Viehättävän Vanilja

NimiViehättävän Vanilja "Vanilja"  Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenpienhevonen Kasvattaja Viehättävä, Ram. VRL-02286 
Skp & säkä Tamma & 146cm Koulutus Yleispainotteinen, He A & 100cm
Syntymäaika 10.09.2013 Rekisterinumero VH13-018-1200
Hevonen on nyt 10 vuotias / tämä on virtuaalihevonen

 

Meriitit & näyttelyt

KTK-III 18 + 16 + 17 + 17 = 68p 

- Piirteetön säkä, pysty edestä - Hieman alakaulainen
SV-I, rakenne 8, suku 10, käytöskoe 15, ratsastuskoe 8 + 5 (67.267%) = 45 

Jälkeläiset

30.09.2015 t. Viehättävän Tulilja (Tulisalama HUI)

18.10.2015 t. Viehättävän Orkidea (Riiviöiden Ooppeli)

10.01.2016 t. Viehättävän Tulisuudelma (Tulisalama HUI)

 

© Elisa P.

 

LUONNE

Viehättävän Vanilja eli Vanilja on tallin eloisin ja leikkisin tapaus. Erittäin kiltillä tammalla on paljon energiaa, jota se saattaa purkaa esimerkiksi karsinasta karkaamiseen. Tamma tekee metkujaan kuitenkin lempeällä mielellä ja karkumatkat päätyvätkin usein heinäkasalle tai kaurakupille. Vaniljan kanssa uskaltaa touhuta kuka tahansa ja tamma rakastaakin lapsia ja niiden antamaa huomiota. Se ei koskaan pure tai potki, eikä tallaa tahallaan kenenkään päälle. Se kuitenkin mielellään esim kääntää harjakorin ylösalaisin tutkiessaan mitä sieltä mahtaakin löytyä. Veikeä tamma onkin tallin suosikkeja sympaattisuudellaan ja eloisuudellaan. Hoitaessa se on siis helppo, kunhan pitää kaiken mielenkiintoisen karsinan ulkopuolella. Pesussa tamma roiskuttelee mielellään vettä hoitajankin niskoille.

 

Ratsuna Vanilja on jokaisen aloittelijan suosiossa helppoudellaan, mutta myös opettavuudellaan. Tamma antaa anteeksi kaikki virheet, mutta ei anna mitään ihan ilmaiseksikaan. Ratsastaja saattaa löytää itsensä keskeltä kenttää, jos ei ole hereillä ja ohjaa. Kokeneemmalla ratsastajalla voi Vaniljassa huomata heti eron. Se terästäytyy ja muuttuu kovin tärkeäksi. Lyhyt pehmeä ravi muuttuu heti isommaksi ja tamma rupeaa toimimaan paremmin takaa. Esteillä se on myös helppo harjoittelu heppa, mutta menee myös kovaa ja korkealta kokoisekseen. Kilpailuissa tamman tärkeys vain kasvaa ja joskus sitä saa rauhoitella pysymään nahoissaan. Vanilja on kaikin puolin reipas ratsu, eikä sitä tarvitse koskaan pyytää kahdesti. Maastossa Vaniljan mielestä pitäisi tutkia kaikki paikat ja tällöin saakin ehkä pyytää sitä pysymään reitillä.

 

Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Vanilja on helppo, mutta tutkii mielellään kaikki eläinlääkärin vehkeet, joten tarkkana saa olla. Tarhassa tamma härnää ja temmeltää kavereiden kanssa muiden väsymiseen asti. Vanilja itse mielellään leikkisi koko päivän, kuin vain olla möllöttäisi. Jos sillä tulee tylsää, voi se taas yrittää pois tylsästä aitauksesta. Vaniljan tarhan portti kannattaakin pistää kunnolla kiinni ja pari riimunnarua solmulle sen ympärille. 

