Fiktion Unelma

NimiFiktion Unelma "Ulla"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Milja, Fiktio
Skp & säkä Tamma & 156cm Koulutus Koulupainotteinen, Helppo A
Syntymäaika 16.10.2013 Rekisterinumero VH13-018-1324
Hevonen on nyt 2 vuotta, 4 vuotta 16.02.2014, 5 vuotta 16.05.2014 / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit

VSN Champion (05/2016 haettu)

SV-I, rakenne 7, suku 10, käytöskoe 15 = 32 

KV-II Rakenne: 8 Käynti: 3 Ravi: 3 Laukka: 3 Lisäpisteet: 1 Ratsastettavuus: 2 Luonne: 5 Suku: 14
Yhteensä: 39p. 

KTK-III (66p. 05/2016)

 

06.02.2016 Harmonia, RCH 10p.

22.02.2016 Viehättävä, RCH 10p.

06.03.2016 Huvitutti, RCH 10p.

02.03.2016 Viehättävä, RCH 10p.

20.05.2016 Viehättävä, RCH 10p.

22.05.2016 Marcius, RCH 10p.

05.06.2016 Huvitutti, SW3 40p.

Jälkeläiset

06.01.2016  t. Viehättävän Runo  (Aavan Rommikola)

© Kasvattaja

LUONNE

Fiktion Unelma on Viehättävän tallin pikku niiskuneiti. Ulkomuodoltaan nätti tamma osaa olla vaativa hoidossaan. Sen herkkä hipiä vaatii hellää huolenpitoa, eikä karkealla piikkisualla kannata mennä lähellekkään. Tammalla on oma harjan selvitys aina aina harjakorissa, sillä tukkaan ei parane ilman sitä koskea. Tamma muistaa pitkään ne henkilöt, joiden hoidosta se ei ole nauttinut, joten sellainen voi odottaa Ullan olevan pylly ovea päin tullessaan sisään karsinaan. Jos tamman kanssa saa heti hyvät välit, ei mitään ongelmia hoidossa ole. Se jopa nauttii pehmeällä luonnonharjalla harjaamisesta. Tammaa kannattaa kiittää hellällä silittämisellä. Taputtaminen kaulalle saa aikaan vain tamman pelästymisen ja luottamuksen menettämisen.

 

Ratsuna Fiktion Unelma on oikea unelma. Se on erittäin herkkä ratsastaa ja tamma toimiikin lähes ajatuksesta. Istunnalla saa aikaan paljon ja koulutuomari ei huomaa minkäänlaista elettä ratsastajassa, kun tamma jo suorittaa kauniisti koululiikkeitä. Tamma onkin koulupainotteinen. Ullalle ei tarvitse koskaan suuttua, eikä sitä saakkaan potkia ponipohkeilla tai viuhaista raipalla. Ulla liikkuu aina pohkeesta eteen ja sen saa menemään lisättyä ravia pelkän istunnan voimalla. Myös suusta tamma on herkkä, joten kevyet kädet takaavat kauniin ja tasaisen muodon. Kovista käsistä tamma nakkelee päätään. Ulla onkin hyvin tammamainen eikä anna virheitä heti anteeksi. Tukastakaan ei kannata repiä kesken ratsastuksen, sillä siitä tamma luimistelee pitkään varmasti. Ullan hyvä tai huono olo ratsastajan käsittelyssä näkyy hyvin herkästi sen ilmeessä. Tasaisen ja hellän ratsastajan alla Ulla on erittäin yhteistyöhaluinen ja toimii upeasti kouluratsastuksessa. Maastossa tamma on varmajalkainen ja turvallinen ratsu.

 

Taluttaessa Ulla kulkee nätisti vierellä, eikä siitä tarvitse pitää kovinkaan kiinni. Kaikki ylimääräinen nykiminen ja repiminen riimunnarusta kannattaa jättää minimiin. Tarhasta Ullan saa helposti kiinni, mutta se ei aina jaksa könytä portille asti. Kuitenkin jäädessään viimeisenä tarhaan, se lopulta laahustaa portille. Muiden hevosten seurassa Ulla on nätisti, muttei siedä muilta kaltoin kohtelua. Se rapsuttelee mielellään kavereiden kanssa, mutta kovemmista otteista muut hevoset saavat kyllä tuta Ullan kaviosta. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Ulla käyttäytyy hyvin, vaikka toimenpiteet saattavat olla ikäviä. Ei Ulla niistä erityisesti pidäkään, mutta sietää pakon edessä.

