseksi yleensä pukki. Sessa ymmärtää kyllä vaikeitakin liikkeitä kunhan käskyt tulevat napakasti ja selvästi. Sessan liikkeistä huomaa usein pientä kiirehtiväisyyttä, mutta pysäyttämällä Sessan saa rauhoittumaan. Käynti on matkaavoittavaa ja tasaista. Ravi on lennokasta ja melko pehmeää. Laukka on usein vauhdikasta ja tahdikasta. Laukannostoissa Sessa saattaa rynnätä eteenpäin vauhdikkaastikin, mutta nopeasti pidätteet tekemällä saa Sessan kuulolle ja hiljentämään vauhtiaan. Sessa asettuu hyvin molempiin suuntiin. Tosin oikea on sille hieman vaikeampi suunta.

 
Esteillä Sessa yleensä innostuu paljon, mutta tarpeeksi pidätteitä tekemällä saa tamman menon hiukan rauhoittumaan. Sessa kyllästyy pidätteisiin kuitenkin jossain vaiheessa, joten olisi hyvä, että tamma pääsisi päästelemään välillä täysillä muutaman askeleen. Se virkistää Sessan mieltä ja sen jälkeen se jaksaa taas keskittyä kunnolla. Esteelle tultaessa Sessa saattaa koittaa heittää päätään ylös, joten esteille kannattaa laittaa Sessalle martingaali. Tamma on nopea kääntymään ja on ketterä suomenhevonen. Se on innokas ja hyppäisi esteitä mielellään vaikka kuinka kauan. Sessa on rohkea esteillä, eikä pelkää liian lähelle tulevia esteitä tai sitä jos joutuu ponnistamaan huonosta kohtaa tai liian kaukaa. Sessa kieltää vain pakon edessä, eikä se koskaan väistä esteen sivuun jos ratsastaja muistaa pyytää sitä eteenpäin ja pitää ohjat kädessä. Sessan hyppyihin ei kannata lähteä liikaa mukaan, muuten tamma sekoaa itse ja sen jälkeen se vain loikkii esteiden ylitse, koska pitää siitä. Pukit kuuluvat Sessan mielestä myös ehdottomasti esteratsastuksen saloihin ja se tuo sen mielestä kivan piristyksen ratsastuksen iloon.
Maastossa Sessa tykkää kävellä rauhallisesti ja kuunnella maailman menoa ja linnun laulua. Sessa ei säikähtele olemattomia asioita itsekseen, eikä pahemmin mitään muutakaan. Sessa on liikennevarma, tosin isot rekka-autot saattavat hieman pelottaa neitiä. Sessa pitää rannalla polskuttamisesta, mutta ei kovinkaan usein uskalla mahaansa syvemmäs järveen.

 

Kuljetuksessa Sessa ei aina toimi hyvin, mutta joskus kiipeää traileriin kuin unelma. Se riippuu paljon päivästä. Huonoina päivinä se saattaa pelätä traileria, eikä halua mennä sisään kun taas hyvinä päivinä tamma kävelee leppoisasti traileriin sisälle. Jos Sessa lastataan melkein joka päivä se ei vastusta traileriin menoa huonoinakaan päivinä, mutta jos lastauskerroilla on paljon väliä niin se saattaa tehdä kaikkensa, ettei sen tarvitsisi mennä sisään traileriin.

 

Muiden hevosten seurassa Sessa on se kaikkien kaveri tyyppi, joka mielellään leikkisi ja laukkailisi tarhakavereiden kanssa kilpaa myös. Joskus toiset eivät jaksa melskata Sessan kanssa ja silloin se saattaa murjottaa hetkisen. Kohta se on kuitenkin taas hyvällä tuulella, eikä se sitten enään jaksa melskatakkaan. Muutaman laukkapyrähdyksen jälkeen kun Sessa on saanut päästellä isoimmat höyryt ulos, se yleensä rauhoittuu. Eläinlääkärin tarkastuksessa ja kengityksessä Sessa on yleensä helppo. Jos se kyllästyy kengitykseen niin siitä voi tulla melko hankala, jolloin se ei jaksaisi pitää kavioitaan ylhäällä, mutta usein pitää kaviot ylhäällä kun kengittäjä käskee tamman seisomaan paikoillaan. Eläinlääkärin kanssa tamma tulee myös ihan kivasti juttuun.