SUKUSELVITYS

i Harhakuva HUI

  sph-o, 144cm 

  KTK-II, SV-I

ii Hurrikaani HUI

  Champion, KTK-II

iii Tornado HUI

VIR MVA Ch, Ch-M, KTK-I, KRJ I, SV-I

iie Unilla HUI

Ch, Ch-M, SV-I, KTK-II

ie Platina HUI

SV-II

iei Koistilan Vompatti

 VIR MVA Ch, KTK-II

iee Pissaliisa HUI

VIR MVA Ch, CH-M, SV-I, KTK-III

e Viehättävän Valeria

  sph-t, 145cm 

  KTK-II, SV-I

ei Hamppuheebo HUI

  sph-o, 148cm 

  VIR MVA Ch, KTK-III

eii Pikantin Huimatuuli

  Champion, ERJ II, YLA2

eie Siljan Kassialma

  KTK-III

ee Siljan Satumörkö

  sph-t, 147cm 

  Ch, KTK-II

eei Siljan Mörköpeikko
eee Siljan Mörköpettiina
 

Isä Harhakuva HUI on nuori suomenpienhevosori, jolla on säkää 144cm. Harhakuva HUI on rakenteeltaan upea ja se onkin jo kantakirjattu toisella palkinnolla. Ori kilpailee kouluratsastuksessa ja se onkin saanut upean määrän sijoituksia. Luonteeltaan Harhakuva HUI eli Harri on hoitaessa helppo ori, mutta ratsastuksessa joskus liiankin reipas. Ori on saanut näyttelyistä yhden BIS2 sijan ja jatkaa varmasti näyttelyissä menestymistä tulevaisuudessa. Ori on ollut varsojen laatuarvostelussa ja ansainnut SV-I palkinnon.

 

Isänisä Hurrikaani HUI on upearakenteinen suomenpienhevosori. Säkä Rikulla on 143cm ja väriltään se on rautias. Ori kilpailee näyttelyissä ja kouluratsastuksessa ja onkin upeasti kerännyt sijoituksia kummassakin lajissa. Luonteeltaan ori on vanhempiensa tapaan kiltti ja hyvä työkaveri, jolla on kuitenkin pilkettä silmäkulmassa. Tulevaisuudessa orin kanssa tähdätään vielä kouluratsastuksen kilpailuihin, näyttelymenestykseen ja lajin laatuarvosteluun, sekä kantakirjaan.

 

Isänisänisä Tornado HUI on hienosti menestynyt suomenpienhevosori. 140cm korkea poika on luonteeltaan tämä veijari on satunnaisesta keppostelustaan huolimatta hyvin kiltti ja ihmisystävällinen hevonen, jonka kanssa on mukava työskennellä. Varsinkin ratsastaessa ori on erittäin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen, ja työskentelee erittäin ahkerasti.  Roni on koulupainotteinen ja koulutukseltaan vaativan b:n tasoinen. Tällä tasolla Roni onkin menestynyt huomattavan hyvin. Roni on saanut tunnustusta myös upeasta rakenteesta VIR MVA Ch arvonimellä, sekä nuorempana Ch-M arvonimellä. Roni on palkittu myös SV-I:llä. 

 

Isänisänemä Unilla HUI on kaunis rautias suomenpienhevostamma. 140cm säkäkorkeudeltaan oleva tamma on luonteeltaan virkeä ja energinen. Tamma on ystävällisen ja kiltin, mutta toisinaan sähläämiseen sortuva neiti. Nilla on myös ahkera ja lahjakas kouluratsu, joka viihtyy ihmisten seurassa ja nauttii näiden kanssa työskentelystä. Nillan laji on kouluratsastus ja se on koulutettu helpon a:n tasolle. Nilla on kilpaillutkin paljon koulua ja sijoittunut paljon. Tamma on saanut tunnustusta myös rakenteestaan, varsana Ch-M arvonimellä ja aikuisena VIR MVA Ch arvonimellä.  Varana tammalle on myönnetty myös SV-I.

 

Isänemä Platina HUI on kaunis nuori suomenpienhevos-tamma. Säkää tällä tummalla tammalla on 140cm. Platina HUI on luonteeltaan hieman sähäkkä, mutta loppujen lopuksi ihana suomenhevonen. Liikettä löytyy, kuten vanhemmiltaankin. Platina HUI on koulupainotteinen ja kilpailee tasolla Helppo A. Kouluratsastuksen lisäksi Platinaa nähdään näyttelykehissä ja tulevaisuudessa myös kantakirjattavana. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös laatuarvostelut ja useampi jälkeläinen. 

 

Isänemänisä Koistilan Vompatti on komea musta suomenpienhevosori. Säkää komistuksella on 145cm. Koistilan Vompatti on luonteeltaan hieman itseppäinen ja ratsastaessa ori voi aluksi tuntua tahmealta, mutta herättelyn jälkeen pojasta irtoaa upeaa liikettä. Vompo on yleispainotteinen ja se on koulutettu Helppoon A:han ja 100cm.  Näistä tasoista Vompolla onkin paljon hyviä kisatuloksia. Näyttelyissäkin Vompo on pärjännyt upeasti ja saanut monta MVA-SERTiä. 