SUKUSELVITYS

i Fiktion Uljas

sh-o, 151cm, punarautias

VVJ-I, KRJ-I, SLA-I, YLA2, jälkeläisluokka C

ii Muistoraunion Uupos

KTK-III, SLA-II, YLA2, KRJ-I, ERJ-III, VVJ-III

iii  FNS Eepos

VIR MVA Ch, KTK-I

iie Viljamäen Muskamaija
ie Fiktion Selja

KRJ-II, YLA2

iei VNA Julma   
iee Fiktion Sirla

KTK-III, SLA-I, YLA2, KRL II

e Rajattoman Sydänyö

sh-t, 158cm, kulomusta

SV-I, KRJ-I

ei  Milkan Joviaali

KRJ-I, YLA2, SLA-I

eii Fiktion Joosu 

KTK-III, SV-I, KRJ-I, YLA2

eie Kastanjetin Viola

SLA II, YLA2, ERJ-III, KRJ-I

ee Sarkasmin Routasydän  eei  Hämypuron Pekko
eee Sarkasmin Eloveena

 

i. Rautias, 151-senttinen Fiktion Uljas on helppo B/65cm/noviisi valjakko -tasoinen monitoimipeli, jolla on allaan yhteensä 93 sijoitusta (joista 3 CUP-sijoituksia) KRJ:n ja VVJ:n alaisista kilpailuista. Orimainen, hivenen tulinen Uljas nauttii rapsutuksista ja rakastaa yleisön edessä esiintymistä tehden mukana elävän yleisön edessä parempaa jälkeä kuin kotitreeneissä. Orin jalostusura on vasta alussa, sillä on nyt kaksi varsaa. 

 

ii. Muistoraunion Uupos, 150cm korkea punarautias ori, on oikea monitoimihevonen. Helppo B/100cm/vaativa valjakko -tasoinen ori taipuu moneen menoon, jonka meriittilista on pitkä ja vaikuttava; KTK-III, SLA-II, YLA2, KRJ-I, ERJ-III, VVJ-III. Monipuolisesti koulua, esteitä ja valjakkoa kisannut Uupo on kerännyt yhteensä 133 sijoitusta. 12 varsaa jättänyt Uupos on herkkä ja kuuliainen ratsu ja rehti, perinteinen suomenhevonen. 

 

iii. 146-senttinen voikko pienhevosori FNS Eepos on kiistatta komea, ja hevonen onkin saanut tunnustusta rakenteestaan VIR MVA Ch- ja KTK-I-palkinnoin. Monipuolinen yleishevonen on tasoltaan vaativa A/120cm, ja sen meriittilista on pitkä ja yhtä monipuolinen kuin ori itsekin; YLA2, SLA2, KRJ-I, KERJ-III ja VVJ II. Monipuolisesti vähän joka lajissa kisanneella Eetulla on 19 jälkeläistä. Ruoalle perso Eetu on oikea unelmaratsu, eikä orin luonnetta voi sen kommervenkeistä huolimatta muutenkaan moittia. 

 

iie. Yleispainotteinen Viljamäen Muskamaija on helppo A/70cm -tasoinen tamma. 150cm korkuinen rautias tamma on kisannut ainoastaan KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa helppo C - helppo A -luokissa keräten 30 sijoitusta. Fiksu ja ympäristöstään tosissaan kiinnostunut tamma on toimiva, pohkeen käytöstä tarkka ratsu. Viljamäen Muskamaijalla on ainakin kolme varsaa. 

 

ie. KRJ-II- ja YLA2- palkittu Fiktion Selja reipas, vekkulimainen keppostelija. Rohkean tamman ainoa, hivenen naurettava pelko olivat puut, joita se mielellään kartteli. 152cm korkuinen rautias tamma oli vaativa B/60cm -tasoinen kouluratsu, joka keräsi 50 sijoitusta helppo C - vaativa B -tasoisilta KRJ-koulukisoista. 17.02.2013 31-vuotiaana kuollut Selja ehti tehdä neljä varsaa. 

 

iei. VNA Julma oli komea KTK-III -palkittu voikko. 153cm korkuista oria kuvailtiin perus suomijuntiksi, josta kuitenkin löytyi myös omaa, uniikkia persoonallisuutta. Kantakirjapalkinnon lisäksi YLA2-palkittu ori oli vaativa A -tason kouluratsu, joka kilpauransa aikana keräsi useita sijoituksia. Valitettavasti VNA Julman sivut ovat kadonneet. VRL:n rekisteristä orilta löytyy neljä varsaa. 

 

iee. Vähän reilu 31-vuotiaaksi elänyt Fiktion Sirla saavutti korkean iän lisäksi lukuisia laatuarvostelupalkintoja ja meriittejä. 152cm korkuinn rautias kouluratsu on palkittu KTK-III-, SLA-I-, YLA2- ja KRL II- palkinnoilla. Tasoltaan rauhallinen, ihmisrakas ja kaikin puolin mutkaton tamma oli vaativa B/60cm, ja kilpauransa 53 sijoitusta sekä yhden CUP-sijoituksen tamma hankkikin helppo C - vaativa B -kouluradoilta. 20.07.2011 kuolleella tammalla on kolme jälkeläistä. 