SUKUSELVITYS

i Ruljanssi HUI

  sh, 157cm, koulu ja este

  VIR MVA Ch

ii  Rasmus U

sh, 156cm, koulu ja este

VIR MVA Ch

iii Pesonen VOE

 VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ I

iie Salarakas KAT

   YLA2

ie Viehättävän Kuu-Jee

sh, 154cm, koulu ja este

Champion

iei  Kuu-Liito

 

iee Jeanne U

VIR MVA Ch, PRI-V, KTK-I, KRJ I, YLA2 

e Rimerilla HUI
  sh, cm, koulu ja este

  VIR MVA Ch

 

ei Riitamaan Ristinolla

  sh-o, 155cm 

 VIR MVA Ch, SER-V, YLA2

eii Raadelman Yksinolla

VIR MVA Ch, SUP-V, KTK I, KRJ I, 

ERJ II, SLA-I*, YLA1

eie Sateen Ruutina

VIR MVA Ch, SUP-V, KTK II, SLA I, YLA2

ee Tinakenkätyttö U

  sh-t,154cm

  VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1

eei Fiktion Niilo

-

eee Marjametsän Ensiaskel

VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III, KRJ-III

 

Isä Ruljanssi HUI on upea Viehättävän kasvatti. Anssiksi kutsuttu upea musta suomenhevos ori on kilpaillut paljon esteillä ja koulussa tasoilla Vaativa B ja 120cm. Kummastakin lajissa Anssi on sijoittunut upeasti. Luonteeltaan Anssi on mukava ori, hoitaessa oikea nallekarhu. Ratsuna ori osaa olla kinkkinen, mutta oikein ratsastettuna siitä irtoaa upeasti liikettä. Koulun ja esteiden lisäksi Anssi on kierrellyt näyttelyitä upeasti menestyen. MVA-sertit ovat tuleet hetimmiten kasaan ja niinpä pojalle onkin myönnetty VIR MVA Ch. Ruljanssi on vasta elämänsä alussa ja Sessa on sen ensimmäisiä varsoja. Anssista voimme siis tulevaisuudessa odottaa suuria!

    

Isän isä Rasmus U on uniruudun kasvatteja. Rasmus on jo näyttänyt kyntensä näyttelyissä ja haalinut itselleen helposti VIR MVA Ch:n. Anssi onkin perinyt isältään komean ulkomuodon ja Anssin isä Rasmus taas on perinyt sen isältään Pesoselta. Rasmus on kooltaan 156cm ja koulutukseltaan Vaativa A:n tasoinen ja esteitä tämä ihmeellisen taitava ori hyppää huimat 120 cm. Ori onkin kilpaillut paljon koulua, sekä esteitä ja nyt sillä on sijoitukset täynnä kummastakin lajista. Rasmus ei ole vielä käynyt kantakirjauksessa saatikaan lajiensa laatuarvosteluissa vrl:n puuttumisen takia. Ne ovat kuitenkin edessä. Rasmus on luonteeltaan ilkikurinen, mutta kuitenkin herrasmiesmäinen ori. Ratsastaessa Rasse energinen ja yhteistyöhaluinen. Rasmus on perinyt liikkeensä isältään ja se on näkynyt kilpailutuloksissa. Nämä liikkeet ovat periytyneet myös Anssille. 

 

Isoisoisä Pesonen VOE on hieno kantakirjattu ori, joka tulee varmasti niittämään vielä paljon kuuluisuutta. Repelle on myönnetty myös VIR MVA Ch ja hyvänä periyttäjänä on Anssikin saanut upean ulkomuodon. Pesonen on luonteeltaan persoonallinen naisten-naurattaja, hyvin orimainen. Lainaus orin sivuilta: "Menevästä ja vähät muista välittävästä olemuksestaan ori pyrkii usein kuitenkin miellyttämään hoitajaa, ratsastajaa ihan mitä vain mahdollisimman hyvin". Ratsastaessa se on temperamenttinen ja tulinen. Ratsastajalta on löydyttävä taitoa Repen kanssa. Lainaus: "Repe on herkkä suustaan ja siksi ei sovi kovakätisille laisinkaan. Poika on upealiikkeinen ori, josta parhaat puolet jaa puristettua ulos taidolla ja kärsivällisyydellä, mutta hyvää kannattaa odottaa". Orin kisamenestys on selvästi ollut huikea. Sillä on kilpailtu paljon ja sijoituksiakin kertynyt runsain mitoin niin kouluratsastuksesta kuin esteiltäkin. Orilla on ennen Rassea neljä varsaa ja lisääkin on varmaan vielä tulossa.