  

Isänemänemä Pissaliisa HUI on kaunis tumma suomenpienhevos tamma. Säkäkorkeutta tammalla on 138cm. Lissu on luonteeltaan nimensä veroinen, tamma rakastaa ja vaatii huomiota itselleen. Ratsuna tammalla on hyvät liikkeet, mutta ratsastajan kannattaa olla tarkkana, sillä Lissu säätää helposti omiaan. Kun sen saa keskittymään kunnolla, tulee esille tamman hyvät puolet ja taidot koulun puolella. Kouluratsastukseen painottunut Lissu onkin koulutettu Helppo A tasoiseksi. Tamman hyvästä rakenteesta kertovat useat palkinnot. Jo varsana tamma palkittiin Ch-M arvonimellä ja sai SV-I. Vanhemmaksi tultuaan Lissu on saavuttanut VIR MVA Ch arvonimen. Lissulla on myös paljon sijoituksia kouluratsastuksessa.

 © Ram.

 

Emä Viehättävän Valeria on upea suomenpienhevostamma. Säkää tammalla on 145cm ja se on painotukseltaan koulupainotteinen. Kouluratsastuksesta se onkin saanut upean määrän sijoituksia jopa 57 kappaletta. Lisäksi tamma on palkittu varsojen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Luonteeltaan Valeria on lempeä ja rakastettava tamma hoitaessa. Ratsuna se on hieman hidas, mutta nopeilla alkuverryttelyillä sen saa kuuntelemaan ja menemään reippaasti koko tunnin.

© Ram.

 

Emänisä Hamppuheebo HUI on komea suomenpienhevosori. Säkää tällä tumman värisellä pojalla on 148cm ja painotukseltaan se on yleispainotteinen. Esteillä loikkaa löytyy 100cm ja koululla taitoa helppoon A:han asti. Hyvän ulkonäkönsä vuoksi Hasse on palkittu VIR MVA Ch arvonimellä, sekä kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan ori on erittäin orimainen ja itsepäinen. Se antaa kuulua itsestään vähän väliä, eikä siedä jäädessään kakkossijalle huomiossa. Se ei myöskään ole helpoin käsiteltävä, vaan testailee aika lailla. Kunhan orille vain asettaa rajansa, saa sen toimimaan ihan okei.  © Ram.

 

Emänisänisä, Pikantin Huimatuuli on kimo suomenpienhevosori. Huimaksi kutsutulla orilla on säkää 147cm ja orilla on hyvä rakenne, josta kertoo sen saama champion. Huima koulutukseltaan vaativa b ja hyppää 110cm. Ori on kilpaillut paljon kummassakin lajissa ja ERJ:n laatuarvostelusta se on saanut toisen palkinnon. Kouluratsastuksen laatuarvostelu on orilla vielä edessä. Lisäksi Huima on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Huiman on kasvattanut Pikantti ja ori asuu tällä hetkellä Viehättävässä. Huimalla on 8 varsaa, eikä se näillä näkymin ole enää tarjolla siitokseen. Huima on ollut haluttu ori jalostuksessa sen suvun ja menestyksen takia. Myös orin väri on hyvin houkutteleva. Luonteeltaan ori on rauhallinen, mutta samaan aikaan myös ruutitynnyri. Hoitotilanteissa ori on rauhallinen ja kiltti. Ratsuna vaativa ja energinen, mutta kärsivällisellä ratsastajalla oikein upea ja sulavaliikkeinen ori.  © Ram.

  

Emänisänemä Siljan Kassialma on kaunis rautias 157cm korkea tamma. Alma asuu Viehättävässä ja sen on kasvattanut Decne. Luonteeltaan tamma on temperamenttinen ja persoonallinen. Ratsuna tamma kokeilee ratsastajaansa olemalla aluksi laiska, mutta terävillä avuilla sen saa hereille ja liikettäkin löytyy. Alma on yleispainotteinen ja on kisannut paljon esteitä ja koulua, sekä sijoittunut upeasti molemmissa lajeissa. Varsoja Almalla on neljä. © Emmi N.