 

 

e. Kulomusta Rajattoman Sydänyö, 158cm korkea söpöläinen, on SV-I -palkittu helppo A/65cm -tasoinen sydänkäpynen. Rakastettavaluontoinen tamma on todellinen haliponi, joka rakastaa hoidettavana olemista. Ratsastettaessa tamma saattaa ryhtyä kyttääjäksi, oli oikeasti pelottavia asioita lähistöllä tai ei. 47 KRJ-sijoitusta helppo C - helppo A -väliltä kerännyt tamma on ehtinyt tehdä kaksi varsaa.

 

ei. Milkan Joviaali (157cm, kulomusta) on helppo A/75cm -tasoinen lupsakka suomenhevosori. KRJ-I- ja YLA2-palkittu Allu on hyväntahtoinen ja luotettava kaveri, joka kuitenkin pelkää autoja ja opoja, vaikkei meinaa mistään muusta hätkähtää. Ainoastaan kouluratsastuksessa helppo C - helppo A -luokkavälillä kisannut Allu on kerännyt 58 KRJ-sijoitusta ja yhden CUP-sijoituksen. Allulla on tällä hetkellä viisi varsaa. 

 

eii. Musta, komea kouluori Fiktion Joosu on moneen kertaan palkittu hurmuri. 154-senttisellä helppo A -tason kouluratsulla on pitkä meriittilista; KTK-III, SV-I, KRJ-I ja YLA2. Kuuden varsan isä kisasi pitkän uran kouluradoilla, KRJ-sijoituksia orilla on 57 ja yksi CUP-sijoitus siihen päälle. Helppo C - Helppo A -luokissa kisannut Joosu vauhdikas, virikkeitä vaativa persoona josta löytyi taitoa ja näyttävyyttä, mikäli herran hermot sallivat sen esiinkaivamisen. Joosu kuoli parikymppisenä 09.05.2012. 

 

eie. Moneen kertaan palkittu (SLA II, YLA2, ERJ-III, KRJ-I) kaunokainen, Kastanjetin Viola, oli yleispainotteinen monitoimihevonen. Helppo B / 100cm -tasoinen Viola kisasi hyvällä menestyksellä niin koulua kuin esteitä; helppo C - helppo B -koululuokista sijoituksia kertyi 43, 50cm-100cm -esteradoilta taas 53. Seitsemän varsan emä oli rauhallinen, rakastettava luottotamma, jonka ratsastettaessa keskittyi ilman herättelytoimenpiteitä maisemamatkailuun. Viola menehtyi 28.01.2013 27-vuotiaana. 

 

ee. 159-senttinen, rautias koulutamma Sarkasmin Routasydän eli Reena oli vaativa A -tasoinen koulutamma, joka on näyttänyt kyntensä kouluaitojen sisäpuolella. Vaativa B - vaativa A -tasoilla kilpailleella Reenalla on 56 KRJ-sijoitusta. Kovakuorinen tamma osasi olla tulta ja tappuraa, vaikkei mikään ilkeäluontoinen olekaan. Reena vain vaati ihmisen joka piti sen liikkeessä ja poissa pahanteosta. 22.5.2013 kuolleella tammalla on vain yksi jälkeläinen. 

 

eei. Hämypuron Pekko oli helppo A -tason kouluratsu. Punaruunikko, 157cm korkuinen herra oli kiltti ja utelias, rohkea ja rehellinen ratsu - oikein klassinen suomenhevonen. Komealla orilla on takanaan komea kouluratsun ura, sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista löytyy 37, jotka on kisattu helppo C - helppo A -välillä. Kolme jälkeläistä jättänyt ori lopetettiin jalkavaivojn vuoksi 20.9.2009 Pekon ollessa 17-vuotias. 

 

eee. 160cm korkea ruunikko suomenhevostamma Sarkasmin Eloveena eli Venni oli koulupainotteinen ratsutamma. Vähän kisanneelta tammalta löytyy muutama KRJ-kisatulos helppo C - vaativa B -väliltä, vaikka Vennin koulutustasoksi olikin merkitty vain helppo A. Kolme varsaa tehnyt Venni oli vauhdikas, koko ajan menossa oleva tamma, jonka piti koko ajan saada tehdä jotakin tai olla menossa.

© Lissu T.

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

1h Esteet/puomit  

Vapaapäivä

Vapaapäivä

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: 

Koulussa pintelit kaikkiin jalkoihin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (43)

01.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
05.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
07.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
09.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
06.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
07.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
08.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
09.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
27.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 2/40
28.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 2/40
11.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
25.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/30
26.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/30
02.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
31.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50

 

     

05.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
07.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
11.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
13.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
04.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
07.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
10.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
19.02.2014 KRJ kutsu, helppo c: 1/30
13.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/30
07.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/40
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 6/50
14.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50

    

08.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
16.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
23.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
13.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 6/40
14.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/40
28.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
22.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
23.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
09.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
10.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
11.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 3/50
13.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
30.03.2014 KRJ kutsu, helppo a: 5/40
05.04.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/40

PÄIVÄKIRJA & VALMENNUKSET

-
Webdesign © 2011 Ram.