  
Virtuaalitalli Uniruudussa asustelee Anssin isäisännemä Salarakas KAT. Salla on 153 cm korkea Katvustossa kasvatettu hurmaava tamma. Sallalta löytyy arvostelumeriitti YLA2. Luonteeltaan Salla on höperö ja hieman kömpelö, se saattaa yhtäkkiä kompastua omiin jalkoihinsa kun haaveilee jostain ihan muusta. Salla kuulemma tykkää järjestää oman shownsa kaikilla mausteilla; ” Kerrankin katsojat saivat hyvät naurut kun helpon c'n ohjelman lämmityksissä kun tamma rupesi tekemään hieman hienompia liikkeitä..”. Tamma on myös riippuvainen muiden hevosten seurasta, jos Salla jää yksin tarhaan tai talliin, alkaa korvia vihlova hirnunta kavereiden löytämiseksi. Koulutustasoltaan tamma on vaativa B ja esteillä 120cm. Kisojakin Salalle on kertynyt vuosien varrella monia ja on monissa kisoissa sijoittunutkin ! Salarakkaan nykyinen omista on zane.

 

Isän emä Viehättävän Kuu-Jee on kaunis ruunikko suomenhevos tamma ja kooltaan 154cm. Viehättävän Kuu-Jee, eli tutummin "Kuje" on hyväsukuinen ja melko taitava tamma. Se on koulutukseltaan Helppo A:n ja 100cm tasoinen. Tamma on kilpaillutkin lähinnä koulua, mutta esteiden kisaaminen saatetaan aloittaa vähän vanhemmalla iällä muutamien varsojen jälkeen. Ihmisille tamma on luonteeltaan lempeä, mutta muita hevosia se saattaa pompotella ja haluaa olla lauman johtaja. Ratsuna Kuje on yhteistyöhaluinen, muttei anna mitään ihan ilmaiseksi. Ratsastajalta vaaditaan kärsivällisyyttä, mutta se palkitaan, kun Kuje antaa itsestään kaiken irti. Kuje toimiikin melkein ajatuksen voimalla ja pienillä avuilla. Liikettä tammalta löytyy. Kouluratsuna se onkin hyvin menestynyt ja saanut KRJ-CUP sijoituksenkin. Tamma on kasvatettu kotitallissaan, Viehättävässä.

 

Isän emän isä on Kuu-Liitto tuttujen kesken Liito. Tämä 31-vuotiaana kuollut suomenpienhevosori oli säkäkorkeudeltaan 147cm ja väriltään kauniin voikko. Liito oli luonteeltaan jörö, mutta fiksu ori. Koulupainotteinen ori kilpaili paljon kouluratsastuksessa, mutta sen lisäksi myös esteratsastuksessa sekä näyttelyissä. Tämä hyvin rakastettu ori sai myös kisauransa ohella viisi jälkeläistä. Liidon kasvatti Keinumäen Hevostalli ja sen omisti Raadelman Hevostila. Ori ei valitettavasti ole laatuarvosteluihin päässyt, mutta jos se olisi, se olisi saanut erittäin hyvät pisteet. Ori on ollut tasoltaan helppo B ja 80cm. 
   
Isän emän emä on kaunis Jeanne U. Anneksi kutsuttu tamma on kooltaan 157cm ja omistaa huumorintajuisen ja pirteän luonteen. Kouluratsastus kilpailuissa erittäin hyvin pärjännyt Anne on saanut KRJ I-palkinnon pistein 105. Annella on todella upea rakenne, mikä näkyy sen jälkeläisissäkin. Tamma on saanut monia muita palkintoja kuten YLA 2 pistein 138, SUPERIOR:in ensimmäisenä suomenhevosena, KTK-I pisteine 105 ja rotunäyttelystä LKV 1, I-palkinnon. Myös paljon näyttelykehiä kiertänyt tamma on saanut VIR MVA Ch-arvonimen. Komean kisauransa aikana Anne on saanut myös seitsemän jälkeläistä. Annen on kasvattanut zane Uniruudusta ja sen omistaa Viehättävä. Upealiikkeinen ja näköinen tamma ei enää ole jalostuskäytössä, vaan viettää eläkepäiviä rauhallisessa ja suuressa karsinassa Viehättävän eliittitallissa, jossa se saa asianmukaista kohtelua. 