 

Emänemä Siljan Satumörkö on kaunis suomenpienhevostamma. Säkää tammalla on 147cm ja painotukseltaan yleispainotteinen. Tamma kilpailee 100cm ja helppoa A:ta ja on menestynyt kisakentillä hienosti. Hyvän ulkomuotonsa ansiosta Satu on palkittu myös Champion arvonimellä, sekä se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Luonteeltaan Satu on hoitaessa hieman ilkikurinen, mutta ei kuitenkaan ilkeä. Ratsuna Satu on reipas ja osaava pikku tamma. Sadulla on kisattu myös monipuolisuuden vuoksi hieman valjakkoa ja siinäkin ollaan menestytty kohtalaisesti. © Ram.

 

Emänemänisä on kertakaikkiaan upea suomenhevosori, Siljan Mörköpeikko. Punarautias, lihaksikas ja näyttävä ori on säkäkorkeudeltaan 157 cm, painotukseltaan puolestaan koulupainotteinen. Tämä näyttävä ori on tunnetun suomenhevoskasvattajan, Siljan Suomenhevosten kasvatti, missä ori myös asustaa nykypäivänäkin. Kouluratsastukseen painottuneena orilla on kilpailtu koulukilpailuissa paljon, kohtalaisen hyvin menestyen – sijoituksia orilta löytyy myös melko runsaasti jopa vaativista luokista. Kouluratsastuksen ohella Peikoksi kutsuttu ori on kilpaillut myös valjakkoajossa, suurinpiirtein noviisi-luokissa, mutta myös parissa vaativassa luokassa niissä sijoittuen. Näyttelyiden osalta orilla ei ole ainakaan toistaiseksi menestystä, mutta en näkisi ollenkaan mahdottomuudeksi, etteikö moisella orilla olisi asiaa myös BIS-kehiin. Jälkeläisiä orilla on tietojen mukaan neljä. © Juli
 
Emänemänemä taas on Siljan Mörköpettiina, hellyyttävän omaperäisen nimen omaava tamma. Tämä kaunis suomenpienhevostamma on väriltään hopearuunikko, erittäin jännittävä ja huomiotaherättävä väritys. 148 cm korkea tamma on painotukseltaan yleispainotteinen, erittäin korkealle koulutettu. Pepiksi kutsutulta neitoselta nimittäin sujuvat esteet yli metrin korkeudelta, kun taas kouluratsastuksessakin se taitaa vaativan luokan liikkeet. Luonteeltaan Peppi on vähintään yhtä vinkeä kuin nimensä: se on todella ihmisystävällinen, kiltti ja reipas. Se on varmasti yksi positiivisimmista hevosista, mihin olen tähän astisessa elämässäni törmännytkään. Tältä kauniilta tammalta onkin jäänyt jo tähän mennessä maailmaan kaksi ihastuttavaa jälkeläistä, ori ja tamma.  © Juli

MUUTA

Treeni
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1-2h Maasto/kenttä 

Vapaapäivä

1h Koulu 

1h Koulu

1h Esteet/puomit  

Vapaapäivä

Vapaapäivä

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: 

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: 

Liikuttaja: 

Koulussa pintelit kaikkiin jalkoihin, esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (41)

´07.11.2013 KRJ kutsu, helppo c: 3/40
08.11.2013 KRJ kutsu, helppo c: 4/40
09.11.2013 KRJ kutsu, helppo c: 5/40
17.11.2013 KRJ kutsu, helppo c: 5/30
18.11.2013 KRJ kutsu, helppo c: 2/30
17.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
10.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
14.10.2013 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
15.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
17.10.2013 KRJ kutsu, helppo a: 5/50
28.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
29.11.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
04.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
04.12.2013 KRJ kutsu, helppo c: 6/40
10.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
14.12.2013 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
09.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
08.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 6/50
23.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 5/40
25.12.2013 KRJ kutsu, helppo b: 4/40
07.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 1/40
 

      

09.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
01.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
26.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/30
28.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
28.01.2014 KRJ kutsu, helppo b: 6/50
02.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 5/50
05.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
28.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
30.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
31.01.2014 KRJ kutsu, helppo a: 4/50
03.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
04.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
05.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
05.02.2014 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
08.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
09.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50
11.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
12.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 2/50
14.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 7/50
16.02.2014 KRJ kutsu, helppo b: 3/50

Esteratsastus (0)       


 

PÄIVÄKIRJA

 -

Webdesign © 2011 Ram.