   

 

Emän Rimerilla HUI on Viehättävän kasvatti. Rimerilla HUI eli Meri on kaunis suomenhevonen, joka kilpailee sekä koulussa että esteillä Helppoa A:ta ja 100cm. Näissä luokissa tamma onkin menestynyt todella hyvin hienoin sijoituksin. Luonteeltaan Meri on erittäin rehellinen, mutta myös vilkas suomenhevostamma. Ratsastuskilpailujen ohella Meri on käynyt useissa näyttelyissä ja tamma on menestynyt niissäkin loistavasti. Sille on myönnetty jopa VIR MVA Ch.

 

Emän isä VIR MVA Ch Riitamaan Ristinolla on 155cm korkea suomenhevosori, joka on menestynyt kouluratsastuksen parissa. Kouluratsastuksen parista sillä löytyykin yhteensä 46 sijoitusta ja se on löytänyt paikkansa usein BIS-kehästä ansaiten SERTejä. Ori on myös palkittu YLA2 ja SUP-V. Orin on kasvattanut Riitamaa ja se on syntynyt 26.3.2008.

 

Emän isän emä VIR MVA Ch Raadelman Yksinolla on menestynyt erittäin hyvin niin este-, kuin kouluratsastuksessakin. Ori onkin palkittu SUP-V, KTK I, KRJ I, ERJ II, SLA-I*, YLA1 ja se on kerännyt kouluratsastuksen parista 41 sijoitusta ja esteratsastuksen parista 36 sijoitusta. Nollan on kasvattanut Raadelman hevostila ja se on syntynyt 26.03.2007. Ori on kuollut 31-vuotiaana ja säkäkorkeutta siltä löytyi 150cm. 

 

VIR MVA Ch Sateen Ruutina, emän isänemä, oli 153cm korkea suomenhevostamma. Tamma syntyi 10.11.2007 ja se lopetettiin iän tuomiin vaivoihin 29.09.2009. Jälkeläisiä tamma jätti jälkeensä kuusi ja sen kasvattaja on Kati K. Ruu menestyi kouluratsastuksen parissa keräten 35 sijoitusta. Tamma on palkittu KTK-II, SLA-I ja YLA2.

 

Emän emä, VIR MVA Ch Tinakenkätyttö U on koulu- ja esteratsastuksessa menestynyt suomenhevostamma. Se on palkittu YLA1 ja se on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla. Säkäkorkeutta tammalta löytyy 154cm ja se syntyi 15.04.2008. Tiinan on kasvattanut Uniruutu ja koulutustasoltaan se yltää Vaativaan B:hen ja rataesteillä 110cm. Luonteeltaan Tiina on äkkipikainen ja kipakka tapaus.

 

Emänemänisä, Fiktion Niilo on Fiktion kasvattama suomenhevosori, joka on syntynyt 23.07.2009. Orilla ei ole erityistä mainittavaa meriiteistään, eikä se ole koko elämänsä aikana kilpaillut. Luonteeltaan Niilo on kuitenkin erittäin kuuliainen ja rehellinen. 

 

Emäemännemä, VIR MVA Ch Marjametsän Ensiaskel, on kilpaillut hyvin tuloksin niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Tamma on palkittu YLA1, KTK-III ja KRJ-III. Säkäkorkeutta siltä löytyy 155cm ja jälkeläisiä sillä on yhteensä viisi. Kikan on kasvattanut Marjametsä ja se on syntynyt 09.04.2007. Luonteeltaan Kikka on erittäin miellyttämishaluinen ja pirteä suomenhevostamma, joka ei jätä ketään kylmäksi. 

Isän puolen sukuselvitys (i., ie., ii.) © Ram.
Isän isän (isän+emä) sukuselvitys © Emma K.

Isän emän (isän+emän) sukuselvitys © Temu‏

Emän sukuselvitys © Ram.

Emän puolen sukuselvitys (c) Emmu

IKÄÄNTYMINEN

Täysi-ikäinen, 4v - 02.11.2011 VARL
syntynyt 24.04.2011
1 vuotta - 11.06.2011
2 vuotta - 29.07.2011
3 vuotta - 15.09.2011
4 vuotta - 02.11.2011
5 vuotta - 20.12.2011
6 vuotta - 06.02.2012
7 vuotta - 25.03.2012
8 vuotta - 12.05.2012
9 vuotta - 29.06.2012
10 vuotta - 16.08.2012
11 vuotta - 03.10.2012

KILPAILUT - Kouluratsastus (43)

    

24.05.2011 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
28.05.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50
26.05.2011 KRJ kutsu, helppo a: 3/50

31.05.2011 KRJ kutsu, helppo a: 1/50

24.05.2011 KRJ kutsu, kn special: 3/50

06.06.2011 KRJ kutsu, helppo b: 7/50

08.07.2011 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
 12.07.2011 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
15.09.2011 KRJ kutsu, helppo a: 1/40

14.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

16.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 4/50
17.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

 19.09.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50

18.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

23.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50 

 

    

23.11.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
22.12.2011 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
20.12.2011 KRJ kutsu, helppo a: 6/40

29.02.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
02.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
04.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 6/50

04.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 3/50

05.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 7/50
23.03.2011 KRJ kutsu, vaativa b: 2/50

26.03.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/60
08.04.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/60
10.04.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/60
02.04.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/60
14.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 4/30
 

 

  

15.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/30
09.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/40
14.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 3/60
16.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/60
22.05.2012 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
27.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 4/30
29.05.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40
01.06.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 7/60
03.06.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/60
01.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/40
03.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 6/40
06.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 2/40
05.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 5/50
06.08.2012 KRJ kutsu, vaativa b: 1/50

 

KILPAILUT - Esteratsastus (44)

  

05.06.2011 ERJ kutsu, 80cm: 5/50
03.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 7/50

18.09.2012 ERJ kutsu, 90cm: 2/30
12.10.2012 ERJ kutsu, 100cm: 5/50
10.10.2012 ERJ kutsu, 80cm: 2/60
11.10.2012 ERJ kutsu, 80cm: 7/60
14.10.2012 ERJ kutsu, 80cm: 4/60
22.10.2012 ERJ Koston S., 100cm: 4/60
20.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 2/40
21.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
24.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 3/40
27.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 1/40

31.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 3/40
01.01.2014 ERJ kutsu, 100cm: 6/40

06.01.2014 ERJ kutsu, 100cm: 4/40

  

13.02.2014 ERJ kutsu, 100cm: 7/50
30.03.2014 ERJ kutsu, 100cm: 4/40
24.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 3/40
27.12.2013 ERJ kutsu, 100cm: 1/40
11.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/30
13.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
16.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 5/30

 18.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 2/30
18.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 1/30

20.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 2/30
20.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
22.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 5/30

23.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/30
23.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 1/30

24.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/30

  
24.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 5/30
26.08.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/30
25.08.2015 ERJ kutsu, 90cm: 6/40
27.08.2015 ERJ kutsu, 90cm: 1/40
06.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 4/30
09.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 2/30
11.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 5/30

24.10.2015 ERJ kutsu, 100cm: 3/40
01.11.2015 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
03.11.2015 ERJ kutsu, 100cm: 4/40
17.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 5/40
18.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 1/40
20.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 5/40
23.10.2015 ERJ kutsu, 90cm: 2/40

PÄIVÄKIRJA

08.04.2013 Kouluvalmennus, valmentaja: Ada

Sessa oli mukavalla tuulella, mutta jäi vähän liian nopeaksi, etkä oikein pysynyt mukana. Alkuverkassakin jo tamma oli hirveän nopea, eikä oikein kuunnellut pidätteitäsi. Verkan jälkeen tamma alkoi toimia paremmin ja kuuntelikin jo pidätteet hitusen paremmin, kuin aiempaan verrattuna. Ensiksi aloitimme ihan perus pysähdyksillä käynnistä ja ravista. Kun tämä alkoi sujua, niin siirryttiin laukasta pysähdykseen. Kun tämäkin alkoi sujua siirryttiin pohkeenväistöihin eriaskellajeissa. Käynnissä Sessa kiirehti hieman turhia, mutta kyllä se sitten alkoi sujua. Raviväistöissäkin oli hieman samaa vikaa, mutta kyllä se siitä lähti rullaamaan. Lopuksi vielä muutaman kerran laukassa väistöt ja vapaasti loppuverkka. Valmennuksenne meni ihan hyvin. Muistathan, että jos hevonen on nopeana, niin et jää kiskomaan suusta, vaan pidättelet rauhassa.

 

06.04.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram.

Tänään Sessa sai vapaapäivän valmennusten lomassa. Aamulla tarkistin tamman hyvin vammojen varalta, sillä kovan treenin jälkeen voisi olla tullut jotakin. Sessa oli kuitenkin loistokunnossa. Annoin sille aamuruuat ja heinät. Parin tunnin kuluttua tarhasimme yhdessä hoitajien kanssa tammoja. Sessa vaikutti väsyneeltä, mutta innostui kun tajusi pääsevänsä ulos. Tarhassa Sessa ei kuitenkaan jaksanut riehua muiden mukana, vaan piehtaroi lämpimässä auringonpaisteessa muutaman kerran ja jatkoi sitten heinien syömistä. Iltapäivällä harjasin tamman vielä hyvin huomista valmennusta varten. Sessa lepuutteli jalkaansa ja taisi torkahtaakin harjauksen aikana. Vein tamman harjat pois ja ruokin kaikki hevoset vielä illalla. Lopulta olikin unten aika.

 

05.04.2013 kouluvalmennus, valmentaja Pautsu

Olin jo toista kertaa teitä valmentamassa ja olitte onneksi jo verrytelleet hyvän aikaa, ennen kuin tulin paikalle. Sessa meni valmiiksi hyvässä muodossa. Tänään ohjelmassa olisi askellajin sisällä muutoksia, koottua ja lisättyä ravia, käyntiä sekä laukkaa.

Aloitimme käynnissä ensin lisäämällä askeleen pituutta. Alkuun Sessa olisi halunnut lisätä vain vauhtia, mutta onneksi sait sen kuuntelemaan itseäsi paremmin. Kun lisätty käynti oli hyvä, kokosit sen. Nyt Sessa hidasti vauhtia. Pyysin sinua pitämään pohkeita enemmän lähellä lyhentäessäkin, ettei vain vauhti hidastu. Vauhdin pitäisikin pysyä samana. Korjasit tilanteen hyvin. Teimme saman ravissa. Ensin kokorataleikkaat lisätyssä ravissa. Sessa meinasi alkuun rikkoa laukalla, mutta kun lisäykset onnistuivat, ne olivat erittäin hyvät. Muista katsoa ettei Sessa katoa hyvästä ravin muodosta. Lisätty ja koottu laukka olivat aluksi hieman hankalat, kun Sessa innostui kunnolla ja olisi mieluummin laukannut kiitolaukkaa kootun laukan sijasta.

Nekin onnistuivat lopulta hienosti ja loppuraveissa oli taas hyvä ravi ja sait Sessakin rentoutumaan omalla olemuksellasi.

 

12.03.2013 kouluvalmennus, valmentaja: Pautsu.

Alkutunnista Sessa oli vähä hankalan oloinen, joten verryttelitte vielä hetken, ennen kuin aloitimme valmennuksen. Tämä pelastikin päivän, sillä kun aloitimme, Sessa kulki jo hyvin ratsastajansa alla. Teimme pohkeenväistöjä. Aloitimme keskihalkaisijalta ja siitä vuorotellen suuntaa vaihtaen pohkeenväistö kummallekin sivulle. Sessa reagoi aluksi hieman heikommin pohkeeseen ja käskin sinua käyttämään sitä vähän enemmän, niin että pohjeapu meni lopulta hyvin läpi ja Sessa väisti vaivattoman näköisesti. Toiseen suuntaan se oli ensin vähän vino, mutta korjasit sen hyvin liikkeen aikana suoraksi.

Teimme pohkeenväistöä myös suoralla uralla, joka sujui Sessalta hyvin. Laukka suoritettiin ympyrällä, niin että ensin siirsit tamman käyntiin, pohkeenväistöä ulospäin ja suoraan laukannosto. Sessa tuli hyvin nopeaksi ja kuuliaiseksi. Laukka oli kaiken kaikkiaan sujuvaa ja tamma kulki hyvässä muodossa. Loppuravissa Sessa kulki oikein hyvässä muodossa ja rentona. Meno näytti erittäin vaivattomalta!

   

13.2.2013 Päiväkirjamerkintä - Ram. 

Sessalle oli siunaantunut vapaapäivä. Rapsutin tammaa hetken, laitettuani sille ensin lämpimän loimen, joka pelastaisi sen pakkaselta. Tamma oli jo innoissaan, se pääsisi kavereiden kanssa ulos. Mennäänpäs sitten, tokaisin tammalle ja se seurasi minua narunpäässä niin reippaasti, että melkein jäin alle. - Rauhoituhan! Komensin ja tamma perässäni kävelin laitumelle. Sen kaverit tulisivat ihan pian perässä, joten odottelin tamman kanssa hetken aikaa, niin ettei sen tarvinnut olla yksin laitumella. Kun se viimein kirmasi innoissaan lumessa ystäviensä kanssa, lähdin muihin puuhiin. Illemmalla haimme tammat pois laitumelta ja Sessa oli muiden joukossa innoissaan sisälle pääsystä, ruoka-aika! Sisälle päästyämme otin Sessalta loimen pois ja pian se saikin jo iltaruokansa.

Webdesign © 2011 Ram.